• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

duty_free

Member
σωστά, κλειδώστε το παρόν· η κουβεντα μπορει να συνεχιστεί στην πίτα, κατα την αδραξη της μαχαιρας.
:haha:

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Γιατί, αυτό θα μείνει πιστεύεις πολύ ακόμα ξεκλείδωτο; :icon_evil:
Οχιιιιιιιιιιιιιι τι θα τα κάνω τόσα πατατάκια και τις μπύρες που προμηθεύτηκαν;

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου

panpan

Member
Συγγνώμη, βρε παιδιά. Τί εισοδήματα έχετε και πόσο ελεύθερο χρόνο, για να πηγαίνετε ένα ταξίδι κάθε μήνα επί ένα έτος;
Αν και η ερώτηση είναι λίγο " περίεργη" (το λέω κομψά) για ένα ταξιδιωτικό φόρουμ που πολλοί το έχουν στο αίμα τους τα ταξίδια θα προσπαθήσω να σου απαντήσω επί προσωπικού για να έχεις μια ιδέα. Κατά αρχάς είμαι 66 χρονών. Η σύζυγος λίγο νεότερη. Τα συνολικά μας εισοδήματα είναι 4.500. Αν αφαιρέσεις τα δάνεια που έχουμε 1100, μένουν 3.400. Ενοίκια δεν έχουμε, αλλά ούτε περνά από την σκέψη μας να στερηθούμε από κάτι για να περισσέψει για ταξίδια. Αν μπει κάτι στο μυαλό μας έξτρα ταξίδι να κάνουμε, απλά παίρνω επιπλέον δουλειές.Αν δεν βγουν οι έξτρα δουλειές απλά το μεταθέτουμε για αργότερα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα κινητά ή τα φιρμάτα ρούχα. Το πολύ ένα καλό κρασί η μια καλή έξοδος με την σύζυγο. Στην σκέψη μας είναι να πάρουμε ένα τροχόσπιτο και να γυρίζουμε συνέχεια. Είμαι σε ηλικία για σύνταξη, οπότε σου απαντάω και που θα βρίσκω τον χρόνο για ταξίδια. Η σύζυγος κάνει τηλεργασια, οπότε δεν υπάρχει θέμα από που θα δουλεύει μέχρι να βγει και αυτή στην σύνταξη.
Πραγματικά χαίρομαι με τους περισσότερους εδώ μέσα με τα ταξίδια τους και τις ιστορίες τους. Υπάρχουν αρκετοί συμφορουμιτες με εισοδήματα αρκετά και είναι λίγο αδιάκριτο να ρωτάμε που τα βρίσκουν. Όπως και αρκετοί με λίγο πιο χαμηλά εισοδήματα αλλά με έξυπνη διαχείριση. Σ αυτό το φόρουμ υπάρχουν νήματα από κουπόνια, Μπλάκ Φραντέι, κάρτες και ένα σορό τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων. Σου απάντησα μόνο και μόνο για να πέσουν λίγο οι τόνοι και να μην κλειδωθεί το νήμα γιατί καιροφυλακτούν οι μοντ.

kabamarou

Member
Ανακεφαλαιώνοντας και γράφοντας και κάποια δικά μου.

1) Δεν πηγαίνουν όλοι εδώ μέσα κάθε μήνα ταξίδια
2) Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες ανισότητες στους μισθούς. Ανάλογα με την περιοχή το πλουσιότερο 20% έχει 4 έως 6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το φτωχότερο 20%
3) Κάποιοι τα κάνουν λόγω εργασίας
4)Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικών ειδών υποχρεώσεις η στερούνται κάποια δεδομένα πράγματα για τους άλλους προκειμένου να τα πραγματοποιήσουν
5)Υπάρχουν και αυτοί που με πολύ έρευνα η που ρίχνοντας κάποια στάνταρ για το πως πρέπει να είναι ένα ταξίδι κάνουν πολύ οικονομικά ταξίδια

Όσον αφορά το αν θα χαρείς με την χαρά του άλλου έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Ψυχικές, αντίληψης και του πως ζεις εσύ. Είναι πχ. πολύ εύκολο να μην ζηλέψω που πήρε ο γείτονας καινούριο
αυτοκίνητο αν έχω και εγώ καινούριο αυτοκίνητο περίπου ίδιας αξίας. Μπορώ επίσης να χαρώ με την χαρά του άλλου η απλά να μην αισθάνομαι άσχημα με την χαρά του αν έχω ευγνωμοσύνη για αυτό που έχω. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση που αισθάνομαι άσχημα και που δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα η δεν θέλω να τα αλλάξω τι μπορώ να κερδίσω;

Last edited:

Dr. Claw

Member
Εύλογη η απορία σου και εύστοχες κάποιες τοποθετήσεις σου (και like θα μάζευαν αν τα έγραφαν άλλοι). Μόνο που από τις αντιδράσεις και τους χαρακτηρισμούς που σου απηύθυναν οι οποίοι όντως δε χρειάζονται και δεν επιτρέπονται (υποθέτω εκεί αναφέρεται το ενδεχόμενο κλείδωμα και όχι στο θέμα), θα στρεφόμουν στην αφαίρεση και τη σύνθεση στη σκέψη μου παρά σε έτοιμες απαντήσεις, οι οποίες δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη σημασία. Σίγουρα δεν αρκούν τα ταξίδια για να ανοίξει το μυαλό, τα οποία όντως καταναλώνονται και επιδεικνύονται όπως οι περισσότερες πτυχές της ζωής πια, για αυτούς που το επιλέγουν.

Από πού τεκμαίρεται ότι η καθημερινή αγορά έτοιμου καφέ έξω (ή τσιγάρων) είναι βασικό αγαθό, συνυπολογίζοντας και το οικολογικό αποτύπωμα αυτής της πρακτικής και τη μέτρια ποιότητα του ροφήματος. Μάλλον άλλη μία πτυχή κατανάλωσης μέσω της ενσωμάτωσης

Κάπου έγραψες και για προηγούμενες αναφορές στον υπαρκτό σοσιαλισμό που μάλλον αφαιρέθηκε και θυμήθηκα την κορυφαία ατάκα του Σπύρου στους Απαράδεκτους, ότι εμάς δε μας αφορά ο υπαρκτός σοσιαλισμός, ο ανύπαρκτος μας αφορά. Κολλάει λίγο με την απορία σου και τα ταξίδια θα έλεγα.

Ισότιμα όπως όλοι μπορείς πάντα να συμμετέχεις σε κάποια συνάντηση ή κοπή πίτας για να γνωριστείς με τα άτομα που γράφουν εδώ. Όπως σε κάθε μοίρασμα, διαδικτυακό ή δια ζώσης, κρατάς αυτά που βρίσκεις χρήσιμα και προχωράς.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.778
Μέλη
39.512
Νεότερο μέλος
nefeli min