• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η τέχνη στον κόσμο

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Τι έγινε ρε παιδιά; Να το πάρει το ποτάμι;:?:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Δεν ξέρω αν ο δικός σου είναι παλιότερος αλλά, ψάχνοντας, είδα ότι υπάρχει ένα ολόκληρο ρεύμα σύγχρονης ζωγραφικής, η jazz art. Όπως έχεις καταλάβει φαντάζομαι, είμαι εντελώς άσχετη από σύγχρονη ζωγραφική και προσπαθώ να το βρω σερφάροντας.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Επειδή έχουμε κολλήσει το λέω και ας βάλει κάποιος άλλος να προχωρήσουμε. Πράγματι Jazz art και ο καλλιτέχνης είναι ο Gil Mayers. Δεν γνωρίζω αν είναι μαύρος ή όχι αν και μοιάζει απο την τεχνοτροπία του να είναι

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ας συνεχίσω εγώ λοιπόν, με ένα γλυπτό αυτή τη φορά. Είναι και πάλι ένα διάσημο έργο τέχνης που έχει γράψει ιστορία, ενός πολύ γνωστού γλύπτη.
quiz3.jpg

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
δεν βλέπω εικόνα ούτε με internet explorer ούτε με mozila

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
The Burghers of Calais 1884-1889...Auguste Rodin

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Sorry που άργησα να απαντήσω, internetικά προβλήματα.
Πολύ σωστά Δημήτρη είναι οι "Αστοί του Καλαί" από τις πιο διάσημες συνθέσεις του Auguste Rodin και το original βρίσκεται στη πόλη του Καλαί από την οποία παραγγέλθηκε, ενώ υπάρχουν και άλλα αντίγραφα εκτεθειμένα σε όλο τον κόσμο.
Οι άντρες που αναπαριστά η σύνθεση είναι 6 άρχοντες της πόλης του Καλαί που προσφέρθηκαν να θυσιαστούν για να σωθεί η πόλη τους από την πολιορκία των Άγγλων στων 100ετή πόλεμο, κατόπιν σχετικού αιτήματος του βασιλιά Εδουάρδου του 3ου. Η πρωτοτυπία του γλυπτού έγγυται στο ότι οι αστοί απεικονίζονται σε φυσικό μέγεθος όχι σαν ήρωες αλλά σαν ακριβώς αυτό που είναι: πρόβατα επί σφαγή. Επίσης επιθυμία του Rodin ήταν να μην τοποθετηθεί το γλυπτό σε βάθρο ώστε να τονίζεται ακόμα περισσότερο η ταπεινότητα των ηρώων του, επιθυμία που δεν σεβάστηκαν οι αρχές του τόπου.

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Νομιζω οτι εχω σειρα.

Attachments

• 19,9 KB Προβολές: 64

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com