Ηλεία, η παραγνωρισμένη....

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλημέρα. Τυχαία διάβασα το θέμα εδώ και μπορώ να πω ότι με βάλατε σε διαδικασία να δω την Ηλεία φέτος για διακοπές. Είμαστε ζευγάρι γύρω στα 30 και θα κατέβουμε τον Αύγουστο μαζί με το σκυλάκι μας. Ψάχνω ένα μέρος να έχει μαγαζάκια για περατζάδα , να είναι γραφικό και να έχουμε επιλογές για φαγητό και για ένα χαλαρό κοκτέιλ το βράδυ. Δεν θα ήθελα δηλαδή να έχει όλα κι όλα 5 μαγαζιά γιατί θα έχουμε μια βδομάδα μπροστά μας . Ποια περιοχή θα μου
προτείνατε ;
Μεγαλόυτσικη πόλη ή έστω κωμόπολη, με αυτά τα χαρακτηριστκά, που να μην την δείτε σε δύο τρία βράδια το πολύ, δεν υπάρχει. Θα πρότεινα έιτε δύο διαμονές όπως ήδη διατυπώθηκε (μια πιο βόρια και μια πιό νότια) ή μια σε κάποιο "κεντρικο σχετικά σημείο. Το κατάκολο ήταν καλή πρόταση. Μικρό μεν αλλά γραφικό. Πολύ κοντα σε αρκετες ωραίες παραλίες και στην πρωτευουσα του νομού. Επίσης φτανεις εύκολα σε όλες τις άκρες του νομού το πολύ σε μία ώρα (άντε μιά μιση για κανένα ιδιαίτερα απομακρυσμενο χωριό) κι ετσι μπορείς να δεις και τα παράλια μας αλλά και τα πιο ορεινά.
Υγ. Η Κυπαρισσία έιναι άλλος νομός και αρκετά μακριά απο τα "δικα μας" αξιοθέτα αν σας ενδιαφέρει η Ηλεία ειδικά και οχι γενικά η Δυτική Πελ/νησος

Camelia

Member
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανάμεσα σε Μεσσηνία και Ηλεία ανάλογα ποια θα δω ότι είναι πιο κοντά στα γούστα μας . Οπότε θα έχω το Κατάκολο για βάση αν τελικά επιλέξουμε Ηλεία. ☺

annoula

Member
Μεγαλόυτσικη πόλη ή έστω κωμόπολη, με αυτά τα χαρακτηριστκά, που να μην την δείτε σε δύο τρία βράδια το πολύ, δεν υπάρχει. Θα πρότεινα έιτε δύο διαμονές όπως ήδη διατυπώθηκε (μια πιο βόρια και μια πιό νότια) ή μια σε κάποιο "κεντρικο σχετικά σημείο. Το κατάκολο ήταν καλή πρόταση. Μικρό μεν αλλά γραφικό. Πολύ κοντα σε αρκετες ωραίες παραλίες και στην πρωτευουσα του νομού. Επίσης φτανεις εύκολα σε όλες τις άκρες του νομού το πολύ σε μία ώρα (άντε μιά μιση για κανένα ιδιαίτερα απομακρυσμενο χωριό) κι ετσι μπορείς να δεις και τα παράλια μας αλλά και τα πιο ορεινά.
Υγ. Η Κυπαρισσία έιναι άλλος νομός και αρκετά μακριά απο τα "δικα μας" αξιοθέτα αν σας ενδιαφέρει η Ηλεία ειδικά και οχι γενικά η Δυτική Πελ/νησος
Ποιές είναι οι τοπ παραλίες από άποψη καθαρότητας νερών?

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανάμεσα σε Μεσσηνία και Ηλεία ανάλογα ποια θα δω ότι είναι πιο κοντά στα γούστα μας . Οπότε θα έχω το Κατάκολο για βάση αν τελικά επιλέξουμε Ηλεία. ☺
Καλησπερα και απο μενα. Λατρεμενη Πελοποννησος! Να διευκρινησω οτι δεν καταγομαι απο την περιοχη αλλα εχω κατεβει 6 φορες για διακοπες. Η Μεσσηνια μου φανηκε πιο γραφικη. Οσον αφορα την Ηλιεια, την εχω επισκεφθει δυο φορες. Και τις 2 διαμονη ειχαμε στη σκαφιδια, στο μεγαλο ξενοδοχειο, δεν ξερω αν μπορω να πω ονομα αλλα δεν εχει και σημασια. Παραλια φανταστικη, αμμουδια, Α Τ Ε Λ Ε Ι Ω Τ Η, ο ενας εδω και ο αλλος εκει. Η χαρα του σκυλακου σου. Διαμονη μιας εβδομαδας. Μας εσωσε το οτι ειχαμε τον Πυργο κοντα. Αλλιως βραδυ δυσκολα. Κι εμεις ζευγαρι πηγαμε και μαλιστα πολυ μεγαλυτερο απο εσας. Φαντασου!
Υ.Γ Στην περιοχη της σκαφιδιας υπαρχει κι ενα πολυ ομορφο μπαρακι με φανταστικα live. Επισης δεν ξερω αν μπορω να δωσω ονομα

fotast

Member
Καλησπερα και απο μενα. Λατρεμενη Πελοποννησος! Να διευκρινησω οτι δεν καταγομαι απο την περιοχη αλλα εχω κατεβει 6 φορες για διακοπες. Η Μεσσηνια μου φανηκε πιο γραφικη. Οσον αφορα την Ηλιεια, την εχω επισκεφθει δυο φορες. Και τις 2 διαμονη ειχαμε στη σκαφιδια, στο μεγαλο ξενοδοχειο, δεν ξερω αν μπορω να πω ονομα αλλα δεν εχει και σημασια. Παραλια φανταστικη, αμμουδια, Α Τ Ε Λ Ε Ι Ω Τ Η, ο ενας εδω και ο αλλος εκει. Η χαρα του σκυλακου σου. Διαμονη μιας εβδομαδας. Μας εσωσε το οτι ειχαμε τον Πυργο κοντα. Αλλιως βραδυ δυσκολα. Κι εμεις ζευγαρι πηγαμε και μαλιστα πολυ μεγαλυτερο απο εσας. Φαντασου!
Υ.Γ Στην περιοχη της σκαφιδιας υπαρχει κι ενα πολυ ομορφο μπαρακι με φανταστικα live. Επισης δεν ξερω αν μπορω να δωσω ονομα
Μπορεις να δίνεις ονόματα.Η αρνητική κριτική(ανώνυμα) δεν είναι δεκτή.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Ευχαριστω fotast. Τοτε επανερχομαι και διευκρινιζω:
Αναφερομαι στην παραλια που βρισκεται μπροστα στο Aldemar Olympian Village.
Το μπαρακι λεγεται ΑΙΘΡΙΟΝ

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστω fotast. Τοτε επανερχομαι και διευκρινιζω:
Αναφερομαι στην παραλια που βρισκεται μπροστα στο Aldemar Olympian Village.
Το μπαρακι λεγεται ΑΙΘΡΙΟΝ
Αιθριον...ΕΙΧΑΜΕ..... (υγ. δεν ηταν στη σκαφιδιά) Περυσι δεν ανοιξε καθολου θαρρώ αλλα live γινονται σε ενα νέο πολύ ωραίο μαγαζί οάνω από την παραλία της Σκαφιδιας το Sol y Mare

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ποιές είναι οι τοπ παραλίες από άποψη καθαρότητας νερών?
Με τυχαια σειρά από νότο προς βορρά (σιγουρα θα μου ξεφυγουν καποιες)
-Θολό
-Καιάφας
-Άγιος Ανδρεας (έχει δυο τρεις πιο βραχώδεις. Αν ηταν να παω σε μια θα πηγαιναι στην παραλία Ματζακουρα)
-Λέβεντοχωρι
-Σκαφιδιά ΑΛΛΑ αυστηρά απο τη μεριά του Aldemar η οποία συνεχίζει στην παραλία Αγίου Ηλία που ειναι εξίσου καλή
-Θινες
-Γλύφα
-Λουτρα Κυλλήνης
-Χρυσή Ακτη
(αποφύγετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Σπιαντζα/Κουρούτα)
Αυτά τα ολίγα

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Αιθριον...ΕΙΧΑΜΕ..... (υγ. δεν ηταν στη σκαφιδιά) Περυσι δεν ανοιξε καθολου θαρρώ αλλα live γινονται σε ενα νέο πολύ ωραίο μαγαζί οάνω από την παραλία της Σκαφιδιας το Sol y Mare
Για το μπαρακι πισω απο το Aldemar μιλαμε σωστα? Δεν ειναι σκαφιδια εκει? Κριμα αν εκλεισε οριστικα. Ηταν πολυ ωραιος χωρος

annoula

Member
Με τυχαια σειρά από νότο προς βορρά (σιγουρα θα μου ξεφυγουν καποιες)
-Θολό
-Καιάφας
-Άγιος Ανδρεας (έχει δυο τρεις πιο βραχώδεις. Αν ηταν να παω σε μια θα πηγαιναι στην παραλία Ματζακουρα)
-Λέβεντοχωρι
-Σκαφιδιά ΑΛΛΑ αυστηρά απο τη μεριά του Aldemar η οποία συνεχίζει στην παραλία Αγίου Ηλία που ειναι εξίσου καλή
-Θινες
-Γλύφα
-Λουτρα Κυλλήνης
-Χρυσή Ακτη
(αποφύγετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Σπιαντζα/Κουρούτα)
Αυτά τα ολίγα
Ευχαριστώ πολύ!

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για το μπαρακι πισω απο το Aldemar μιλαμε σωστα? Δεν ειναι σκαφιδια εκει? Κριμα αν εκλεισε οριστικα. Ηταν πολυ ωραιος χωρος
Όντως πολύ ωραίο μαγαζί αλλά κάποια στιγμή το έκανα μπαρ ρεστοραν κ το πήρε η κάτω βόλτα. Όχι δε λογίζεται Σκαφιδιά, ανήκει στον οικισμό Καλακαιικων

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.980
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
levilogan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom