amantab
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου γης και πατρίς...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρος
Ολα αρχισαν πριν ενα χρονο περιπου, οπου με το πολυποθητο πτυχιο ψυχολογιας ανα χειρας βγηκα στο σεργιανι για δουλεια..και ενω γνωριζα οτι ενα μεταπτυχιακο θα ηταν πολυ χρησιμο, ηλπιζα η αφελης οτι θα μπορουσα να το αναβαλω για ενα δυο χρονια. Τελικα η αναβολη δεν ηρθε, οποτε ξεκινησα την αναζητηση μεταπτυχιακου. Επειδή ειχα παει για πέντε μήνες στη Λιθουανία με το πρόγραμμα Erasmus και άλλους τέσσερις στην Πορτογαλία με το ευρωπαικό πρόγραμμα εθελοντών (EVS), η αναζήτηση προγράμματος στο εξωτερικό ήταν κάτι σαν "φυσικό επακόλουθο". Οι επιλογες ηταν η Αγγλία ή Ολλανδια, αφου εχει πολλά αγγλόφωνα προγράμματα. Εστίασα λοιπόν στην δεύτερη, αφού τα προγράμματα έχουν πολύ καλό όνομα, διαρκούν ένα μόνο χρόνο, είναι πολύ πιο οικονομικά και πως να το κάνουμε..η Ολλανδία φάνταζε πολύ πιο συναρπαστική!Έκανα αιτήσεις, με δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό που ήθελα, οπότε ξεκίνησε ο πυρετός της προετοιμασίας! 27 Αυγούστου άφησα πίσω μου τις υπέροχες παραλίες των Χανίων, και με εφόδια τη κληρονομία της γιαγιάς μου (δηλαδή την φακιδωτή μούρη μου, που πίστευα ότι με κάνει να μοιάζω με ολλανδέζα) και τα γερμανικά που η μαμά μου επέμενε να μάθω (και κάποιος μου σφύριξε ότι μοιάζουν με τα ολλανδικά οπότε δεν θα δυσκολευτώ με τη γλώσσα) την έκανα για τη χώρα της τουλίπας...και όχι μόνο!