Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
εκεί ετοίμασε το διπλάσιο ποσό..Μετά και τα χθεσινά σκέφτομαι σοβαρά σε καθολική εκκλησία,
εκεί ετοίμασε το διπλάσιο ποσό..Μετά και τα χθεσινά σκέφτομαι σοβαρά σε καθολική εκκλησία,
Η εκκλησία μακράν απέχει από το να θεωρείται ένας κοινωνικός η ανθρωπιστικός ή δεν ξέρω τι θεσμός -αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ τέτοιος.
Είναι η μεγαλύτερη, η πιο καλοστημένη και η πιο κερδοφόρα επιχείρηση των αιώνων. Υπάρχει χρόνια και χρόνια, πλουτίζει ολοένα και περισσότερο και πλέον η μπίζνα είναι και απροκάλυπτη -από τα λεφτά για τους γάμους και τα βαφτίσια μέχρι το Βατοπέδι.
Η εκκλησία έχει ένα ατού που καμία άλλη επιχείρηση επί γης δεν έχει: ιδεολογικό έρεισμα. Πατάει πάνω στο θυμικό -στην ανθρώπινη ανάγκη να πιστεψει σε κάτι ανώτερο καθώς και την ανάγκη να βοηθήσει το συνάνθρωπο. Κι έτσι δεν χάνει ποτέ.
Για μένα αυτό ειναι το χειρότερο -η εκμετάλλευση της ανάγκης του ανθρώπου για να πάρεις μερσεντές.
Ναι, από δυο περιστατικά δεν μπορείς να γενικεύεις. Αλλά είναι μόνο δύο; Προσωπικά μου έχουν συμβεί ελάχιστα περιστατικά, καθοτι οι σχέσεις μου με την εκκλησία έχουν διακοπέι οριστικά (την θέλω την ψυχολογική μου υγεία). έχω όμως ματια και αυτιά και βλέπω και ακούω. Δυστυχώς, στο κοινωνικό κομμάτι η εκκλησία πάσχει. Έχει πραγματικά καταντήσει, όπως λεει ο Νίκος. Και το ότι υπάρχουν και κάποιοι που πράγματι προσπαθούν δεν σώνει και πολύ τη συνολική εικόνα.