ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

MARCANGELO

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Τις προάλλες γίναμε όλοι μάρτυρες από τις τηλεοράσεις ενός τραγικού και μοιραίου δυστυχήματος με ένα Ιάπωνα οδηγό πρώτα να πέφτει από τη μηχανή και στη συνέχεια να περνούν από πάνω του δύο επερχόμενα μότο με συνέπεια να χάσει τη ζωή του, μία εβδομάδα μετά που κι άλλο ένα νέο παλληκάρι έσβησε πάνω στην ίδια πίστα.
Δε λέω οι αγώνες μηχανών είναι ίσως το εντυπωσιακότερο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από την άλλη όμως το να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες άλλοι να τραυματίζονται από ελάχιστα έως βαριά, στο βωμό του να τηθασεύσουν 250-300 άλογα πάνω σε 100 κιλά μηχανή προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, άραγε αξίζει???

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Είμαι φανατική φίλη των 2 τροχών και ακόμα πιο φανατική fan των αγώνων MotoGP. Έτσι όπως το θέτεις, εννοείται φυσικά ότι τίποτα δεν αξίζει όσο μία ανθρώπινη ζωή.
Οι προδιαγραφές ασφαλείας γίνονται όλο και καλύτερες, όπως και ο εξοπλισμός των αναβατών, όμως σε ατυχήματα σαν αυτό που κόστισε τη ζωή του Shoya, δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να σε προστατέψει... Ευτυχώς όμως, τέτοια ατυχήματα δε συμβαίνουν τόσο συχνά.
Όλοι οι αναβάτες που τρέχουν στους αγώνες, γνωρίζουν το ρίσκο. Παρόλα αυτά το κάνουν, γιατί είναι κάτι που αγαπούν. Κι αυτό είναι κι ένας από τους λόγους που τους αγαπάμε κι εμείς.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
συμφωνω και εγω με την astral.οι ανθρωποι που ασχολουνται με τους 2 τροχους ξερουν τις συνεπειες και τις πιθανοτητες μιας πτωσης απο την μηχανη τους και ποσο μαλλον αυτοι που συμμετεχουν σε παγκοσμιους αγωνες.
αλλα γι'αυτο το κανουν,για την αδρεναλινη,για την λοξα τους και για την αισθηση που σου προσφερει η ταχυτητα πανω στους 2 τροχους.
τα ατυχηματα ειναι επακολουθο των μεγαλων ταχυτητων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι υπερ να σταματησει ενας θεσμος που τοσοι πολυ αγαπαμε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Kοίτα να δεις Marcangelo.Εδώ δεν μιλάμε για την παιδική εργασία σε μια τριτοκοσμική χώρα,ούτε για την παράνομη πώληση ανθρώπινων οργάνων.

Όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν κι όχι απλώς θέλουν αλλά τρελαίνονται με αυτό που κάνουν.Μάλιστα ευτυχώς που υπάρχουν και τα μηχανοκίνητα σπορ κι έτσι εκατοντάδες βελτιώσεις έχουν περάσει από τα δίτροχα και τα τετράτροχα αγωνιστικά στα καθημερινά μέσα που χρησιμοποιούμε αυξάνοντας σε τεράστιο βαθμό την ασφάλειά μας.

Εξάλλου σε 61 χρόνια που υπάρχει το MotoGp έχουν σκοτωθεί μόλις 46 αναβάτες.Στο ποδόσφαιρο έχουν πεθάνει περισσότεροι αλλά κανείς δεν διερωτήθη αν πρέπει να σταματήσει αυτή η "τρέλα".Έχεις υπόψη σου τα στατιστικά αναπηρίας στο NFL;Μη τα δεις καλύτερα.

(και να φανταστείτε δεν είμαι καν φίλος των δίτροχων)

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Kοίτα να δεις Marcangelo.Εδώ δεν μιλάμε για την παιδική εργασία σε μια τριτοκοσμική χώρα,ούτε για την παράνομη πώληση ανθρώπινων οργάνων.

Όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν κι όχι απλώς θέλουν αλλά τρελαίνονται με αυτό που κάνουν.Μάλιστα ευτυχώς που υπάρχουν και τα μηχανοκίνητα σπορ κι έτσι εκατοντάδες βελτιώσεις έχουν περάσει από τα δίτροχα και τα τετράτροχα αγωνιστικά στα καθημερινά μέσα που χρησιμοποιούμε αυξάνοντας σε τεράστιο βαθμό την ασφάλειά μας.

Εξάλλου σε 61 χρόνια που υπάρχει το MotoGp έχουν σκοτωθεί μόλις 46 αναβάτες.Στο ποδόσφαιρο έχουν πεθάνει περισσότεροι αλλά κανείς δεν διερωτήθη αν πρέπει να σταματήσει αυτή η "τρέλα".Έχεις υπόψη σου τα στατιστικά αναπηρίας στο NFL;Μη τα δεις καλύτερα.

(και να φανταστείτε δεν είμαι καν φίλος των δίτροχων)
Συμφωνώ απόλυτα με όλα!!

Και όσον αφορά, τουλάχιστον, στο θάνατο του Shoya, εγώ θα κρατήσω το παρακάτω που διάβασα:
"His parents want us to keep his smile and mischievous look in our memory, and remember that he passed away doing what he loved."

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δε λέω οι αγώνες μηχανών είναι ίσως το εντυπωσιακότερο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από την άλλη όμως το να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες άλλοι να τραυματίζονται από ελάχιστα έως βαριά, στο βωμό του να τηθασεύσουν 250-300 άλογα πάνω σε 100 κιλά μηχανή προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, άραγε αξίζει???
Oι αγώνες μοτοσυκλέτας γίνονται εδώ και πολλα χρόνια..
προ ημερών σκοτώθηκε στην πόλη μου 45χρονος σε ερασιτεχνικο αγώνα moto cross.
Δεν μου φαίνεται τίποτα παράξενο ουτε εκπλήσομαι..
Ολα τα θεάματα έχουν ρίσκο και επικινδυνότητα.oι συμμετέχοντες ζουν για αυτο και γνωρίζουν τι κάνουν αφού ειναι ενήλικες..
Δεδομένου οτι οι μοτοσυκλεστιστες που κινούνται κατά εκατοντάδες καθημερινά στους δρόμους κινδυνεύουν παραπάνω,μια πίστα με ασφάλεια και κανόνες ειναι οτι πιο ασφαλές για τους επαγγελματίες του είδους..
Η κακιά στιγμη καραδοκεί παντού για όλους..ειναι να μη σου κάτσει!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.740
Μέλη
39.474
Νεότερο μέλος
Dio1985

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom