Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

panpan

Member
Ααα και αν είναι κακό το δημόσιο απαιτώ να κλείσει ο ΕΟΤ και να σταματήσουν τα σποτ και όλα τα έξοδα αφού ιδιωτικές εταιρείες είναι τα ξενοδοχεία , οι αεροπορικές, οι ταβέρνες και τα καράβια μας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους,,,
Φίλε μου αν κλείσει ο ΕΟΤ δεν θα λείψει από κανένα. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα ανόητα σποτάκια
που βγαίνουν κατα διαστήματα και πολλές φορές εκτός σεζόν για να διαφημιστεί.
Ούτε επειδή υπάρχει κάποιο περίπτερο σε εκθέσεις και μοιράζει προσπέκτους.
Πριν μερικά χρόνια στην έκθεση στην Βαρκελώνη το ελληνικό περίπτερο στις 10 που άνοιγε η έκθεση
δεν υπήρχε άνθρωπος παρά μόνο όταν πήγε 11 παρά.
Η δικαιολογία ήταν ότι είχαν ξενυχτίσει την προηγούμενη ημέρα και ξύπνησαν αργά.
Το κουφό ήταν ότι ήρθαν στην έκθεση στην Ισπανία και δεν ήξερε κανείς τους Ισπανικά. o_O

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@tripakias ερχεσαι τουριστας δηλαδη
1. Ψαξε σπιτι να νοικιασεις μακροχρονια και το συζηταμε.
2. Επισης αλλοιωση των γειτονιων, γεμισαμε ξενοδοχεια σε γειτονια αμιγους κατοικιας.
3. Αυξηση τιμων και στην εστιαση, αφου ο Νορβηγος θα τα σκασει.
1. Δεν θα χρειαζόταν να ψάξω σπίτι επειδή έχω αλλά είπαμε αυτό έχει να κάνει με τη βραχυχρόνια. Είναι απλά απροθυμία της κυβέρνησης (χάσιμο ψήφων) να το λύσει.
2. Τι χαρακτήρα είχαν οι γειτονιές που αλλοιώθηκαν γιατί και όσο ζούσα εκεί οι περισσότερες ένα μάτσο χάλι ήταν. Αστείο να μιλάμε για χαρακτήρα γειτονιών στην Αθήνα πέρα από κάποιες περιοχές που δεν βλέπω να αλλοιώθηκε.
3. Στην Αθήνα η εστίαση είναι σημαντικά φθηνότερη από την περιοχή μου και ειδικά στις μη τουριστικές της περιοχές αρκετά οικονομική. Έχει επιλογές για όλους. Οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω των αυξημένων εξόδων, όχι των Νορβηγών.

Last edited:

panpan

Member
Γι' αυτό έγραψα και πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης του αριθμού των τουριστών. Μπορώ όμως να σταματήσω να δέχομαι Έλληνες και να αυξήσω σημαντικά το ξένο πελατολόγιο (γύρω στο 20%)
Γι αυτό έγραψα κι εγώ ότι δεν μπορούν να γίνουν τα νούμερα που έγραψε ο φίλος. Μια αλλαγή
ποιοτική και όχι κατ΄ανάγκη ξένων τουριστών.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ααα και αν είναι κακό το δημόσιο απαιτώ να κλείσει ο ΕΟΤ και να σταματήσουν τα σποτ και όλα τα έξοδα αφού ιδιωτικές εταιρείες είναι τα ξενοδοχεία , οι αεροπορικές, οι ταβέρνες και τα καράβια μας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους,,,
Κι εμείς απαιτούμε να κλείσει ο ΕΟΤ.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Και ο τουρισμός, όπως και κάθε ελεύθερο επάγγελμα, εμπεριέχει ρίσκο που όποιος δεν μπορεί να το πάρει είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Η στην καλύτερη περίπτωση να μείνει στάσιμος, θα συμπλήρωνα εγώ.

Πριν βάλω άνω τελεία εγώ

Δεκτές οι ειρωνείες και οι σαρκασμοί προς εμένα.
Να ξέρουν οι φιλτάτοι συντονιστές.Δεν έχω θέμα.
Απλά ανταλλάσουμε απόψεις για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

@tripakias
Μαζι σου γενικότερα συμφωνώ.
Απλά επισημάνω όπως και στη @paefstra κοιτάζω το μέλλον.
Αναμφίβολα η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ύφεση και είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου οι μισθοί μειώθηκαν 40% την περίοδο 2008 2018 και σχεδόν αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Και οι αυξήσεις στα προϊόντα θα συνεχιστούν το 2023 πολύ περισσότερο απο τους μισθούς .Απλά τα δύσκολα για εμας είναι πίσω. Δεν ξέρω τι λέει ο Σκάι {δεν παρακολουθώ ΚΑΘΟΛΟΥ τηλεόραση και ειδικά ειδήσεις στο χαζοκουτί πρέπει να είδα την προηγούμενη χιλιετία} όπως για κάποιο λόγο συμπέρανες .

Το μόνο που μπορεί να αποτελέσει τροχοπεδη για την Ελληνική οικονομία είναι να υπάρξει μεγάλος πληθωρισμός και το 2024 και το 2025. Ή να μείνει για μεγάλο διάστημα το πετρέλαιο πάνω απο 100 το βαρέλι ή να πάει έστω κάποιο διάστημα πάνω απο 150/180 το βαρέλι. Σε αυτές τις δυο περιπτώσεις δηλαδή μεγάλο έστω και ελεγχόμενο πληθωρισμό για άλλα δυο χρόνια ή τεράστια κερδοσκοπία απο τις χώρες του κόλπου που ελέγχουν το πετρέλαιο θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εμάς και μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση.

Αλλά δεν πιστεύω οτι θα δούμε κάτι τρελά. Η λογική όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ απο το 2024 θα αρχίσουν να μειώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.Και είμαι σχεδόν βέβαιος οτι η μεσαία τάξη απο το 2025 θα αρχίσει να βλέπει πραγματικά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Είμαστε σε τέλμα 1 δεκαετία απλα αισιοδοξώ οτι τα καλύτερα για εμάς είναι μπροστά.

@panpan

Εντός αυτής της δεκαετίας μπορούμε με λίγη τύχη και σοβαρότητα να προσεγγίσουμε τα 50.000.000.
Αμα είμαι ζωντανός θα στο βάλω σε αυτό το νήμα όταν προσεγγίσουμε το νούμερο.
Τι εννοείς ποιοτικό τουρισμό?
Αμα εννοείς όμορφες Σλάβες , Σκανδιναβές και Αμερικάνες εγώ να ξέρεις είμαι ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Και με καλό πορτοφόλι ακόμα καλύτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί είναι ρατσιστές με το ωραίο?

Με εκτίμηση.

paefstra

Member
.Απλά τα δύσκολα για εμας είναι πίσω.

Δεν ξέρω τι λέει ο Σκάι {δεν παρακολουθώ ΚΑΘΟΛΟΥ τηλεόραση και ειδικά ειδήσεις στο χαζοκουτί πρέπει να είδα την προηγούμενη χιλιετία} όπως για κάποιο λόγο συμπέρανες .

Το μόνο που μπορεί να αποτελέσει τροχοπεδη για την Ελληνική οικονομία είναι να υπάρξει μεγάλος πληθωρισμός και το 2024 και το 2025. Ή να μείνει για μεγάλο διάστημα το πετρέλαιο πάνω απο 100 το βαρέλι ή να πάει έστω κάποιο διάστημα πάνω απο 150/180 το βαρέλι. Σε αυτές τις δυο περιπτώσεις δηλαδή μεγάλο έστω και ελεγχόμενο πληθωρισμό για άλλα δυο χρόνια ή τεράστια κερδοσκοπία απο τις χώρες του κόλπου που ελέγχουν το πετρέλαιο θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εμάς και μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση.

Αλλά δεν πιστεύω οτι θα δούμε κάτι τρελά. Η λογική όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ απο το 2024 θα αρχίσουν να μειώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.Και είμαι σχεδόν βέβαιος οτι η μεσαία τάξη απο το 2025 θα αρχίσει να βλέπει πραγματικά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψη.

Είμαστε σε τέλμα 1 δεκαετία απλα αισιοδοξώ οτι τα καλύτερα για εμάς είναι μπροστά.
Αρχισε η προεκλογικη περιοδος.
Οκ.

panpan

Member
Αμα είμαι ζωντανός θα στο βάλω σε αυτό το νήμα όταν προσεγγίσουμε το νούμερο.
Αρκεί να ζω κι εγώ που μάλλον στα 64 μου είμαι μεγαλύτερος σου.Ή όχι;
Τι εννοείς ποιοτικό τουρισμό?
Στροφή σε μεγαλύτερα πορτοφόλια και όχι σε περισσότερο κόσμο. Κάνεις λιγότερη
δουλειά κι έχει περισσότερα κέρδη. Θέλει κόπο όμως και προσπάθεια.
Να προσφέρεις ένα προϊόν που είτε δεν το έχουν άλλοι, οπότε θα έρθουν σε σένα, είτε είναι λίγοι
αυτοί που το διαθέτουν και πάλι θα έρθουν σε σένα. Σίγουρα κάποιοι θα σε αντιγράψουν, αλλά
εσύ πρέπει να βγάλεις ένα διαφορετικό καινούριο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ή να μείνει για μεγάλο διάστημα το πετρέλαιο πάνω απο 100 το βαρέλι ή να πάει έστω κάποιο διάστημα πάνω απο 150/180 το βαρέλι. Σε αυτές τις δυο περιπτώσεις δηλαδή μεγάλο έστω και ελεγχόμενο πληθωρισμό για άλλα δυο χρόνια ή τεράστια κερδοσκοπία απο τις χώρες του κόλπου που ελέγχουν το πετρέλαιο θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εμάς και μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση.
Μη σκας για την τιμή του πετρελαίου. Θα έρθουν τα πετροδόλαρα. Διαβάζω πως υπογράψαμε "Μνημόνιο συνεργασίας στον πολιτισμό" με τη Σαουδική Αραβία. Δηλαδή συνεργαζόμαστε στον πολιτισμό με ένα κράτος που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στις γυναίκες, στους ομοφυλόφιλους, στους αλλόθρησκους και στους μετανάστες. Γιατί; Γιατί έτσι... Γιατί "επιλέγουμε την εξωστρέφεια" λέει η αρμόδια υπουργός. Γιατί έτσι αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την "εξωστρέφεια", πολιτισμική συνεργασία με ένα από τα πιο (αν όχι το πιο) αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη.

Ζήτω το μουντιάλ του 2030! Οι μασέλες ακονίζονται ήδη...Οι μεγαλοεργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους, οι υπογράψαντες τις συνεργασίες θα πάρουν τα δωράκια τους και ο λαουτζίκος θα πάρει το λογαριασμό και "πολιτισμικά μαθήματα" από τους Σαουδάραβες: Πως να φέρεσαι τη γυναίκα σαν ζώο, πως να πετάς gay από την ταράτσα, πως να εξοντώνεις μέχρι θανάτου (κυριολεκτικά) μετανάστη στην εργασία.

Τα καλύτερα για εμάς είναι μπροστά (sic)

GTS

Member
Μη σκας για την τιμή του πετρελαίου. Θα έρθουν τα πετροδόλαρα. Διαβάζω πως υπογράψαμε "Μνημόνιο συνεργασίας στον πολιτισμό" με τη Σαουδική Αραβία. Δηλαδή συνεργαζόμαστε στον πολιτισμό με ένα κράτος που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στις γυναίκες, στους ομοφυλόφιλους, στους αλλόθρησκους και στους μετανάστες. Γιατί; Γιατί έτσι... Γιατί "επιλέγουμε την εξωστρέφεια" λέει η αρμόδια υπουργός. Γιατί έτσι αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την "εξωστρέφεια", πολιτισμική συνεργασία με ένα από τα πιο (αν όχι το πιο) αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη.

Ζήτω το μουντιάλ του 2030! Οι μασέλες ακονίζονται ήδη...Οι μεγαλοεργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους, οι υπογράψαντες τις συνεργασίες θα πάρουν τα δωράκια τους και ο λαουτζίκος θα πάρει το λογαριασμό και "πολιτισμικά μαθήματα" από τους Σαουδάραβες: Πως να φέρεσαι τη γυναίκα σαν ζώο, πως να πετάς gay από την ταράτσα, πως να εξοντώνεις μέχρι θανάτου (κυριολεκτικά) μετανάστη στην εργασία.

Τα καλύτερα για εμάς είναι μπροστά (sic)
Φυσικά συνυπογράφω περί Σ.Α., αλήστου μνήμης ο "φίλος" σε άλλο τόπικ που έκοβε φλέβες για την "πρόοδο" που έχει κάνει το καθεστώς και πώς ο άνεμος του εξυγχρονισμού διαπνέει πλέον απ'άκρη σ'άκρη το Βασίλειο. Meanwhile:

Rate of executions in Saudi Arabia almost doubles under Mohammed bin Salman

Να θυμίσω επίσης ότι ο Κασόγκι, που δολοφονήθηκε, τεμαχίστηκε και κάηκε στα κάρβουνα με εντολές του μεγάλου μεταρρυθμιστή ηγέτου, δεν ήταν ούτε γυναίκα, ούτε ομοφυλόφυλος, ούτε μετανάστης. Το καθεστώς δολοφονεί όποιον γουστάρει, όπου γουστάρει (αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αποτρέπω την επίσκεψη στη χώρα (κάθε άλλο), άλλο θέμα αυτό, αλλά έκατσα 3 βδομάδες και οδήγησα 3000χλμ σχεδόν από βορρά σε νότο και έχω μια κάποια άποψη - όχι σίγουρα εκείνων που θα συρρεύσουν ή ήδη συρρέουν για 3-5ήμερο (το ακούσαμε και αυτό, λες και είναι Λίβανος ή Κάιρο η χώρα).

Ζήτω ο ηγέτης των πιστών Μπιν Σαλμάν, αλέκουμ σαλάμ...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Να θυμίσω επίσης ότι ο Κασόγκι, που δολοφονήθηκε, τεμαχίστηκε και κάηκε στα κάρβουνα με εντολές του μεγάλου μεταρρυθμιστή ηγέτου, δεν ήταν ούτε γυναίκα, ούτε ομοφυλόφυλος, ούτε μετανάστης. Το καθεστώς δολοφονεί όποιον γουστάρει, όπου γουστάρει
Φυσικά και δολοφονεί όποιον γουστάρει...Απλά αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων δεν τις γουστάρει de jure.

Πέρυσι την Ελλάδα την επισκέφτηκαν κάπου στα 28.000.000 τουρίστες που ήταν νομίζω λιγότερο απο το 2018 και 2019 που ήταν πάνω απο 30 εκατομμύρια οι αφίξεις. Αυτό οφείλεται εξαιτίας ακυρώσεων σε σε πολλές πτήσεις που υπήρξαν σε κάποια Ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω έλλειψη προσωπικού αλλά και θέματα εξάρσεως του κορωνοϊού τον χειμώνα.

Ωστόσο το 2023 θα είναι δοκιμασία για τον Ελληνικό τουρισμό. Ναι μεν προβλέπεται νέο ρεκορ αφίξεων αλλά και μεγάλη έλλειψη προσωπικού!!! Πολλοί κακοί μισθοί και το δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε πιθανό θα δοκιμάσει τις αντοχές της τουριστικής βιομηχανίας. Ελπίζω να μην δικαιωθεί ο φιλτατος @panpan που είναι βέβαιος οτι δύσκολα κάποια στιγμή να φτάσουμε τα 50.000.000 .Πάντως αν βελτιωθούν εκπαίδευση και μισθοί θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις όποιες ελλείψεις. Σε ότι αφορά σε κάποιος μέρος δεν βρίσκω εργαζόμενο για να μου κάνει κάποια δύσκολα μερεμέτια σε εξοχικό που έχω διότι μου λένε πήγαν σχεδόν όλοι στο τουριστικό κλάδο τώρα.

Τέσπα για να δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη φάση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom