• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ryanair Η πρώτη μου φορά (Ryanair test fly)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τώρα που το φιλοσόφησα πάντως νομίζω ότι ο Ταβερ τα λέει αυτά από ζήλια επειδή η Ryanair δε πετά από ATH :)

chrisbd

Member
Μην κρίνετε από τη φώτο μίστερ, είμαι χειραποσκευή με τα όλα μου :clap:
Ναι αλλά δεν μας είπες αν χωράς στο προκρούστειο τέστ της Rayan και πας μαζί με τον επιβάτη η σε στέλνουν απο κάτω ...αλλά αφού είσαι battered υποπτεύομαι ότι πας στις αποσκευές... :D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αυτό νομίζω ξεκαθαρίστηκε ότι έγινε από λάθος, αλλά περα από αυτό εκφράσεις όπως ''ληστές'' και όλο αυτό το μένος μοιάζουν να ξεφεύγουν από το πλαίσιο μιας λογικής κριτικής και ότι σε αφορούν προσωπικά, εντελώς διαφορετικά από ότι αφορούν εμάς τους τυχαίους επιβάτες μιας εταιρίας, που μάλλον είμαστε και η πλειοψηφία στο φόρουμ. Αν έχεις κάποια εξήγηση που μας βοηθάει να καταλάβουμε την θέση σου, καλόδεχτη.
Τα έχω εκφράσει πολλάκις, αλλά εσύ και άλλοι 10-15 (που έχετε την εντύπωση, πως είστε και πλειοψηφία, γράφοντας συνέχεια τα ίδια οι ίδιοι και οι ίδιοι) αρνείστε καν να επιχειρηματολογήσετε. Είναι ληστές γιατί με ληστεύουν με πολλούς τρόπους, κι ας ξεκινήσουμε με την ιδιότητά μου ως φορολογούμενου, με τις ξεκάθαρα παράνομες επιδοτήσεις που διεκδικούν και λαμβάνουν από δημόσιους φορείς. Είναι ληστές γιατί οι χρεώσεις τους για υπηρεσίες που μόνο αυτοί μπορούν να πωλήσουν στον επιβάτη-όμηρο π.χ. αυτή της πληρωμής με κάρτα, check-in, μεταφοράς αποσκευών κλπ είναι δυσανάλογες του κόστους των αντίστοιχων υπηρεσιών (ο ορισμός της μονοπωλιακής πρακτικής). Η περίπτωση της Ryanair θα πρέπει να γίνει - αν δεν είναι ήδη - μάθημα στα οικονομικά πανεπιστήμια για τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές της.

Και η λίστα συνεχίζεται. Έχει γραφεί ξανά και ξανά, παριστάνοντας ότι δεν έχετε δει τα σχετικά επιχειρήματα, τα ζητάτε κάθε φορά, ονοματίζοντας την άλλη άποψη ως ατεκμηρίωτη και περιμένοντας πως κάποτε θα βαρεθεί κάποιος να τα γράφει. Κοιτάτε μόνο το ονομαστικό κόστος του εισιτηρίου που πληρώνετε αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Πάνω κάτω η ίδια τακτική που μας έχει χαντακώσει και ως χώρα. Να παίρνω εγώ τον παχουλό μου μισθό, και δεν πειράζει από που έρχεται.

panpan

Member
@ με τις ξεκάθαρα παράνομες επιδοτήσεις που διεκδικούν και λαμβάνουν από δημόσιους φορείς.
Αφου ειναι τοσο ξεκαθαρα παρανομες τοτε τι κανουν οι αλλες εταιριες;
Εχεις στοιχεια οτι υπαρχει ξεκαθαρη παρανομια η μπαρουφολογεις;
Αφου για σενα ειναι ξεκαθαρο γιατι δεν πας στον εισαγγελεα;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι αλλά δεν μας είπες αν χωράς στο προκρούστειο τέστ της Rayan και πας μαζί με τον επιβάτη η σε στέλνουν απο κάτω ...αλλά αφού είσαι battered υποπτεύομαι ότι πας στις αποσκευές... :D
Όχι είμαι cabin approved! Αλλά με παραχώνουν οι αεροσυνοδοί κι έχω στραπατσαριστεί λιγάκι :clap:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
@ με τις ξεκάθαρα παράνομες επιδοτήσεις που διεκδικούν και λαμβάνουν από δημόσιους φορείς.
Αφου ειναι τοσο ξεκαθαρα παρανομες τοτε τι κανουν οι αλλες εταιριες;
Εχεις στοιχεια οτι υπαρχει ξεκαθαρη παρανομια η μπαρουφολογεις;
Αφου για σενα ειναι ξεκαθαρο γιατι δεν πας στον εισαγγελεα;
Υπάρχει σωρεία καταδικών της Ryan σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Χαρακτηριστικότερη και γνωστότερη, η περίπτωση Charleroi.

Borealis

Member
Τα έχω εκφράσει πολλάκις, αλλά εσύ και άλλοι 10-15 (που έχετε την εντύπωση, πως είστε και πλειοψηφία, γράφοντας συνέχεια τα ίδια οι ίδιοι και οι ίδιοι) αρνείστε καν να επιχειρηματολογήσετε. Είναι ληστές γιατί με ληστεύουν με πολλούς τρόπους, κι ας ξεκινήσουμε με την ιδιότητά μου ως φορολογούμενου, με τις ξεκάθαρα παράνομες επιδοτήσεις που διεκδικούν και λαμβάνουν από δημόσιους φορείς. Είναι ληστές γιατί οι χρεώσεις τους για υπηρεσίες που μόνο αυτοί μπορούν να πωλήσουν στον επιβάτη-όμηρο π.χ. αυτή της πληρωμής με κάρτα, check-in, μεταφοράς αποσκευών κλπ είναι δυσανάλογες του κόστους των αντίστοιχων υπηρεσιών (ο ορισμός της μονοπωλιακής πρακτικής). Η περίπτωση της Ryanair θα πρέπει να γίνει - αν δεν είναι ήδη - μάθημα στα οικονομικά πανεπιστήμια για τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές της.

Και η λίστα συνεχίζεται. Έχει γραφεί ξανά και ξανά, παριστάνοντας ότι δεν έχετε δει τα σχετικά επιχειρήματα, τα ζητάτε κάθε φορά, ονοματίζοντας την άλλη άποψη ως ατεκμηρίωτη και περιμένοντας πως κάποτε θα βαρεθεί κάποιος να τα γράφει. Κοιτάτε μόνο το ονομαστικό κόστος του εισιτηρίου που πληρώνετε αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Πάνω κάτω η ίδια τακτική που μας έχει χαντακώσει και ως χώρα. Να παίρνω εγώ τον παχουλό μου μισθό, και δεν πειράζει από που έρχεται.
Ποτέ δεν πίστεψα ότι η πλειοψηφία έχει δίκαιο και ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το πλήθος, όταν έλεγα '' οι απλοί ταξιδιώτες πλειοψηφία στο φόρουμ'' φαίνεται πολύ καλά τι εννοώ.
Επιδοτήσεις παίρνουν οι άγονες γραμμές, τα αστικά, τα τρόλλευ, τα μετρά και άλλα πολλά και δεν φέρνουνε (ούτε κρατάνε) ούτε ένα τουρίστα. Το ελληνικό κράτος πληρώνει σήμερα 4 υπάλληλους του ΕΟΤ στην Περιφέρεια της Κοζάνης, η οποία έχει τουρισμό τρεις μέρες το χρόνο.
Η περιβόητη λίστα σου είναι πασίγνωστη και ο καθένας υπολογίζει το τελικό κόστος και όχι φυσικα την τιμή κράχτη. Το ίδιο κάνουν και οι άλλες εταιρίες όταν σου βγάζουν στο τέλος 100 ευρώ φόρους ή τέλος κάρτας.
Με τα τελευταία σου λόγια εννοείς μάλλον ότι οι λοιπές εταιρίες είναι ευαγή ιδρύματα που κρατάνε την Ελλάδα έξω από τον βούρκο που την κύλησε η Ράιαν. Νάσαι καλά, ήταν να το ακούσουμε και αυτό!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Αυτο παντως δεν το περιμενα ποτε απο 'σενα...Ειναι δυνατον να πηγαινεις κοντρα στο -οποιο- κεφαλαιο;

panpan

Member
και για να τελειωνουμε με την καραμελα με τις παρανομες επιδοτησεις,
Για την θεσσαλονικη εγινε μια συμφωνια μεταξυ μπουταρη και ραυαν.
Η συμφωνια ηταν διαφημηση στο περιοδικο και η ανταποδωση της
ραυαν ηταν καποιες πτησεις και ενας αριθμος επιβατων.
Το ποσο αυτο ηταν 250.000 ευρω.
Την πρωτη χρονια στην Θεσσαλονικη διακινηθηκαν 107.000 επιβατες
εκ των οποιων οι 90.000 ηταν εισερχομενοι.
Απο αυτους αν υπολογησεις οτι κατα μεσο ορο ξοδεψαν 100 ευρω την ημερα
(φαγητα,διαμονη,μετακινησεις,σουβενιρ...)εχουμε 9.000.000 ευρα
Υπολογισε 9.000.000 χ2,9 ημερες κατα μεσο ορο που μενουν οι επισκεπτες
της Ραυαν εχουμε λιγο κατω απο 27 εκατομυρια.(25 εκατο,για να το στρογγυλεψουμε)
Αρα η επενδυση των 250.000 απεδωσε 25.000.000.
Ειναι καλο ντιλ,ναι η οχι;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Το ποσο αυτο ηταν 250.000 ευρω.
Την πρωτη χρονια στην Θεσσαλονικη διακινηθηκαν 107.000 επιβατες
εκ των οποιων οι 90.000 ηταν εισερχομενοι.
Απο αυτους αν υπολογησεις οτι κατα μεσο ορο ξοδεψαν 100 ευρω την ημερα
(φαγητα,διαμονη,μετακινησεις,σουβενιρ...)εχουμε 9.000.000 ευρα
Υπολογισε 9.000.000 χ2,9 ημερες κατα μεσο ορο που μενουν οι επισκεπτες
της Ραυαν εχουμε λιγο κατω απο 27 εκατομυρια.(25 εκατο,για να το στρογγυλεψουμε)
Αρα η επενδυση των 250.000 απεδωσε 25.000.000.
Ειναι καλο ντιλ,ναι η οχι;
O Μπουτάρης για τη Χαλκιδική δουλεύει :clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος