Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Συμπληρώνω, και η Ιθάκη ανήκει στην Κεφαλλονιά, μήπως ψήνεται κανείς να αλλάξει ψήφο;
Συμπληρώνω, και η Ιθάκη ανήκει στην Κεφαλλονιά, μήπως ψήνεται κανείς να αλλάξει ψήφο;
Προσπαθώ τόση ώρα να σκεφτώ τι αποκομίσα από τους ντόπιους των Επτανήσων (δεν έχω πάει Ζάκυνθο και Παξους) και έχω το απόλυτο κενό στη μνήμη μου.... Σχεδόν ανύπαρκτοι και όσες φορές είχα επαφή, κυρίως για να κλείσω τα καταλύματα (τότε τα έκλεινα ακόμα με τηλέφωνο) ήταν.... στυγνοι! Ειδικά στους Παξους έχω επιχειρήσει να πάω πολλές φορές αλλά πάντα έσπαγαν τα νεύρα μου πριν καν πατήσω το πόδι μου εκεί.... Γι αυτό και δεν έχω πάει ακόμα....Απορώ που λέτε για όλα αλλά δεν τολμάει κανένας να πει τίποτα για τους ανθρώπους των νησιών, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να χυθεί λίγο αίμα, τι σόι πόλεμος είναι?
Εχω παει μονο 4 μερες Κερκυρα σε ξενοδοχειο, μηδενικη αλληλεπιδραση με ντοπιους ΑΛΛΑΑπορώ που λέτε για όλα αλλά δεν τολμάει κανένας να πει τίποτα για τους ανθρώπους των νησιών, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να χυθεί λίγο αίμα, τι σόι πόλεμος είναι?
Α ναι, ξέχασα ότι τα Επτάνησα είναι Εξανησα!Τη Λευκάδα για να ειμαι ειλικρινής τη θεωρώ περισσότερο κάτι σαν χερσόνησο της Αιτωλοακαρνανίας παρά Επτάνησα με τη στενή έννοια του όρου.
Και η γιαγιά μου τέτοια έκανε αλλά ουδεμία σχέση είχε με Κρήτη!έχω δει γριά 200 ετών να χτυπάει την μαγκούρα και να κάθονται όλοι σούζα
Τι ωραία ταινία της Τωνιας Μαρκετακη μου θύμισες τώρα paefstra! Αν και βγαίνουμε λίγο off- topic, αξίζει να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη ταινία (είχε γίνει κ μίνι σειρά στην ΕΡΤ νομίζω παλιά)@thanos75 "Η τιμή της αγάπης". Δεν ειναι τυχαιο.
Στο σπιτι που εμεινα μια γιαγια στη δεκαετια του '50 χωρισε με τον συζυγο γιατι το αποφασισε στα 30 και μετα εγινε μοδιστρα για να ζησει. Αυτα δεν συνεβαιναν το '50 ουτε στην Ηπειρο ουτε την Αιτωλοακαρνανια.
Εχω δει και την ταινια, αλλα ειναι απο το διηγημα του Θεοτοκη "Η τιμη και το χρημα".Τι ωραία ταινία της Τωνιας Μαρκετακη μου θύμισες τώρα paefstra! Αν και βγαίνουμε λίγο off- topic, αξίζει να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη ταινία (είχε γίνει κ μίνι σειρά στην ΕΡΤ νομίζω παλιά)
Όχι στα χωριά, και σίγουρα όχι σε αυτό πού λέμε "δημόσια σφαίρα". Το ότι βέβαια μπορεί να ήταν "κουμανταδορισσα" στο σπίτι της είναι άλλο κεφάλαιο. Αλλά αποκλειστικά σπίτι της! Εξάλλου μην πάμε μακριά: Η πρώτη και ίσως σημαντικότερη Ελληνίδα φεμινίστρια, η Ελισάβετ Μαρτινεγκου, ήταν από τη Ζάκυνθο. Και δε νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να ήταν ούτε από το Ρέθυμνο, ούτε από την ΚαλαμάταΣτην Κρήτη η γυναίκα δεν ήταν ποτέ περιορισμένη, έχω δει γριά 200 ετών να χτυπάει την μαγκούρα και να κάθονται όλοι σούζα, επίσης αν δείτε φωτογραφίες παλιές οι άντρες φορούν παραδοσιακές στολές και οι γυναίκες είναι ντυμένες ευρωπαϊκά, εννοείται για τις πόλεις μιλάω.