taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Είναι ΤΟ αρχιπέλαγος ή ΤΑ νησιά, νομίζω και τα δυο είναι δόκιμα.(είναι το όχι τα)
Είναι ΤΟ αρχιπέλαγος ή ΤΑ νησιά, νομίζω και τα δυο είναι δόκιμα.(είναι το όχι τα)
Τι παραλήρημα ήταν αυτό!Τι ακριβώς οικισμούς περίμενες να δεις στο Σβάλμπαρντ (είναι το όχι τα) λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια με εκκλησίες και καλντερίμια ή γραφικά ξύλινα σπιτάκια με επικλινείς σκεπές και γύρω γύρω αγελάδες και τη Χάιντι να τρέχει; Ο άνθρωπος πήγε στον 'Άρη' και γύρισε κι εσύ του λες ότι στον Άρη δεν έχει τόσο ωραία σπιτάκια όπως στο Μπέργκεν. Ε και;
Και μόνο το γεγονός ότι ο άνθρωπος κατορθώνει και ζει έστω σε αυτά τα προκάτ σπίτια 1000 χλμ από το Βόρειο Πόλο εμένα μου προκαλεί δέος και χίλιες φορές που το Λονγκγίαρμπιεν έχει αυτή την βιομηχανική μαντ-μαξ όψη μιας πόλης-ορυχείου στην άκρη του πουθενά παρά να γίνει ένα ακόμα λουστραρισμένο θέρετρο για τους έχοντες.
Και το παραλήρημα συνεχίζεται. Ένα παράδειγμα έδωσα ότι δεν θα θεοποιήσω κανένα μέρος μόνο και μόνο επειδή είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη. Συνεχίζεις να γράφεις ασυναρτησίες. Σύγκρινα ΜΟΝΟ φυσικά τοπία. Φαντάζομαι ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά ε! Επαναλαμβάνω, ΜΟΝΟ σε φυσικά τοπία αναφέρομαι. Ξέρεις, βουνά, παγετώνες, αρχιπελάγη κτλ. κτλ. Τα περί οικισμών, σπιτιών, οργανωμένης ανθρώπινης ζωής κτλ. είναι απλά της φαντασίας σου που πέταξες στο άσχετο από τη στιγμή που ο ίδιος ο taver μου απάντησε.Εγώ μάλλον πρέπει να μη σχολιάσω τις ασυναρτησίες που γράφεις συγκρίνοντας μια οργανωμένη χώρα όπως η Ν. Ζηλανδία με το τελευταίο σημείο οργανωμένης ανθρώπινης ζωής πριν το Β. Πόλο. Δεν έχεις καταλάβει ούτε πού ακριβώς πήγε ο ΟP ούτε τι ακριβώς σημαίνει αυτό το μέρος.
Kαι όχι μόνο δεν έχεις πάει στη Σπιτσβέργη δεν έχεις πάει ούτε στη Β. Νορβηγία. Αλλά κατάλαβες απ' τις φωτογραφίες ότι είναι πιο όμορφα. Αυτό κι αν είναι παραλήρημα να το παίζεις κριτής ταξιδιών άλλων απ' την πολυθρόνα σου χωρίς να έχεις πάει σε κανένα απ' τα μέρη που αναφέρεσαι.Δεν έχω πάει αλλά κάποιος που έχει δει το φυσικό κάλλος από το Bodo μέχρι το Nordkapp μπορεί να το επιβεβαιώσει. Γιατί σ' αυτό το κομμάτι της Νορβηγίας αναφέρομαι.
Σύγκρινα ΜΟΝΟ φυσικά τοπία. Φαντάζομαι ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά ε! Επαναλαμβάνω, ΜΟΝΟ σε φυσικά τοπία αναφέρομαι. Ξέρεις, βουνά, παγετώνες, αρχιπελάγη κτλ. κτλ. Τα περί οικισμών, σπιτιών, οργανωμένης ανθρώπινης ζωής κτλ. είναι απλά της φαντασίας σου που πέταξες στο άσχετο από τη στιγμή που ο ίδιος ο taver μου απάντησε.
Να διαβάζω ελληνικά ξέρω. Εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις στα ελληνικά;Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυσικά τοπία είναι άσχημα. Αλλά οι οικισμοί φαίνονται όντως αδιάφοροι.
Ε ναι. Η λέξη φυσικό κάλλος πάντως σίγουρα δεν περιλαμβάνει τα λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια με εκκλησίες και καλντερίμια τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια με επικλινείς σκεπές και γύρω γύρω αγελάδες και τη Χάιντι να τρέχει και τα άλλα χαριτωμένα που έγραψες! Λοιπόν αρκετά. Το να γράψει κάποιος χοντράδες είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι να αντιλαμβανόμαστε λίγο και τι λέει ο άλλος και ότι ίσως υπάρχει και μια διαφορετική άποψη. Μεγάλο θέμα έγινε χωρίς νόημα.Kαι όχι μόνο δεν έχεις πάει στη Σπιτσβέργη δεν έχεις πάει ούτε στη Β. Νορβηγία. Αλλά κατάλαβες απ' τις φωτογραφίες ότι είναι πιο όμορφα. Οκκκκ...
Δεν ξέρω γιατί. Σανιδώματα υπάρχουν ακόμα σε κάποια κτίρια (π.χ. το κτίριο στο βάθος στην αμέσως επόμενη και μεθεπόμενη φωτογραφία από αυτή που παρατήρησες), πιο κοντά εδώ:Παρατήρησα μια εμφανέστατη διαφορά στο Pyramiden από το 2011. Τότε όλα τα κουφώματα στα ισόγεια όλων των κτιρίων (με μοναδική εξαίρεση του ξενοδοχείου που ήταν σε υποτυπώδη λειτουργία) ήταν ερμητικά σφραγισμένα με σανίδες. Φαίνεται σε πολλές από τις φωτο που έχω αναρτήσει για το μέρος. Στις δικές σου φωτο με τα αντίστοιχα κτίρια (π.χ. του σχολείου στην 32η του 13ου κεφ.) αυτά τα σανιδώματα δεν υπάρχουν. Είχες κάποια πληροφορία σχετικά;
1. ζωοφιλική οργανωση δεν εχει εμφανιστει ακομα εκει?1. μια ρέπλικα καμπίνας παραδοσιακών κυνηγών και trapper, με κρεμασμένες φώκιες που στραγγίζουν,
2. Τα σκυλιά αυτά τα κρατάνε εκτός πόλης, γιατί ενίοτε κάνουν υπερβολική φασαρία,
3. δεν αντέχουν και τη ζέστη των εσωτερικών χώρων.
4. Οπότε υπάρχει ένα αντίστοιχο μ’ αυτό «κατάλλυμα» για σκύλους στα όρια της πόλης, όπου οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων τα επισκέπτονται και τα κάνουν βόλτα.