Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

paefstra

Member
Αααχχχ...μόνο που και η τρύπα στα Κάτω Πατήσια για να την αγοράσεις έχει φτάσει σε δυσθεωρατα ύψη, λόγω "επενδυτικού" ενδιαφέροντος. Καλύτερα να τα φάω σε ταξίδια πάρα να φεσωνω παιδιά/ανιψια/βαφτιστήρια με στεγαστικά δάνεια και μετά θάνατον μου (άσε που μάλλον θα κάνουν αποποιησεις κληρονομιας), αλλά ανοίγουμε άλλο θέμα τώρα, anyway!🙂
Ελα μωρε, στην κοινοτητα των ταξιδιωτων υπαρχουν κι αυτοι που περιμενουν να τους κερασουν καμια τυροπιτα για να βγει το ταξιδι η ταξιδευουν με απληρωτους λογαριασμους αλλα ταξιδευουν ελιτιστικα. Δεν ειναι δηλαδη ακραιο το χρεος για υπερταξιδιωτες, ειναι μια απο τις πρακτικες.
Εγω λεω να επενδυσουμε :D

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Παρατηρώ μια τοξική μιζέρια τώρα τελευταία στο φόρουμ και πολύ κλάμα και μάλιστα από άτομα που ταξιδεύουν πολύ συχνά.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δωρεάν η φτηνά. Το κόστος ζωή έχει ανέβει παντού.
Και στο κάτω κάτω, αν δεν μας αρέσουν οι τιμές και το σέρβις φεύγουμε και πάμε άλλου.
Κι εγώ παρατηρώ μια ελιτίστικη διάθεση από τους προύχοντες, που τους αρέσει να πληρώνουν τη σαρδέλα για σφυρίδα και θεωρούν ότι οι διακοπές δεν είναι δικαίωμα για όλους, αλλά δε το κάνω και θέμα, το αφήνω να πέσει κάτω.
Σόρρυ κιόλας που ζούμε στην Ελλάδα, θα φύγουμε, θα πάμε αλλού.

images.jpg

paefstra

Member
Τοξικη μιζερια των Ολλανδων (γνωστοι τσιπηδες) που ανεβαζει στο 35% την αυξηση των τουριστων στα Αλβανικα παραλια.

Φυσικα μιλαμε για κατωτερο προιον αφου χαρακτηριζουν τους Αλβανους ως ευγενεις ανθρωπους κι οχι ως αδιστακτα αρπακτικα που σε ψοφανε χωρις τυψεις για να πουλησουν ενα χοτ ντογκ, αδιαφορωντας για την ανθρωπινη ζωη, σαν τη 16χρονη στη Χαλκιδικη.

Αλβανία: 10 εκατ. τουρίστες φέτος, για τις εκπληκτικές παραλίες και το χαμηλό κόστος της - TravelDailyNews Greece & Cyprus

tatooine

Member
Κι εγώ παρατηρώ μια ελιτίστικη διάθεση από τους προύχοντες, που τους αρέσει να πληρώνουν τη σαρδέλα για σφυρίδα και θεωρούν ότι οι διακοπές δεν είναι δικαίωμα για όλους, αλλά δε το κάνω και θέμα, το αφήνω να πέσει κάτω.

View attachment 434994
Ζητώ ταπεινά συγνώμη αν έθιξα τον εγωισμό σας κύριε.
Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι κι εγώ είμαι στο ίδιο καζάνι με όλους εμάς, Απλά λιγότερο μίζερος.
Απο τους δυο μας εσύ ταξιδεύεις πιο συχνά και χαίρομαι για σένα δεν βγάζω όμως τοξικότητα.
Αυτά.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δε φταίει μόνο η ακρίβεια για την εκτόξευση των τιμών στα ελληνικά νησιά, φταίει και η διαρκής διαφήμισή τους όλο το χρόνο από ταξιδιωτικές εκπομπές, ΜΜΕ, youtubers, vloggers, instagrammers, influencers κτλ. σε σημείο που κάποιος να αισθάνεται ότι δεν έκανε διακοπές αν δεν πάει έστω ένα Σ-Κ στο τελευταίο ξερονήσι του χάρτη. Γιατί ναι μεν υπάρχουν πανέμορφα νησιά αλλά υπάρχουν και νησιά που δεν κατάλαβα για ποιο λόγο διαφημίζονται πέραν του το ότι είναι νησιά και τα νησιά είναι της μόδας.

Η Ελλάδα έχει πανέμορφα μέρη και παραλίες στα ηπειρωτικά τα οποία δεν τυγχάνουν της προβολής που τους αρμόζουν και όσο θα συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε 20 ξερονήσια για διακοπές, selfies ή γιατί το τάδε νησί είναι της μόδας, τόσο θα χρεώνουν με το δίκιο τους όσο θέλουν οι επιχειρηματίες για ένα δωμάτιο της πλάκας ή ένα σουβλάκι ή ένα ακτοπλοϊκό.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Απλά λιγότερο μίζερος.
Απο τους δυο μας εσύ ταξιδεύεις πιο συχνά και χαίρομαι για σένα δεν βγάζω όμως τοξικότητα.
Αμ δε κατάλαβα εγώ νομίζεις ότι το σχόλιο πήγαινε για μένα;
Toksikomizeros_taxidiwtis3 εδώ, όλα καλά.

τόσο θα χρεώνουν με το δίκιο τους όσο θέλουν οι επιχειρηματίες για ένα δωμάτιο της πλάκας ή ένα σουβλάκι
Κλασσική περίπτωση Χαλκιδικής δηλαδή.
Δεν είναι μόνο τα νησιά το θέμα.

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Έτσι όπως πάει με τόσο τουρισμό που θα μαζέψει από φέτος και η ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω ακριβών ναύλων κυρίως, παντού η ίδια ακρίβεια θα είναι σε λίγο.. Και το χειρότερο για μένα προσωπικά θα είναι η πλήρης τουριστικοποίηση των θερινών/παραθαλάσσιων προορισμών, από το μικρότερο νησί που τολμάει να μένει ως τώρα αυθεντικό και φθηνό ως ένα βαθμό, ως ένα παραθαλάσσιο μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Και το λέω εγώ αυτό, που γουστάρω ως ένα βαθμό πολυκοσμία εκεί που πάω, την ερημιά δε τη μπορώ. Αλλά ως ένα βαθμό. Και δε με πειράζει να πληρώσω κάτι παραπάνω αν θέλω να μείνω κάπου που να μ αρέσει πολύ πχ. Αλλά άλλη χάρη έχει να πας σε ένα νησί και να μη σπρώχνεσαι στα στενάκια ή να μη πρέπει ναχεις κάνει προκράτηση σε ξαπλώστρες κ εστιατόρια (κ ταβέρνες :rolleyes:)... Τα νεύρα μου δηλαδή, έχω αρχίσει να νοσταλγώ το καλοκαίρι του 2020 που ταξίδεψα νησιά εποχή κορονοϊού, κ ήμουν αρχόντισσα :surf1:

Ουφ τι μ΄έπιασε μεσημεριάτικο, ο καύσωνας θα είναι :haha:

Off topic ps: @psilos3 τι θα γίνει με κάτι ιστορίες που περιμένουμε??

Nikos86

Member

View attachment 434994
Psilos3 εσυ καθε αλλο παρα τοξικος εισαι! Αλλα οταν αλλοι ευχονται να μας καψει η λαβα και να πνιγουμμε στο Αιγαιο γιατι πληρωσε τη σαλατα 8 ευρω αντι για 6 ξερω γω τι πρεπει να κανουμε ή αν ο αλλος υποστηριζει πως τα 3 εκατομμυρια συμπολιτες που εχουν μαυρα εισοδηματα ειναι επιχειρηματιες στον τουρισμο λες και δεν υπαρχουν δικηγοροι, γιατροι, αρχιτεκτονες, εφοριακοι, εκπαιδευτικοι που κανουν ιδιαιτερα, υπαλληλοι σε πολεοδομιες, εοτ κτλ, διευθυντες σε δημοσιους οργανισμους κτλ κτλ που εχουν μαυρα εισοδηματα. Να μην μας ακουγονται τοξικα? Να αρχισω να γραφω και γω καθε τρια ποστ πως αμα οι εκπαιδευτικοι εκαναν τη δουλεια τους καλα θα εκανα βολτα τον κοσμο 3 φορες γιατι οι γονεις μου δεν θα πληρωναν τοσα φροντιστηρια. Μια επιχειρηση εχει υποχρεωση προς το κρατος να αποδιδει τα οφειλομενα, προς τον εργαζομενο να παρεχει μια εργασια με ικανοποιητικο μισθο σε αξιοπρεπες πειβαλλον και προς τους πελατες της οχι προς ολη την κοινωνια, δεν ειναι υποχρεωμενη να απευθυνεται στον βασικο μισθο. Οπως και οποιος παιρνει παραπανω απο τον βασικο δεν τον δινει πισω στο κρατος προς συμπαρασταση στον χαμηλομισθο ουτε παραιτειται απο τη δουλεια του ως συμπαρασταση προς τον ανεργο

Last edited:

paefstra

Member
αν ο αλλος υποστηριζει πως τα 3 εκατομμυρια συμπολιτες που εχουν μαυρα εισοδηματα ειναι επιχειρηματιες στον τουρισμο
Πραγματι τα σχολεια δεν κανουν καλα τη δουλεια τους, αλλιως θα διαβαζες ο,τι γραφτηκε. Και ο,τι ελεγε το αρθρο καθως μεταφερθηκε αυτουσιο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μια επιχειρηση εχει υποχρεωση προς το κρατος να αποδιδει τα οφειλομενα προς τον εργαζομενο και προς τους πελατες της οχι προς ολη την κοινωνια δεν ειναι υποχρεωμενη να απευθυνεται στον βασικο μισθο.
Kαι τότε αφού είναι τόσο αυτάρκεις και ανεξάρτητες οι επιχειρήσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας, γιατί προσέτρεξαν στο κράτος με δάκρυα και εκλιπαρώντας για στήριξη εν μέσω κορωνοιού ή εν μέσω άλλων φυσικών και μη καταστροφών; Γιατί δηλαδή όταν υπάρχει δυσχέρεια θα πρέπει ο φορολογούμενος να επιχορηγεί το εισόδημα των επιχειρηματιών ενώ όταν δεν υπάρχει δυσχέρεια o φορολογούμενος δε θα επιτρέπεται να σχολιάζει τις εξωφρενικές τιμές των υπηρεσιών με το αιτιολογικό ότι αυτές δεν απευθύνονται στο βασικό μισθό;

Όπως είπα και πριν και μιας και ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία όπου η αγορά είναι ελεύθερη αλλά ο καταναλωτικός ακτιβισμός ατονεί, η μόνη λύση είναι ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη στα νησιά ή στους επιχειρηματίες ή στα μαγαζιά που φανερά αισχροκερδούν, ώστε την επόμενη σεζόν ή να έχουν κλείσει ρολά ή να συμβιβαστούν με μικρότερο (υπερ)κέρδος. Και νομίζω η αρχή ξεκίνησε φέτος σε κάποιους προορισμούς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom