• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η μαγεία της Ιταλίας

elinikolas

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Ολλανδία
Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα επισκεφθήκαμε την Ιταλία οικογενειακώς. Για μένα ήταν προορισμός που τον επισκέπτομαι 2η φορά ενώ για την υπόλοιπη οικογένεια ήταν η 1η. Πρώτος σταθμός ήταν το Μιλάνο, όπου το χρησιμοποιήσαμε ως ορμητήριο για να επισκεφτούμε την λίμνη Garda (επιλογή των Ιταλών φίλων μας - εγώ προτιμώ την λίμνη Como). Διανυκτερεύσαμε στο γραφικό χωριό Solferino και βολτάραμε στο επίσης γραφικό Silmione που εδρεύει στην λίμνη Garda. :D

Περάσαμε μαγευτικά αλλά τα καλύτερα έρχονταν, αφού την επομένη πρωϊ-πρωϊ επισκεφθήκαμε την μαγευτική Βενετία. Εικόνες που χαράζονται μέσα σου και όταν τελικά φτάσεις στην πλατεία του Αγ. Μάρκου, μένεις άφωνος. :)Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε και το κέντρο του Μιλάνου, με τον επιβλητικό ναό Duomo και φυσικά φεύγοντας με το μετρό "παίξαμε" με τα πόδια μας πιάνο στα σκαλιά του σταθμού (τα πιτσιρίκια μας το απόλαυσαν).

Επόμενος και τελευταίος μας προορισμός ήταν η Ρώμη. Αυτή η πόλη έχει κάτι το μοναδικό. Οι επισκέπτες που βρίσκονται εκεί για πρώτη φορά την ερωτεύονται αμέσως αλλά και οι άλλοι που έρχονται ξανά σε αυτήν (όπως η αφεντιά μου) διαπερνόνται από το ίδιο ρίγος. Η απόλυτη πρωτεύουσα. :clap: Δεν προλαβαίνεις να εντυπωσιαστείς από κάτι και 5 βήματα πιο κάτω βλέπεις κάτι άλλο. Ο απόλυτος κορεσμός ματιού-ψυχής.

Με λίγα λόγια, μετράμε πάνω από 10 μέρες στην Αθήνα και ακόμη δεν μπορούμε να συνέλθουμε εντελώς....:roll:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε αντε ανυπομονω και γω να πεταξω αυριο για Ρωμη.Ειχα ξαναπαει πολυ παλια πριν το 2000 σε ενα 10ημερο γυρο Ιταλιας .Θυμαμαι οτι η Ρωμη ηταν η πολη που μου ειχε μεινει καρφωμενη στο μυαλο περισσοτερο και απο Βενετια η Φλωρεντια.
Για να δουμε αυτη τη φορα αν θα διατηρηθει η αρχικη μου εντυπωση.

Επόμενο Ταξίδι
Αιγαίο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιρλανδια, Σιβηρία,Sealand
Δαγκωτο Βορεια Ιταλια. Λατρευω τη φυση, τις πολεις, τα μουσεια και τους ανθρωπους! Must η φλωρεντια και η Σιενα.

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Η Ιταλία είναι έρωτας με την πρώτη ματιά: μια φορά να την δεις, αρκεί για να θέλεις να ξαναπάς και να ξαναπας και να ξαναπάς! Γι'αυτό κι εγω σε 15 μέρες φεύγω για πολλοστή φορά για τη Νάπολη και την costiera Amalfitana και πρώτα ο Θεός, το Σεπτέμβρη για το γύρο της Τοσκάνης!
Cleopatra, σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα και μην ξεχάσεις να ρίξεις ένα κέρμα στη fontana di Trevi έτσι ώστε να ξαναγυρίσεις στη Ρώμη!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παιδακια ευχαριστω για τις ευχες σας
κοιτουσα στο ιντερνετ φωτο απο μαγευτικα χωρια της Τοσκανης
Απο τωρα σκεφτομαι την επομενο ταξιδι ...θελω να κανω το γυρο της τοσκανης.

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Παιδακια ευχαριστω για τις ευχες σας
κοιτουσα στο ιντερνετ φωτο απο μαγευτικα χωρια της Τοσκανης
Απο τωρα σκεφτομαι την επομενο ταξιδι ...θελω να κανω το γυρο της τοσκανης.
Θα τον κάνω εγω το γύρο της Τοσκάνης το Σεπτέμβρη. Αν πας μετά, θα σου δωσω φρέσκιες πληροφορίες μόλις γυρίσω!

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
κι εγώ λατρεύω ιταλία!
έχω πάει μόνο στην υπέροχη ρώμη αλλά θα θελα να την γυρίσω όλη, τοσκάνη, φλωρεντία, μιλάνο, βενετία, παλέρμο, κάπρι κτλ

Marizaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
κι εγω ..κι εγω...λατρευω Ιταλια..χωρις να έχω πάει καν:shock: (..δλδ..έχω πάει μόνο Σικελία..στο Έριτσε)
είμαι όμως σίγουρη πως δε θα απογοητευτώ όταν πάω και την ηπειρωτική χώρα. Εχω στα σκαρια ένα ταξίδι για Σεπτέμβρη με λίγο από Μιλάνο, Αλεσσάντρια, Φλωρεντία, Σιένα και Ρώμη...μακάρι να τα καταφέρω και να πάω:roll: ααααχ.....

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εγώ τρελαίνομαι για Ιταλία! Μετά τη Πίζα, Φλωρεντία και Βενετία σειρά εχεί η Ρώμη. Τα εισιτήρια έχουν κλειστεί για τον Ιούνιο και δεν βλέπω την ώρα! :clap::clap:

dimogrec

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Η Ιταλια είναι super!! 'εχω παει Νάπολη, Ρώμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία. Τη Νάπολη τη γνωρίζω πολύ καλά για όσους ενδιαφέρονται. Αν κάποιος ήθελε να πάει σε μία μόνο πόλη θα πρότεινα Ρωμη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.751
Μέλη
39.491
Νεότερο μέλος
kmkostas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom