• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η Lufthansa καλύτερη της Ευρώπης

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το βραβείο Παγκόσμιων Αερογραμμών 2008 πηγαίνει στο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Γερμανίας.

Η Lufthansa ψηφίστηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη στα Βραβεία Πα-γκόσμιων Αερογραμμών 2008, παίρνοντας τη νίκη από 59 άλλους μεταφορείς. Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια επιβάτες συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική αντιπροσωπεία αεροπορίας Skytrax, η βάση της οποίας είναι στη Μ.Βρετανία, από τον Αύγουστο 2007 έως τον Ιούνιο 2008.

Για την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην κατηγορία Περιοχών, οι επιβάτες κλήθηκαν να εκτιμήσουν το επίπεδο της ικανοποίησής τους ανάμεσα σε συνολικά 59 ευρωπαϊκές αερο-γραμμές. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν περισσότερες από 35 διαφορετικές πτυχές της Επίγειας Υπηρεσίας, του Προϊόντος εν Πτήσει και της Υπηρεσίας Προσωπικού κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η Lufthansa εντυπωσίασε τους επιβάτες με τις γρήγορες και καινοτόμες επιλογές του check-in, την ταχύτητα και την ευκολία του χειρισμού αποσκευών της και της φιλικής υπηρεσίας που παρείχε το προσωπικό. Σημείωσε επίσης το μεγαλύτερο σκορ για την άριστη εν πτήσει υπηρεσία της, ειδικότερα για τα άνετα καθίσματα, το κατά τη διάρκεια της πτήσης πρόγραμμα ψυχαγωγίας της και την επιλογή και την ποιότητα των μενού και των ποτών που σερβιρίστηκαν.

Συνολικά, η Skytrax αξιολόγησε 168 μεταφορείς για τα φετινά Βραβεία Παγκόσμιων Αερο-γραμμών.

stellaer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
χμμ..τα ανετα καθισματα μαλλον αφορουν τους προνομιουχους της business class & first class. μολις επεστρεψα απο πολυωρη πτηση με την lufthansa και δεν μπορω να πω οτι ταξιδεψα ανετα, ουτε στο "πηγαινε" ουτε στην επιστροφη. για τα υπολοιπα, το check in δεν ηταν καθολου γρηγορο (ισως φταινε τα αεροδρομια απο τα οποια εγινε), για το φαγητο σου δινει την επιλογη να διαλεξεις αλλα αυτο δε λεει κατι αν το φαγητο δεν ειναι ευγεστο, τα ποτα πανω κατω τα ιδια, το προγραμμα ψυχαγωγιας (για την economy) δεν υπηρχε καν στον καθενα προσωπικα. υπηρχαν διασπαρτες οθονες και αν ησουν κοντα εβλεπες, διαφορετικα οχι.
αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια, παντα για την οικονομικη θεση. για τις υπολοιπες αλλαζει το θεμα.

δεν εχω κανει πολλα πολυωρα ταξιδια, για την ακριβεια υπερατλαντικα μολις 2. το πρωτο ηταν με την ολυμπιακη, για το οποιο εχω να πω τα καλυτερα. και σε συγκριση με το 2ο το οποιο εγινε με την λουφτχανσα, επιλεγω ολυμπιακη.

Traveller

Member
Εξαρτάται πάντα από το που πας , με τι αεροπλάνο πετάς και σε τι θέση θα καθήσεις...

Η LH είναι αυτό που εγώ ονομάζω χρυσή μετριότητα... Πάντα κάτι θα υπάρχει που θα κάνει το ταξίδι απλά ανεκτό και οχι τέλειο... Η αλήθεια όμως να λέγετε. Είναι μια από τις πιο αξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, κατά κανόνα χωρίς καθυστερίσεις και με καλά αεροπλάνα...
Αν και το σέρβις της ασφαλώς και δεν συγκρίνεται με αυτό των εταιριών του κόλπου εύκολα θα την προτείνα σαν μια από τις καλύτερες περιπτώσεις για ένα υπερατλαντικό ταξίδι...

stellaer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
συμφωνω ως προς την αξιοπιστια.
και οντως παιζει ρολο το αεροπλανο. το που θα καθισεις βεβαια στο συγκεκριμενο αεροπλανο (Α 340-300 ή κατι τετοιο) δεν ειχε διαφορα, εκτος αν καθοσουν στα σημεια που χωριζουν την οικονομικη απο τις υπολοιπες, που δεν υπαρχει δλδ αλλο καθισμα μπροστα.
για τις πρωτες θεσεις δεν το συζητω..καμμια σχεση! αλλα δεν εχει και καμια σχεση η τιμη..

mitsos7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Σε ένα μήνα θα ταξιδέψω με Lufthansa για San Francisco, οπότε θα μπορεσω να δω και εγω τι θα μου κάτσει. Δυστηχώς δεν έχω κάνει long haul flight ακόμα οπότε δεν έχω και κάποιο μέτρο σύγκρισης. Πάντως στο site τους που χάζευα είναι ότι σε μερικές πτήσεις έχει και προσωπικές οθόνες οπότε ελπιζω να μου τύχει.

Μάλιστα χτες μου ήρθε email για αλλαγή του reservation μου, και άλλαξαν κατά μια ώρα την αναχώρηση απο Las Vegas (το βάλαν μία ώρα πριν) την 1η Νοεμβρίου. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Τουλάχιστον μην μου αλλάξουν κανα connection flight και τρέχω.

Από Γερμανία παω με Boeing 747-400 και επιστροφή με Airbus Industrie A340-600

Traveller

Member
Πρός Stellaer:

Kι όμως έχει διαφορά... Να ξέρεις ότι πάντα στις μπροστινές θέσεις το seat pitch είναι πάντα καλύτερο... Επίσης υπάρχει διαφορά και στον ίδιο τύπο αεροπλάνου από εταιρία σε εταιρία ανάλογα με το configuration...

Προς mitsos7:

Aν ταξιδέψεις με LH για SFO εκτός απροόπτου θα πετάξεις με 346... Πρόκειται για ένα υπέροχο αεροπλάνο... Στο θέμα των οθονών φρονώ ότι πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να μην σου τύχουν προσωπικές οθόνες... Εδώ και ενάμιση χρόνο η LH ανακαινίζει τα 346 και τοποθετεί σε αυτά προσωπικές οθόνες...Ελάχιστα δεν έχουν πια... Βέβαια το πρόγραμμα των Γερμανών ουδεμία σχέση με αυτό των εταιριών του κόλπου...

Αν έχεις βγάλει ενα εισιτήριο δεν χρειάζετε να ανησυχείς για τίποτε... Η εταιρία σε καλύπτει για όλες τις περιπτώσεις... Αν όχι άρχισε τις προσευχές...

mitsos7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Αν έχεις βγάλει ενα εισιτήριο δεν χρειάζετε να ανησυχείς για τίποτε... Η εταιρία σε καλύπτει για όλες τις περιπτώσεις... Αν όχι άρχισε τις προσευχές...
Ολο το ταξίδι είναι κλεισμένο μεσω LH, απλά το κομμάτι Las Vegas-Denver το κάνει η United.

Εχω και μια απορία. Βαλίτσες τις δίνω Αθήνα και τις παίρνω San Francisco υποθέτω. Το ίδιο ισχύει και στην επιστροφή που κάνω και μια σταση μέσα στην Αμερική; πχ πηγαίνω

Vegas-Denver, Denver-Frankfurt, Frankfurt-Athens. Δινω αποσκευές Vegas και τις παίρνω Αθηνα ή θελει άλλη διαδικασία στο Denver;

(sorry αν είναι λίγο offtopic αλλα μην γράφω και αλλού).

Traveller

Member
Απο ότι κατάλαβα έχεις βγάλει όλο το ταξίδι σε ένα εισιτήριο...

1. Δεν υπάρχει πρόβλημα connection. Σε όλες τις περιπτώσεις, καθυστερίσεις κ.λ.π είσαι καλυμμένος...
2. Στην Αμερική παραλαμβάνεις και εκτελωνίζεις τις αποσκευές στον πρώτο προορισμό σου στο Αμερικάνικο έδαφος. Εσύ πετάς από ΑΤΗ και μετά MUC ή FRA nonstop σε SFO οπότε θα παραλλάβεις τις αποσκευές στο SFO...
3. Το παραπάνω δεν ισχύει όταν φεύγεις από την Αμερική... Δηλ. αν έχεις άμμεσο connection και όχι stop over από Vegas σε FRA μέσω Denver δίνεις τις αποσκευές σου στο Vegas και τις παραλαμβάνεις κανονικά στον τελευταίο προορισμό σου στην Αθήνα...

mitsos7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Απο ότι κατάλαβα έχεις βγάλει όλο το ταξίδι σε ένα εισιτήριο...

1. Δεν υπάρχει πρόβλημα connection. Σε όλες τις περιπτώσεις, καθυστερίσεις κ.λ.π είσαι καλυμμένος...
2. Στην Αμερική παραλαμβάνεις και εκτελωνίζεις τις αποσκευές στον πρώτο προορισμό σου στο Αμερικάνικο έδαφος. Εσύ πετάς από ΑΤΗ και μετά MUC ή FRA nonstop σε SFO οπότε θα παραλλάβεις τις αποσκευές στο SFO...
3. Το παραπάνω δεν ισχύει όταν φεύγεις από την Αμερική... Δηλ. αν έχεις άμμεσο connection και όχι stop over από Vegas σε FRA μέσω Denver δίνεις τις αποσκευές σου στο Vegas και τις παραλαμβάνεις κανονικά στον τελευταίο προορισμό σου στην Αθήνα...
Thanks. Ευτυχώς δεν θα χρειάζετε να κουβαλάω βαλίτσες :clap:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Η Lufthansa προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές και σίγουρα με ένα από τα καλύτερα miles & bonus συστήματα.

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές (είμαι Frequent Flyer στο δικό της σύστημα μιλίων) και μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι ποτέ δεν έτυχε να καθυστερήσει πτήση μου.

Αλλά, δεν μπορώ να κρύψω την ιδιαίτερη αδυναμία που έχω στις δύο μεγάλες ασιατικές (Singapore & Thai) οι οποίες είναι ένα κλικ καλύτερες στο service στο αέρα και στην ποιότητα του φαγητού.

spor_os

Administrator
H Lufthansa αγόρασε τη Brussels Airlines

Στην αγορά της βελγικής Brussels Airlines προχώρησε η γερμανική Lufthansa, ανακοινώθηκε από τις δύο αεροπορικές εταιρείες τη Δευτέρα (15/9).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε πρώτο στάδιο η Lufthansa θα αποκτήσει το 45% της Brussels Airlines από την SN Holding, έναντι 65 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπόλοιπο της εξαγοράς θα γίνει 2011.

Η Brussels Airlines «γεννήθηκε» το 2001, μετά την πτώχευση του εθνικού αερομεταφορέα του Βελγίου Sabena. Στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την εταιρεία χαμηλού κόστους Virgin Express. Εκτελεί δρομολόγια κυρίως στην Ευρώπη αλλά και από και προς την Αφρική.

Ο αερομεταφορέας απασχολεί 3.000 εργαζόμενους, ενώ το τελευταίο έτος οι επιβάτες ανήλθαν στα 5,8 εκατομμύρια άτομα.

πηγή: cosmo.gr

exs

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Πάντως μην είστε και απόλυτοι οτι δεν έχει καθυστερήσεις η LH...Πριν μέρες πέταγα απο ATH to FRA και είχε καθ. 20λεπτά όπου μπορούσα να χάσω το connection μου αλλά ευτυχώς? είχε καθυστέρηση και στη FRA 30min...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom