• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η κακοκαιρία ταλαιπωρεί την Ευρώπη

getxowoman

Member
Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε σήμερα απ΄όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν αύριο Πέμπτη το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται για αύριο Πέμπτη.

Η συνεχεια εδω kathimerini.gr - Η κακοκαιρία ταλαιπωρεί την Ευρώπη

tiganitos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεω για Καμενα Βουρλα
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
να δω αν θα πεταξουμε αυριο απο LON-ZRH

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
και στα Χανιά κυκλοφορούμε με κοντομάνικο....

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ νωρις αρχισαν τα κρυα στην Ευρωπη και δεν μου αρεσει καθολου αυτο.
Ελπιζω να μην παραταθει και χτυπησουμε τιποτα -25 στην Αυστρια και τα δουμε ολα κωλυομενα.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πολύ κρύο, χιονισμένες πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται κι εμείς εδώ με τα κοντομάνικα. Αν δεν μας κάνει λιγουλάκι κρύο με τη ψυχολογία θα στολίσουμε φέτος?

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πολύ κρύο, χιονισμένες πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται κι εμείς εδώ με τα κοντομάνικα. Αν δεν μας κάνει λιγουλάκι κρύο με τη ψυχολογία θα στολίσουμε φέτος?
Καλέ εδώ ακόμη κάνουμε μπάνια...κι εγώ το δένδρο το αναβάλλω από μέρα σε μέρα, μπας και πέσει η θερμοκρασία!:xmas_cool:

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Από αναβολή σε αναβολή! Βασικά εύχομαι να μην τραβήξει ο χειμώνας μετά! Και ανάβουμε καλοριφέρ τον Μάιο! Αυτό νομίζω δεν θα το αντέξω!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Σε Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία και Ρουμανία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία των ημερών.

Η συνεχεια εδω:

kathimerini.gr - Στα «λευκά» η Ευρώπη
κι εκεί στα βόρεια της Ισπανίας που βρίσκεσαι getxo.. χίονιζε καθημερινά όπως έδειχνε ο χάρτης, και... πόλεις σκεπασμένες με χιόνια...

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολυ νωρις αρχισαν τα κρυα στην Ευρωπη και δεν μου αρεσει καθολου αυτο.
Ελπιζω να μην παραταθει και χτυπησουμε τιποτα -25 στην Αυστρια και τα δουμε ολα κωλυομενα.
χμ..δεν νομίζω ότι 2 Δεκεμβρίου είναι και πολύ νωρίς..
Εμένα πάντως όσο και να γκρινιάζω με το -7 εδώ στο Άμστερνταμ (και windchill -16 χθες), μου αρέσει που Δεκέμβρη μήνα είναι όλα άσπρα και υπάρχει αυτή η χαρακτηριστική ησυχία λόγω του χιονιού ;) Όλα αυτά βέβαια όσο δεν φυσάει ή όσο κάθεσαι στη ζεστασιά του σπιτιού και απολαμβάνεις τους περίεργους σχηματισμούς του χιονιού έξω! Σήμερα που βγήκα πάντως με -6,δεν έχει και τόσο τρομερό κρύο.
Τα προβλήματα της Ελβετίας να μην έχουμε και όλα τα άλλα παλεύονται (κλειστό αεροδρόμιο και 5 ώρες με αυτοκίνητο από Annecy προς CERN! -διαδρομή κανονικά 1ας ώρας :xmas_sad:)
Όταν ακούω τα 27 στην Ελλάδα..ζεσταίνομαι! Αλλά όπως είπε και κάποιος:
"Ο καιρός στην Ελλάδα ακολουθεί την οικονομική κρίση. Σου λέει με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν αυτοί τώρα, πού να αρχίσουν τα κρύα! θα μπουν τελείως μέσα!:xmas_mrgreen:"

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ατμοσφαιρική ανωμαλία δημιουργεί χάσμα στις θερμοκρασίες Βορρά - Νότου στην Ευρώπη

Ζέστη από το Βόρειο Ατλαντικό

Αθήνα
Μια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία, που τέµνει την Ευρώπη στα δύο, είναι η αιτία που η διαφορά της θερµοκρασίας ανάµεσα στον χιονισµένο Βορρά και τον θερµό Νότο, ξεπερνά ακόµη και τους 30 βαθµούς Κελσίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, η ζέστη έρχεται από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Τη στιγµή που το µεσηµέρι στην Αθήνα η θερµοκρασία φθάνει τους 25 βαθµούς και στην Κρήτη αγγίζει τους 28, στη Βόρεια Ευρώπη, και συγκεκριµένα στο Παρίσι, ο υδράργυρος έδειχνε µείον 2. Στη γαλλική πρωτεύουσα όπως και στην Αγγλία, τη Γερµανία, το Βέλγιο εκδηλώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις ενώ στην Ελλάδα οι θερµοί και υγροί νοτιάδες προκαλούσαν ανοιξιάτικες θερµοκρασίες ευνοώντας την εκδήλωση σηµαντικών βροχοπτώσεων κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τα τελευταία 24ωρα µια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία έχει αγκιστρωθεί στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό πάνω από τα βρετανικά νησιά µέχρι τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στους µετεωρολογικούς χάρτες χθες το απόγευµα, οι επιστήµονες µπορούσαν να διακρίνουν καθαρά τη διαφορά του καιρού ανάµεσα στη βόρεια και νότια ήπειρο υπό τη µορφή µιας νοητής γραµµής από τη ∆υτική Μεσόγειο, που περνά από τη Σαρδηνία και την Κορσική, διασχίζει στη µέση την Ιταλία και στη συνέχεια περνά από τα Βαλκάνια φθάνοντας σχεδόν µέχρι τον Εύξεινο Πόντο.

Περισσοτερα: in.gr - Ατμοσφαιρική ανωμαλία δημιουργεί χάσμα στις θερμοκρασίες Βορρά - Νότου στην Ευρώπη - Ειδήσεις - Ελλάδα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom