Δεν ξερω τι εποχη πηγες- τι μερα και τι ωρα τραβηξες τις φωτογραφιες. Eίπα οι εθνικες λεωφοροι που οδηγουν στις επαρχιες είναι αδειες οι μεγαλες πολεις μεσα και η Πιονγκ Γιανγκ καθημερινες εχουν κινηση. Εγω οδηγουσα με το αυτοκινητο μου, ειχαμε μια καλη ροη, δεν γινοταν χαμος από αυτοκίνητα αλλα ΔΕΝ ηταν αδειοι οι δρομοι. Τωρα όπως εχω πει πολλες φορές, ειλικρινα δεν με απασχολει αν καποιος πιστευει ή όχι τι γραφω ή να αποδειξω ότι ξερω κατι περισσότερο. Σαφως ξέρω πολλά περισσότερα για τη Βόρεια Κορεα αλλα δεν είναι θέμα να βγαλω τους υπολοιπους λαθος. Ειπα από την αρχη, εχετε αυτές τις εικονες, ε λοιπον σας λεω ότι υπαρχει μια άλλη αληθεια για τη χωρα. Εγω δεν κερδιζω τιποτα (ουτε βιβλιο εχω γραψει για να προσπαθω να πουλησω-είναι στη σκεψη μου ΚΑΠΟΙΑ στιγμη).Η εικόνα που εγώ αποκόμισα πάντως, κατά την πολύ συντομη επίσκεψή μου, δε συμφωνεί με τα παραπάνω. Ναι, σίγουρα οι πόλεις δεν είναι τόσο άδειες όσο οι εθνικές οδοί, αλλά δε λες ότι έχει και κίνηση....
(Το σχόλιο μου δεν αφορά τίποτε άλλο πέρα από το συγκεκριμένο απόσπασμα - στα περισσότερα και η δική μου εικόνα - ως επισκέπτη, φυσικά, και όχι ως κατοίκου - συμφωνεί).
Ξερεις γιατι το κάνω; πρωτον επειδή η χωρα ηταν συγκλονιστικη από πολλες αποψεις, και δευτερον αδικημενη σε πολλα. Δεν αρνουμαι τα προβλήματα, ουτε τις παραβιασεις σε ανθρωπινα δικαιώματα -δεν ειδα φυλακες εγω αλλα μπορω φυσικα να πω ότι δεν υπαρει ελευθερια κινήσεων και λογου-αλλα δεν είναι η Βορεια Κορεα ένα "απερναντο γκουλαγκ".
Στο θεμα των φωτο τωρα, αν δεν κανω λαθος οι φωτογραφιες τραβηχτηκαν αυγουστο ετσι; Ο αυγουστος είναι μηνας συγκομιδης παντως και η Πιονγκ Γιανγκ αδειαζει γενικως επειδή ολοι φευγουν στα χωράφια. Στο λεω αυτό διοτι και στην Αθηνα να βγαλεις φωτογραφιες Αυγουστο αδεια πολη θα εχεις.
Last edited: