Γερμανία Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
aimages_tanea_gr_assetservice_Image_ashx_e82c1b6a998280bf271427524089ed7d._.jpg

Ουτοπία αρχιτεκτονικής, γεμάτο πάρκα, λίμνες, παλάτια, μουσεία, εκπληκτικούς χώρους τέχνης με πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή, το Βερολίνο αλλάζει συνεχώς πρόσωπο και σας προ(σ)καλεί να το γνωρίσετε από κοντά.


Λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν δει τόσο πολλές αλλαγές όσες η πρωτεύουσα της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Από την πτώση του Τείχους και ύστερα, το Βερολίνο μοιάζει με ένα... ασχημόπαπο που μετατρέπεται σταδιακά σε έναν πανέμορφο κύκνο.

Περπατώντας στα τεράστια πεζοδρόμια της πόλης, σίγουρα θα απολαύσετε τις παλαιές και νέες δημιουργίες διάσημων αρχιτεκτόνων. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική της Ρotsdamer Ρlatz (με τους περίφημους ουρανοξύστες), αλλά και της περιοχής των κυβερνητικών κτιρίων δημιουργούν μία συναρπαστική αντίθεση με τα επιβλητικά κτίρια του παλατιού Σαρλότενμπουργκ (Charlottenburg), το οποίο εγκαινιάστηκε το 1699. Βέβαια το Βερολίνο δεν είναι γνωστό μόνο για τα αρχιτεκτονικά του κοσμήματα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το χαρα κτηρίζουν Μέκκα των ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη. Διόλου... τυχαίο όταν έχει 175 μουσεία, κορυφαίες γκαλερί, εκθέσεις, οίκους δημοπρασιών διεθνούς φήμης. Ισως γι΄ αυτό διεθνείς καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται εδώ, εκτιμώντας τον απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο ζωής που προσφέρει.

Και αν κουραστείτε γυρίζοντας στους δρόμους του για να ανακαλύψετε όλα τα παραπάνω, τότε μπορείτε να ξαποστάσετε στις καταπράσινες οάσεις της πόλης. Πρώτο και καλύτερο το τεράστιο πάρκο Τiergarten, το... αντίπαλον δέος στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και το Ηyde Ρark του Λονδίνου, όπου ντόπιοι και επισκέπτες λατρεύουν να κάνουν ποδήλατο, να περπατούν ή απλά να απολαμβάνουν ένα πικ-νικ υπό τη σκιά των δέντρων, νιώθοντας κυριολεκτικά πως βρίσκονται στην εξοχή.

Πρέπει να κρατήσετε δυνάμεις γιατί το Βερολίνο δεν κοιμάται ποτέ και η νυχτερινή ζωή εδώ είναι εκρηκτική!
tanea.gr
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
aimages_tanea_gr_assetservice_Image_ashx_bd4ca6ba7eefbbd3a356dc6e7b9c7b3e._.jpg

Κρουαζιέρα στον Σπρέε


Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει περίπου 1.700
γέφυρες στα κανάλια και τα ποτάμια τηςπερισσότερες και από τη Βενετία! Ανακαλύψτε τες (μαζί με τα καλύτερα αξιοθέατα) με μία απολαυστική κρουαζιέρα.

Ο ι υδάτινοι δρόμοι του Βερολίνου χρησιμοποιούνται ακόμη από παραδοσιακές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες διοργανώνουν εξαιρετικές κρουαζιέρες. Από ένα... ανεμοδαρμένο κατάστρωμα θα γνωρίσετε μερικές ανεξερεύνητες και άκρως ρομαντικές γωνιές της πρωτεύουσας. Πηγαίνετε στον ποταμό Ηavel κοντά στην περίφημη λίμνη Wannsee Lake για να απολαύσετε τα ειδυλλιακά τοπία. Θαυμάστε τούς εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ουρανοξύστες της Ρotsdamer Ρlatz από το κανάλι Landwehrkanal ή ανακαλύψτε τα ιστορικά κτίρια της πρωσικής εποχής στον ποταμό Σπρέε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το κόστος για τις κρουαζιέρες μιας ώρας, οι οποίες γίνονται στην καρ διά της πόλης, είναι 8,50 ευρώ για ενηλίκους και 4,50 ευρώ για παιδιά. Κρουαζιέρες μεγαλύτερης διάρκειας- 2 ή 3 ωρών- με τα πλοία να... ανοίγονται στον ποταμό Σπρέε και όχι μόνον κοστίζουν από 8 έως 10 ευρώ για παιδιά και από 16 έως 18 ευρώ για ενηλίκους (πληροφορίες για τις αποβάθρες επιβίβασης- αποβίβασης θα βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www. berliner-charterschiffe.de, www. reederei-riedel.de).
tanea.gr
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
5 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε


aimages_tanea_gr_assetservice_Image_ashx_a691d311ddebc0634476305224f8fadd._.jpg
Το «φθινόπωρο της τέχνης» είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά έως το τέλος του χρόνου σάς περιμένουν πολλές εκθέσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Επιλέξαμε μερικές και σας τις παρουσιάζουμε.

Εως 10 Οκτωβρίου: Ενα σπάνιο φόρουμ τέχνης πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο. Περίπου 100 γκαλερί από 18 χώρες εκθέτουν έργα τέχνης από το 1960 έως σήμερα. Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά και πολλά άλλα θα γεμίσουν τις αίθουσες του κέντρου (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www. messeberlin.de, www. artberlin-online.de). 13 έως 24 Οκτωβρίου: Κάθε χρόνο το φθινόπωρο, το Βερολίνο μεταμορφώνεται σε μία θάλασσα χρωμάτων και φωτός στη διάρκεια του Φεστιβάλ Φωτός. Μία σειρά από εκθαμβωτικά, πολύχρωμα φώτα δίνουν ξεχωριστή λαμπρότητα σε διάσημα αξιοθέατα της πόλης (πάνω από 40), όπως η περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, ο Πύργος της Τηλεόρασης, ο Πύργος του Ραδιοφώνου, ο Καθεδρικός Ναός που βρίσκεται κοντά στο «νησί» των μουσείων, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο. Θα τα απολαύσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια περιήγησης με ταξί, ποδήλατο ή πλοίο. 15 έως 28 Οκτωβρίου: Για τέταρτη φορά ο Ευρωπαϊκός Μήνας Φωτογραφίας θα μετατρέψει πολλά σημεία της πόλης σε μία τεράστια έκθεση με τίτλο- σύνθημα: «Σύγχρονη ζωή- οι νέες εικόνες».

4 έως 7 Νοεμβρίου: Το Βερολίνο μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της τζαζ, φιλοξενώντας κορυφαία ονόματα σε διάφορα μπαρ της πόλης (πληροφορίες στο www. jazzfestival-berlin.de).

Εως 9 Ιανουαρίου 2011:
300 χρόνια ιστορία της επιστήμης στο Βερολίνο παρουσιάζονται μέσα από την έκθεση «World Κnowledge» στο κτίριο Μartin Gropius. Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, τα οποία απλώνονται σε 3.200 τ.μ. Μεταξύ των 1.569 (!) εκθεμάτων ξεχωρίζουν οι σημειώσεις του Αλμπερτ Αϊνστάιν για τη θεωρία της σχετικότητας, αλλά και σημειώσεις των αδελφών Γκριμ (δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς συλλέκτες παραμυθιών). Πληροφορίες θα βρείτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. weltwissen-berlin.de.
tanea.gr
 

kasiotis

Member
Μηνύματα
126
Likes
192
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip στις Η.Π.Α.
Ενδιαφέρον ειδικά το κομμάτι για τις εκθέσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο..

Και τέλειος συγχρονισμός καθώς απο αύριο θα τα βλέπω απο κοντά για μια εβδομάδα..!!! :D
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.462
Likes
2.404
Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ στο Βερολίνο είναι ότι συνδυάζει την Γερμανική πειθαρχεία και τάξη που υπάρχει παντού καθώς και τους ήρεμους και χαμογελαστούς ανθρώπους με την διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.707
Με αυτές τις σαχλαμάρες για γέφυρες και κανάλια της Βενετίας στο Βερολίνο και για τη πόλη με τα χίλια πρόσωπα και άλλα φαιδρά, σιγουρεύουμε όλο και περισσότερο ότι οι καλές μας μέρες στο Βερολίνο έχουν περάσει στο παρελθόν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.534
Μηνύματα
899.399
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom