• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ημερολόγια Πολέμου

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ένα project που έχω ξεχασμένο αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα να δει το "φως" του διαδικτύου.

Ημερολόγιο Πολέμου λοιπόν, και οι σκηνές από τον πόλεμο του '40, όπως τις έζησε από κοντά και τις κατέγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο ο παππούς μου, το οποίο και βρέθηκε στα πατάρια του σπιτιού μετά το θάνατό του.

Θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με νέες σελίδες από το ημερολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει περιγραφές απίστευτες, καθημερινότητα από το μέτωπο, αλλά και μερικά πολύ σκληρά "μαθήματα ζωής" για τους νεότερους και κυρίως εμένα που το διαβάζω.

Ημερολόγιο Πολέμου

ΥΓ. Αν κάποιος έχει κάτι παρόμοιο από τη δική του οικογένεια και θέλει να το ψηφιοποιήσει και να το μοιραστεί, ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Είναι πραγματικά πολύ καλή δουλειά Def, αλλα σε βλέπω όπως πας δεν την γλιτώνεις την υπερκόπωση...

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
πάρα πολύ ενδιαφέρον def, κάτι τέτοια είναι πραγματικοί θησαυροί, μπράβο σου που το αξιοποιείς.

θυμάμαι στο χωριό όταν ζούσε ο παππούς μου που μιλούσε με τους συνομίληκους του και έλεγαν ιστορίες για τον πόλεμο. είναι απίστευτο το πόσο τους είχε σημαδέψει αυτό που έζησαν. θυμόντουσαν απίστευτες λεπτομερειες: ονόματα ανωτέρων, ποιος ήταν δίπλα τους σε κάθε μάχη, περιστατικά κτλ. δυστυχώς δε νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην οικογένεια.

κάποια στιγμή πάντως ένας συγγραφέας είχε φτιάξει ένα βιβλίο για το αντάρτικο στο ρέθυμνο και είχε περάσει από κάθε χωριό να μαζέψει υλικό από αυτούς που έζησαν εκείνη την περίοδο

Crash

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάπου κοντά
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Ααα, εσύ είσαι καλός...όρεξη να έχει κανείς...
Μπράβο.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι ευτυχώς δεν έχω ακόμα αλτσχάιμερ. Είναι απλά έλλειψη χρόνου. Θα μπουν όμως σίγουρα αύριο-μεθαύριο καινούρια. :)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μπήκαν 2 καινούριες σελίδες από το ημερολόγιο :)

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
μπορει να πολεμησαν μαζι και με το δικο μου παππου που ηταν του πυροβολικου...
εχω ακουσει ιστοριες....
σκληρες πολυ δε γραφονται μας βλεπουν γυναικες και παιδια...
δυστυχως τιποτα χειρογραφο...

παντως φοβερη παρουσιαση...πολυ εργατωρα αναλωθηκε:?

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
μπα...ο παππους δεν ηξερε γραμματα,αγροτης ηταν.
θα κυταξω μονο αν βρω γραμματα απο το μετωπο προς τη γιαγια μου(97 χρονων τη ξεχασε ο χαρος)...και καμια φωτο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα