• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

georgi d

Member
Πολλά χρόνια πριν τις ημέρες που θα ξεκίναγε η Ryanair πτήσεις προς Ελλάδα σε ένα ρωσικό φόρουμ είχα γράψει τι ξεφτίλα αεροπορική εταιρεία είναι.Και στην τουαλέτα να πας πρέπει εκεί να πληρώσεις. Θυμάμαι μια Ρωσίδα από την Ισπανία νομίζω μου απάντησε : ξέρεις Γιώργο ότι με αυτήν έχω πετάξει σε πολλά κράτη της Ευρώπης και μπόρεσα να τα δω, διαφορετικά θα ήμουν στο σπίτι μου.

Δύσκολη ερώτηση έχει αυτό το νήμα εμένα πιο πολύ με προβληματίζει προς τα που μας πάνε και γιατί. Μην απαντάτε στην δικιά μου ερώτηση γιατί άκρη δεν θα βρούμε.
Εδώ για να πάω τώρα Θεσσαλονίκη θέλω με το λεωφορείο το λιγότερο 80 ευρώ με επιστροφή. Όμως αεροπορικώς με 1 ευρώ υπάρχουν εύκολα εισιτήρια να βρεις η με 20-30.

Αυτά για την τουαλέτα ήθελαν λίγα ευρώ όμως για το εισιτήριο δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με λίγα ευρώ το βρίσκεις

Last edited:

annoula

Member
Παρότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι η ερώτησή σου είναι εύλογη (αν και σε λάθος νήμα) για το πώς τα καταφέρνουν κάποιοι να ταξιδεύουν, εδώ το σχόλιό σου είναι άστοχο.

Προσωπικά με χαροποιεί και να διαβάζω ότι κάποιος πήγε ταξίδι κι ακόμη περισσότερο να διαβάζω τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, όπως και να κοιτάω τους χάρτες τους και είμαι σίγουρος πως το κάνουν κι άλλοι, τουλάχιστον όσοι δεν είναι κακιασμένοι. Ούτε βλέπω το πώς να απαντάει κάποιος στο ερώτημα πού πηγαμε φέτος" είναι επειδιξιομανία, μάλλον λογική απάντηση είναι να λες πού ταξίδεψες... στο θέμα που ρωτάει πού ταξίδεψες... σε μια κοινότητα που ασχολείται με ταξίδια. Παράλογο είναι να μπαίνεις να διαβάζεις τέτοιο θέμα και να δυσαρεστείσαι. Δηλαδή στο νήμα "πού πήγαμε φέτος" ήθελες να διαβάσεις "πουθενά, πεινάω, δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα"; Σα να μπαίνεις σε ιατρικό φόρουμ και να διαμαρτύρεσαι που μπαίνει κόσμος και μιλάει για ασθένειες.

Δεν το ξέρω, αλλά θα στοιχημάτιζα πως δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία πού βρήκαν οι άλλοι τα λεφτά και ταξιδεύουν τόσο.
Και μενα με χαροποιει τρελά να διαβάζω γι ταξίδια των άλλων, ειδικά για μακρινά και ονειρεμένα για μένα και κυρίως με κινητοποιεί, μου δίνει κίνητρο να σχεδιάσω το επόμενο και π.χ. να πω κοιτά ο ταδε καταφερε και πηγε εκει χωρις να φοβηθεί αυτό ή το άλλο αρα ισως μπορω να το κανω κ εγω.

pan82

Member
Η ερώτηση είναι κλασική και την έχω ζήσει κι εγώ προσωπικά που όλοι θεωρούν ότι βγάζω ένα κάρο λεφτά και μπορώ και κάνω τρία και τέσσερα ταξίδια το χρόνο. Η αλήθεια είναι όμως πολύ πιο απλη. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων προφανως είναι αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και άπλετο χρόνο και μπορούν και ταξιδεύουν όλο το χρόνο (και εγώ αυτο θα έκανα γιατί από τότε που ξεκίνησα τα ταξίδια εθιστηκα). Αυτοί που έχουν καλά χρήματα και νορμάλ χρόνο και ταξιδεύουν αυτοί που έχουν ένα μέσο μισθό τη κανονική τους άδεια και εξοικονομούν από πολλά άλλα για να ταξιδεύουν (θεωρώ η πλειοψηφία) και για να είμαστε και αντικειμενικοι και αυτοί που δε μπορούν να ταξιδέψουν γιατί με δυσκολία καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους.
Συνήθως στη προσωπική μου ζωή η μεγάλη αντίδραση είναι η πλειοψηφία που απλά κατακρίνει την υπόλοιπη πλειοψηφία για το που βρίσκουν τα λεφτά και ταξιδεύουν ενώ απλά τα ίδια χρήματα επιλέγουν να τα ξοδεύουν άλλου (ρούχα, ψώνια κλπ). Ταξίδι είναι και το ταξίδι που με καλή οργάνωση (εισιτήρια με μίλια, οικονομικα ξενοδοχεία, λιτή ζωή εκεί) αλλά το ίδιο ταξίδι σε κάποιον που δεν ασχολείται και ψάχνει θα κοστίσει τουλαχιστον τριπλό κόστος και μετα θα πέσει η κλασική ατάκα Ε που τα βρίσκει τα λεφτά.
Σε ένα ταξιδιωτικό φορούμ ταξίδια θα διαβάζεις και αυτό θες κι όλας, άλλες φορές χαίρεσαι που διαβάζεις ιστορίες, άλλες φορές ζηλεύεις και μελαγχολείς, άλλες φορές βάζεις στόχους και λες θα το κάνω κι εγώ το ταξιδι έστω προσαρμοσμενο στα δικά μου κυβικα.
Οπότε ας μη χαλάμε τις καρδιές μας και μεταξύ μάς κάποιοι δε θα κάνουν ποτέ τα ταξίδια που θα κάνουν άλλοι και κάποιοι δε θα κάνουν ποτέ ούτε ένα ταξίδι αλλά σε όλα έτσι γίνεται η ζωή συνεχίζεται και πάντα ευχόμαστε το καλύτερο για την επόμενη!!!

varioAthens

Member
Δεν εμπόδισα κανέναν να ζει "όπως γουστάρει". Αλλά όταν ο ίδιος δημοσιοποιεί το πως ζει, μπορούν να υπάρχουν και σχόλια.
Αυτο τωρα το ειδα... και ειναι η κλασικη ατακα που κυκλοφορει στο ιντερνετ και μπορει να μου γυρισει το μυαλο... Φιλε μου σορυ αλλα το να ανεβασω φωτο απο ταξιδι μου δε σου δινει το δικαιωμα να κρινεις και να σχολιασεις πού βρηκα τα λεφτα οπως το να ανεβασω φωτο με μαγιο δε σου δινει το δικαιωμα να μου πεις αν μου παει ή οχι ή αν ανεβασει η Βανδη φωτο με τον Μπισμπικη δε σου δινει το διακιωμα να της σουρεις τα εξ αμαξης. Ειτε ανεβασει ενας φιλος σου με 150 φολοουερς κατι (και εισαι ενας απο τους 150) ειτε καποιος μοιραστει μια ιστορια σε δημοσιο φορουμ, αυτο δεν σε καθιστα αυτοματως συμμετοχο, ουτε και κριτη.

Marios_Gr

Member
Αυτο τωρα το ειδα... και ειναι η κλασικη ατακα που κυκλοφορει στο ιντερνετ και μπορει να μου γυρισει το μυαλο... Φιλε μου σορυ αλλα το να ανεβασω φωτο απο ταξιδι μου δε σου δινει το δικαιωμα να κρινεις και να σχολιασεις πού βρηκα τα λεφτα οπως το να ανεβασω φωτο με μαγιο δε σου δινει το δικαιωμα να μου πεις αν μου παει ή οχι ή αν ανεβασει η Βανδη φωτο με τον Μπισμπικη δε σου δινει το διακιωμα να της σουρεις τα εξ αμαξης. Ειτε ανεβασει ενας φιλος σου με 150 φολοουερς κατι (και εισαι ενας απο τους 150) ειτε καποιος μοιραστει μια ιστορια σε δημοσιο φορουμ, αυτο δεν σε καθιστα αυτοματως συμμετοχο, ουτε και κριτη.
Εντελώς άσχετο. Δεν έκανα κάποια προσωπική κρίση για κάποιον, πολύ περισσότερο στο προσωπικό του προφίλ. Έθεσα ένα γενικό ερώτημα πάνω σε ένα ολόκληρο topic που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση. Έτσι γίνονται οι συζητήσεις στα forum. Αλλιώς θα διαβάζαμε παράλληλους μονολόγους.

Εξάλλου, ήμουν σαφής για τον δημόσιο λόγο. Μπορούμε να κρίνουμε τις ΑΠΟΨΕΙΣ και τις ΘΕΣΕΙΣ που διατυπώνονται δημόσια. Δεν είπα να κρίνουμε ανθρώπους, πολύ περισσότερο όταν δεν τους γνωρίζουμε. Άλλοι βέβαια το έκαναν. Έβριζαν εμένα επειδή δεν τους άρεσε η ερώτηση ή μου είπαν να το βουλώσω και να μην ρωτάω.

varioAthens

Member
Εντελώς άσχετο. Δεν έκανα κάποια προσωπική κρίση για κάποιον, πολύ περισσότερο στο προσωπικό του προφίλ. Έθεσα ένα γενικό ερώτημα πάνω σε ένα ολόκληρο topic που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση. Έτσι γίνονται οι συζητήσεις στα forum. Αλλιώς θα διαβάζαμε παράλληλους μονολόγους.

Εξάλλου, ήμουν σαφής για τον δημόσιο λόγο. Μπορούμε να κρίνουμε τις ΑΠΟΨΕΙΣ που διατυπώνονται δημόσια. Δεν είπα να κρίνουμε ανθρώπους, πολύ περισσότερο όταν δεν τους γνωρίζουμε. Άλλοι βέβαια το έκαναν. Έβριζαν εμένα επειδή δεν τους άρεσε η ερώτηση ή μου είπαν να το βουλώσω και να μην ρωτάω.
Ποια ΑΠΟΨΗ εκρινες? Εσυ διερευνας τους οικονομικους πορους οσων ταξιδευουν και επισης, προβαλλεις τη δικη σου ζηλια (που παραδεχτηκες οτι νιωθεις) στους αλλους και αδυνατεις να αποδεχτεις οτι δε σκεφτονται ολοι με τον δικο σου τροπο.

Marios_Gr

Member
Ποια ΑΠΟΨΗ εκρινες? Εσυ διερευνας τους οικονομικους πορους οσων ταξιδευουν και επισης, προβαλλεις τη δικη σου ζηλια (που παραδεχτηκες οτι νιωθεις) στους αλλους και αδυνατεις να αποδεχτεις οτι δε σκεφτονται ολοι με τον δικο σου τροπο.
Πρώτον, έθεσα ένα γενικό ερώτημα. Όποιος θέλει απαντά, όποιος δεν θέλει το προσπερνά. Υπήρξαν χρήστες που μια χαρά απάντησαν με λογικές απαντήσεις. Αν άλλοι θίχτηκαν, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν αύριο κάποιος ρωτήσει "Πώς μπορείτε να μένετε σε χόστελ με άλλους δέκα αγνώστους;" θα πρέπει να προσβληθούν αυτοί που μένουν σε χόστελ;
Δεύτερον, δεν είπα πουθενά ότι ζηλεύω, αυτό είναι δική σου αυθαίρετη μετάφραση. Αμφισβήτησα την παπάτζα ότι οι άνθρωποι χαίρονται όταν μαθαίνουν ότι οι άλλοι ταξιδεύουν, ενώ οι ίδιοι κάθονται σπίτι τους.

varioAthens

Member
Πρώτον, έθεσα ένα γενικό ερώτημα. Όποιος θέλει απαντά, όποιος δεν θέλει το προσπερνά. Υπήρξαν χρήστες που μια χαρά απάντησαν με λογικές απαντήσεις. Αν άλλοι θίχτηκαν, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν αύριο κάποιος ρωτήσει "Πώς μπορείτε να μένετε σε χόστελ με άλλους δέκα αγνώστους;" θα πρέπει να προσβληθούν αυτοί που μένουν σε χόστελ;
Δεύτερον, δεν είπα πουθενά ότι ζηλεύω, αυτό είναι δική σου αυθαίρετη μετάφραση. Αμφισβήτησα την παπάτζα ότι οι άνθρωποι χαίρονται όταν μαθαίνουν ότι οι άλλοι ταξιδεύουν, ενώ οι ίδιοι κάθονται σπίτι τους.

Ελπίζω το νέο έτος να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Σαν εσάς.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εδώ κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία του πώς θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους...
Εμμεσως πλην σαφως παραδεχεσαι οτι ζηλευεις και μονο με τις γενικευσεις που κανεις... γιατι γενικευσεις κανουμε ξεκινωντας απο δικα μας χαρακτηριστικα που τα θεωρουμε δεδομενα και αδιαμφισβητητα για ολους. "Ολοι κερατωνουν", "Ολοι κλεβουν" σου φαινονται παραλογες γενικευσεις? Κι ομως ετσι θα απαντησει καποιος που κερατωνει ή καποιος που κλεβει.
Δεν πειραζει, ανθρωπινο ειναι να ζηλευεις αλλα πιστεψε με: και δουλευται και διορθωνεται.

arabickostas

Member
Βρε φιλε μου , εκατσα και σου εγραψα μερικα πραγματα , δεν φαινεται να καταλαβαινεις. Προσπαθησε να καταλαβεις οτι υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες, αλλα δεδομενα και αλλες πτυχες στις ζωες των ανθρωπων. Δεν ειναι ολα το ασπρο και μαυρο που εμεις νομιζουμε οτι υπαρχει μοναχα. Ανεφερα ηδη οτι ανθρωποι επωφελουνται σε ενα ταξιδιωτικο φορουμ απο ταξιδιωτικες ιστοριες, αλλους τους γεμιζουν οι φωτογραφιες, εμενα μου αρεσε πολυ μια ιστορια απο τα 80ς που εγραψε ο @travelbreak π.χ.

Αλλος δε θελει να αγοραζει ρουχα συχνα αλλα να ταξιδευει καθε σαββκο κλεινοντας φτηνα εισητηρια ενα χρονο πριν. Αλλος δε γουσταρει να πηγαινει για καφε, αλλος δε θελει βολτες Σαββατοβραδο, αλλος δε θελει μπουζουκια κτλ. Τα ταξιδια οπως ειπε και η φιλη ειναι καταναλωτικη ιδεα πλεον, μη ψαχνεις αναλυση γιατι καποιος το κανει και καποιος οχι. Για εσενα πχ εγω δεν ειμαι κανονικος ανθρωπος γιατι δε πινω καφε το πρωι ουτε τρωω τυροπιτα, ε τι να κανουμε ας μην ειμαι, κανω αλλα πραγματα.

Στη τελικη αν θελει καποιος εδω θα σου πει τι κανει , με δεδομενα κτλ, οπως διαπιστωνεις οι ανθρωποι , και εγω μαζι, δεν θεωρουν οτι πρεπει να αναφερουν γιατι ταξιδευουν, που βρισκουν το χρονο και τα χρηματα.

Αυτα και get a life , παμε παρακατω.

Marios_Gr

Member
Εμμεσως πλην σαφως παραδεχεσαι οτι ζηλευεις και μονο με τις γενικευσεις που κανεις... γιατι γενικευσεις κανουμε ξεκινωντας απο δικα μας χαρακτηριστικα που τα θεωρουμε δεδομενα και αδιαμφισβητητα για ολους. "Ολοι κερατωνουν", "Ολοι κλεβουν" σου φαινονται παραλογες γενικευσεις? Κι ομως ετσι θα απαντησει καποιος που κερατωνει ή καποιος που κλεβει.
Δεν πειραζει, ανθρωπινο ειναι να ζηλευεις αλλα πιστεψε με: και δουλευται και διορθωνεται.
Άρχισαν και οι ψυχολογικές γνωματεύσεις εδώ μέσα. 😂 Περιοριστείτε, βρε, στις φωτογραφίες από τα κοντοσούβλια που τρώτε έξω από τη Λαμία...

Marios_Gr

Member
Βρε φιλε μου , εκατσα και σου εγραψα μερικα πραγματα , δεν φαινεται να καταλαβαινεις. Προσπαθησε να καταλαβεις οτι υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες, αλλα δεδομενα και αλλες πτυχες στις ζωες των ανθρωπων. Δεν ειναι ολα το ασπρο και μαυρο που εμεις νομιζουμε οτι υπαρχει μοναχα. Ανεφερα ηδη οτι ανθρωποι επωφελουνται σε ενα ταξιδιωτικο φορουμ απο ταξιδιωτικες ιστοριες, αλλους τους γεμιζουν οι φωτογραφιες, εμενα μου αρεσε πολυ μια ιστορια απο τα 80ς που εγραψε ο @travelbreak π.χ.

Αλλος δε θελει να αγοραζει ρουχα συχνα αλλα να ταξιδευει καθε σαββκο κλεινοντας φτηνα εισητηρια ενα χρονο πριν. Αλλος δε γουσταρει να πηγαινει για καφε, αλλος δε θελει βολτες Σαββατοβραδο, αλλος δε θελει μπουζουκια κτλ. Τα ταξιδια οπως ειπε και η φιλη ειναι καταναλωτικη ιδεα πλεον, μη ψαχνεις αναλυση γιατι καποιος το κανει και καποιος οχι. Για εσενα πχ εγω δεν ειμαι κανονικος ανθρωπος γιατι δε πινω καφε το πρωι ουτε τρωω τυροπιτα, ε τι να κανουμε ας μην ειμαι, κανω αλλα πραγματα.

Στη τελικη αν θελει καποιος εδω θα σου πει τι κανει , με δεδομενα κτλ, οπως διαπιστωνεις οι ανθρωποι , και εγω μαζι, δεν θεωρουν οτι πρεπει να αναφερουν γιατι ταξιδευουν, που βρισκουν το χρονο και τα χρηματα.

Αυτα και get a life , παμε παρακατω.
Δεν διάβασα καν τι μου έγραψες. Ούτε και τώρα. Σε άλλον απάντησα.

arabickostas

Member
Δεν διάβασα καν τι μου έγραψες. Ούτε και τώρα. Σε άλλον απάντησα.
post 105

Καλή χρονιά.

Φίλε προσπάθησε να σκέφτεσαι λίγο πιο ανοιχτό μυαλά. Δεν είναι όλα στη ζωή άσπρο και μαύρο. Ο κόσμος έχει αλλάξει άρδην ειδικά από το 2020 και μετά. Υπάρχουν πλέον άπειρες διαφορετικές εργασίες από την κλασική μισθωτος ή ελεύθερος επαγγελματίας. Άπειρα σχολεία με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από τα κλασσικά. Άπειροι τρόποι να κάνεις οικονομία. Άπειρες επιλογές για να πας κάπου με δεδομένα που θέλεις. Τηλεεργασιες, εργασίες με εισιτήρια, κάρτες με μπόνους, δωρεές, επαγγελματικες χορηγίες, και πολλά πολλά άλλα.

Μην μακρυγορησω άλλο, σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ ο κόσμος έχει προτεραιότητα ζωής τα ταξίδια οπότε λογικό είναι να προσαρμόζει τη ζωή του πάνω σ αυτά. Μην προσπαθείς να αναζητεις πως αυτό επιτυγχάνεται, είναι οι συνισταμενες τόσες πολλές και διαφορετικές στο κάθε άνθρωπο, που δε πρόκειται καν να το προσεγγίσεις. Ακόμα και από τις περιπέτειες ή τα ταξίδια να ξέρεις ότι κόσμος επωφελείται μαθαίνοντας πράγματα, βλέποντας φωτός που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον κτλ. Δεν είναι όλοι κακεντρεχείς να ζηλεύουν αποκλειστικά και μόνο επειδη δεν μπορουν να κανουν ταξιδια αντιστοιχα με αλλους. Επίσης να σε ενημερώσω ότι υφίστανται και προσωπικές σχέσεις μεταξύ μέλων, μιας και το ανέφερες πριν, δεν είναι όλα τα μέλη άγνωστα μεταξύ τους οπότε υπάρχει ανταπόκριση, αλληλοσεβασμος , φιλίες κτλ.

Εύχομαι τα καλύτερα για το νέο έτος.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.778
Μέλη
39.511
Νεότερο μέλος
Bdeves