• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Καθόλου. Η ερώτηση είναι ανάλογη του περιεχομένου του θέματος. Αν εγώ έχω την ανάγκη κάθε τόσο να δείχνω στους άλλους το υπερπολυτελές σπίτι μου, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναμένω και ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου.

Υ.Γ. Αν πηγαίνετε και τρίβετε στα μούτρα των κοντινών σας ανθρώπων τα καταπληκτικά σας ταξίδια, κακώς δεν σας την κάνουν.
Οι ταξιδαρες εννοειται οτι προβαλλονται μεσα απο τα σοσιαλ γιατι αυτη ειναι η κουλτουρα πλεον. Μην ξεχνας οτι καποιοι ετσι παιρνουν χορηγιες η βγαζουν εισοδημα για ταξιδια η διαμορφωνουν τις προυποθεσεις για επαγγελματικη απασχοληση. Ολα αυτα ειναι θεμιτα, δικαιωμα του καθενα.

Αλλα εδω εμεις γιατι πρεπει να κανουμε τους εφοριακους? Ας κανουν αυτοι τη δουλεια τους.

Επιμενω οτι εχω δει δανεια ως πωληση ακινητου για να γινει ταξιδι. Αν καποιος εχει αυτη την πετρια, δεν θα τον σταματησει το σχολιο "που τα βρηκες".
Τα ταξιδια ειναι καταναλωτικο προιον, ουτε καν χομπι οπως λεει η @Extra muros. Αγοραζονται και καταναλωνονται με τον ιδιο τροπο που καποιος αγοραζει και επιδεικνυει ρουχα, αυτοκινητα, κινητα κλπ. Αποδειξη οτι εχω χρονια να δω καποιον που ταξιδεψε και δεν το ποσταρε στα σοσιαλ να το δειξει, το κανω κι εγω φυσικα. Δεν γινεται για να ενημερωσει ουτε για να χαρουν οι θεατες αλλα γιατι ετσι ειναι πια η κουλτουρα της καταναλωσης.

Marios_Gr

Member
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γυρίσω από ένα ταξίδι ενός μήνα στη Λατινική Αμερική, όταν με δουν οι γνωστοί και οι φίλοι και μου πουν, χάθηκες που ήσουν, θα τους πω, εδω μωρέ, σπίτι, ήμουν άρρωστη, είχα τις μαύρες μου, δεν πολύ κυκλοφορούσα. Ψέματα λοιπόν για να μην τους τριψω στη μούρη το καταπληκτικό ταξίδι μου.
Ευτυχώς που βρέθηκες και μας δείχνεις το σωστό δρόμο!!!!
Δεν θα χρειαστεί. Υποθέτω ότι θα έχετε ήδη φροντίσει να τους έχετε κάνει σαφές το που θα είστε και για πόσο.

Marios_Gr

Member
Είσαι τιτάνας!

Σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο που περνάει στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο και ακούει στο ράδιο πως ένας τρελός είναι στο αντίθετο και ρεύμα και σκέφτεται: Τι ένας, εκατοντάδες!

Συνέχισε έτσι, είσαι λατρεία!
Νίκο μου, λογικό να βλέπεις ως αξιοπερίεργο τους ανθρώπους με δική τους γνώμη. Προφανές δεν ξέρεις τί είναι αυτό. Μικρός είσαι ακόμα...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Να πάτε να πείτε σοβαρά στους ανθρώπους ότι αν κόψουν τα εσπρέσσο μακιάτο θα πάνε τρία παραπάνω υπερατλαντικά ταξίδια...
Για βάλε κάτω χαρτί και μολύβι και αφαίρεσε το "υπερατλαντικά".

2,20 ο αγορασμένος διπλός καπουτσίνο επί 365 μέρες που έχει ο χρόνος, σύνολο 803€
Ενα με δύο ταξιδάκια στην Ευρώπη, στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο, ευκολάκι.
Αν κόψουν και το τσιγάρο, κάνε τους λογαριασμούς.
Δεν κάπνισα ποτέ για αυτό και δεν ξέρω από τιμές πακέτων ανά ημέρα ή εβδομάδα

paefstra

Member

2,20 ο αγορασμένος διπλός καπουτσίνο επί 365 μέρες που έχει ο χρόνος, σύνολο 803€
Ενα με δύο ταξιδάκια στην Ευρώπη,
×10 χρονια ειναι 8.000 ευρω. Για μενα ειναι βλακεια να φσγωθουν σε ταξιδια, δηλαδη καταναλωτικα προιοντα ενω στερειται καποιος τη μικρη απολαυση του καφε. Καλυτερα να προσπαθησει να βγαλει εξτρα λεφτα με καποιον τροπο παρα να μετραει τις στερησεις των απολαυσεων.

Marios_Gr

Member

Ενα με δύο ταξιδάκια στην Ευρώπη, στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο, ευκολάκι.
Αν κόψουν και το τσιγάρο, κάνε τους λογαριασμούς.
Δεν κάπνισα ποτέ για αυτό και δεν ξέρω από τιμές πακέτων ανά ημέρα ή εβδομάδα
Επίσης μπορούμε να μην αναπνέουμε. 500 ml οξυγόνου που εισπνέουμε σε κάθε αναπνοή, επί 12 αναπνοές το λεπτό, 6 λίτρα οξυγόνο χαμένα το λεπτό. Αν τα πουλήσουμε σε ένα νοσοκομείο ξέρετε που μπορούμε να πάμε και για πόσες μέρες;
Παιδιά, ήμαρτον. Οι κανονικοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν κανονικές ζωές και εκτός των ταξιδιών τους.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Το τι είναι κανονική ζωή και τι όχι είναι τόσο σχετικό που θα συζητάμε για ώρες.
Paefstra, με 8000€ πόσα υπερατλαντικά κάνεις; 3? Δεν έχω κάνει ακόμη, μαζεύω τα χρειαζουμενα φράγκα κ δεν ξεκίνησα την έρευνα αγορας

paefstra

Member
Το τι είναι κανονική ζωή και τι όχι είναι τόσο σχετικό που θα συζητάμε για ώρες.
Paefstra, με 8000€ πόσα υπερατλαντικά κάνεις; 3? Δεν έχω κάνει ακόμη, μαζεύω τα χρειαζουμενα φράγκα κ δεν ξεκίνησα την έρευνα αγορας
Δεν εχω την προθεση να στερηθω μικρες απολαυσεις της καθημερινοτητας για να κανω υπερατλαντικο αφου δεν εχει ψηλους και ομορφους αλλα να μενω σε σπιτια ντοπιων ειτε σε ανοικειες σε μενα συνθηκες για να τη βγαζω φθηνα. Δεν με απασχολει καθολου. Ουτε το θεωρω πιο σημαντικο απο τα πιο κοντινα ταξιδια για να κανω διακοπες και να δω 5 πραγματα. Σιγα μη μαζεψω και λεφτα γι αυτο.
Υποψιν εχω περασει τη μιση μου ζωη μαζευοντας λεφτα για τις οικογενειακες μου υποχρεωσεις και αυτο ηταν αρκετα αγχωτικο. Θα βαλω μπελα τωρα και για υπερατλαντικο, ελεος.

Last edited:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επίσης μπορούμε να μην αναπνέουμε. 500 ml οξυγόνου που εισπνέουμε σε κάθε αναπνοή, επί 12 αναπνοές το λεπτό, 6 λίτρα οξυγόνο χαμένα το λεπτό. Αν τα πουλήσουμε σε ένα νοσοκομείο ξέρετε που μπορούμε να πάμε και για πόσες μέρες;
Παιδιά, ήμαρτον. Οι κανονικοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν κανονικές ζωές και εκτός των ταξιδιών τους.
Κακώς σου απαντάμε πλέον. Εχεις την ψευδαίσθηση ότι η δική σου γνώμη διαφέρει από των άλλων και είναι ξέρω γω επαναστατική; Μας τη λες κατάμουτρα ότι είμαστε πρόβατα και αντιδρούμε και καλά στην διαφορετική σου ματιά!
Η αλήθεια που αρνείσαι να δεις ενώ στο φωνάζει εδώ και σελίδες το μισό φόρουμ είναι ότι είσαι κοινωνικά δυσλειτουργικός, αγενής και χωρίς καν να διατυπώνεις κάτι με ιδιαίτερο νόημα. Το μόνο που συμπεραίνει ένας νοήμων άνθρωπος είναι ότι βγάζεις μπόλικο κόμπλεξ.
Ο καθένας μας έχει την άποψή του και έχουμε κάνει ατέρμονες συζητήσεις για το πως ταξιδεύουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε χρήματα, άλλος γουστάρει να ταξιδεύει και να κοιμάτια σε παγκάκι κ άλλος πάει αποκλειστικά σε resort.
Ο σεβασμός στο δημόσιο και η αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα (που δεν έχεις) είναι αυτά που θρέφουν το διάλογο και τη συζήτηση.
Αρκετά μας πρόσβαλες όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το ανεχόμαστε.

Marios_Gr

Member
Όχι, έχουμε αντίληψη του τι είναι κανονική ζωή εκεί έξω. Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί τόσο πολύ στις μικροζωούλες τους και στις ιλουστρασιόν αφηγήσεις του forum (φαντάζομαι δεν πιστεύετε πραγματικά ότι όλα τα ταξίδια ήταν τόσο εξαίσια συναρπαστικά οσό τα περιέγραψαν) και έχουν αποκοπεί από την κοινωνική πραγματικότητα.

Εκεί έξω η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπους αγοράζουν καφέ πριν τη δουλειά, κάποιο και τυρόπιτα, πασχίζουν να πληρώσουν το δάνειο και το ενοίκιό τους, κόβουν από τους ίδιους για να πάρουν ένα καλύτερο μπουφάν στα παιδιά τους, ξεμένουν από χρήματα στο τέλος του μήνα. Έτσι ζουν άνθρωποι.
Εντάξει, υπάρχει και η Αθήνα Ωνάση. Δεν είναι το μέτρο των πραγμάτων.

Υ.Γ. Φιλική συμβουλή, μην πάτε και τους λέτε τρέλες για καφέδες.

Last edited:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ που πολλά μέλη δεν ενδιαφέρονται να έχουν "κανονικές" ζωές, προτιμούν να ζήσουν μια λιγότερο "κανονική" ζωή και να δίνουν έμφαση στα ταξίδια.
Κάποιοι μπορεί να μην πηγαίνουν για έναν καφέ επί μήνες, κάποιοι μπορεί να δουλεύουν δύο δουλειές, κάποιοι μπορεί να συγκατοικούν με τους γονείς τους ενώ έχουν περάσει τα 30. Επιλέγουν να στερούνται βασικά πράγματα προκειμένου να πηγαίνουν ταξίδια.
Κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν υγιή κοινωνική-προσωπική ζωή και μόνο τα ταξίδια να τους δίνουν νόημα ή να τους τροφοδοτεί να κοινοποιούν στα social τις "τέλειες" ζωές τους επειδή είναι τόσο ανασφαλείς που χωρίς τον θαυμασμό των άλλων να νιώθούν λίγοι.
Κάποιοι μπορεί να παραμένουν σε τοξικές δουλειές με τοξικούς εργοδότες επειδή μπορεί να τους προσφέρει έναν άνω το μέσου όρου μισθό και να το βλέπουν ως τίμημα για να ταξιδέψουν.
Όπως εσύ θέτεις τις δικές σου προτεραιότητες, έτσι κι εκείνοι θέτουν τις δικές τους. Δικαίωμά σου και δικαίωμά τους.

Marios_Gr

Member
Κακώς σου απαντάμε πλέον. Εχεις την ψευδαίσθηση ότι η δική σου γνώμη διαφέρει από των άλλων και είναι ξέρω γω επαναστατική; Μας τη λες κατάμουτρα ότι είμαστε πρόβατα και αντιδρούμε και καλά στην διαφορετική σου ματιά!
Η αλήθεια που αρνείσαι να δεις ενώ στο φωνάζει εδώ και σελίδες το μισό φόρουμ είναι ότι είσαι κοινωνικά δυσλειτουργικός, αγενής και χωρίς καν να διατυπώνεις κάτι με ιδιαίτερο νόημα. Το μόνο που συμπεραίνει ένας νοήμων άνθρωπος είναι ότι βγάζεις μπόλικο κόμπλεξ.
Ο καθένας μας έχει την άποψή του και έχουμε κάνει ατέρμονες συζητήσεις για το πως ταξιδεύουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε χρήματα, άλλος γουστάρει να ταξιδεύει και να κοιμάτια σε παγκάκι κ άλλος πάει αποκλειστικά σε resort.
Ο σεβασμός στο δημόσιο και η αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα (που δεν έχεις) είναι αυτά που θρέφουν το διάλογο και τη συζήτηση.
Αρκετά μας πρόσβαλες όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το ανεχόμαστε.
Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω βρίσει κανέναν. Με έχουν βρίσει ήδη πέντε-έξι... 😂
Αν κάποιοι είναι τόσο υπερευαίσθητες ψυχές που προσβάλλονται προσωπικά από τη γενική άποψη κάποιου άγνωστου, δεν φταίω εγώ

"Ο καθένας έχει την άποψη του...". Ανυπομονώ να δω να το εφαρμόζετε.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.777
Μέλη
39.511
Νεότερο μέλος
Bdeves