Το καλοκαίρι πλησιάζει! Που πάμε ?

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΠΑΛ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Το σόλο είναι οκ για χοστελ αλλά αν

Κυρίως ο νότος. Στο βορρά δεν έχει τέτοια υγρασία. Καμία σχέση με Ταυλάνδη και Μαλαισία.
Σωστά. Αυτό ισχύει τώρα. Το καλοκαίρι;

Γιατί δεν σου κάθεται;;;Εμείς πήγαμε πέρσυ, όντως έχει φανατικούς οπαδούς που πάνε κάθε χρόνο αλλά δεν μου φάνηκε απλησίαστη.
Σε σύγκριση με αλλά Δωδεκάνησα δεν προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για ημερήσιες(εκτός από Κουνούπες-Κουτσομυτη), όμως το ίδιο το νησί έχει πράγματα να κάνεις...
Γιατί μια δεν βρίσκω δωμάτιο σε κανονική τιμή, μια δεν βρίσκω καμπινα, μια αλλάζουμε τελευταια στιγμή προορισμό....
Φέτος δεν γλιτώνει!

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μια που πλησιάζει το καλοκαιρι και ειναι η ωρα να προγραμματισουμε που θα παμε , να μεζεψουμε ιδεες και αποψεις ωστε να οργανωθούμε. Εμεις εχουμε στα πλανα μας Μαδρίτη Βαρκελώνη Λισσαβόνα Πόρτο Μαρακές Καζαμπλάνκα . Οσοι εχετε παει θα χαρω να με συνδράμετε με την σκέψη σας αλλά και να γράψετε τα δικά σας σχέδια για φέτος
Αποφευγω το Μαροκο τα καλοκαιρια λογω ζέστης, προτιμω απο τελη Σεπτεμβτη και μετα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Για νησια πολυ δυσκολο φαινεται οι τιμες ειναι εξωφρενικες ,δεν τα δινω τοσα.Υπαρχει μια εναλλακτικη να παω προς Πελοποννησο φετος και συγκεκριμενα στη Μανη ,Λιμενι ,Αεροπολη και ολα τα περιξ ή προς Πυλο .
Ετσι κι αλλιως θελω να μαζεψω χρηματα και δυναμεις γιατι ετοιμαζω Σεπτεμβρη ταξιδι υπερπαραγωγη Ανδαλουσια 10 ολοκληρες μερες και ισως αν μου βγαινει παραπανω μερες , βαλω και μια πινελια και περασω και απεναντι βορειο Μαροκο, μπλε πολη Chefchaouen και ισως και ολιγον Φεζ.Stay tuned!

Για νησια πολυ δυσκολο φαινεται οι τιμες ειναι εξωφρενικες ,δεν τα δινω τοσα.Υπαρχει μια εναλλακτικη να παω προς Πελοποννησο φετος και συγκεκριμενα στη Μανη ,Λιμενι ,Αεροπολη και ολα τα περιξ ή προς Πυλο .
Ετσι κι αλλιως θελω να μαζεψω χρηματα και δυναμεις γιατι ετοιμαζω Σεπτεμβρη ταξιδι υπερπαραγωγη Ανδαλουσια 10 ολοκληρες μερες και ισως αν μου βγαινει παραπανω μερες , βαλω και μια πινελια και περασω και απεναντι βορειο Μαροκο, μπλε πολη Chefchaouen και ισως και ολιγον Φεζ.Stay tuned!
Δυστυχώς και σε αυτά τα μέρη οι τιμές έχουν ξεφύγει, καθώς εκμεταλλεύονται ότι δεν εχεις ακτοπλοικά...

paefstra

Member
Εχω κλεισει οπως καθε χρονο μονο βορεια Ευρωπη για καλες θερμοκρασιες. Μεχρι 100 το δικλινο με πρωινο (εννοω και Νορβηγια και Σουηδια) . Οπως καθε χρονο βεβαια.
Με πειραζει λιγο που η Μεσογειος εχει πλεον απαλευτες θερμοκρασιες το καλοκαιρι, οποτε την κραταω για το Πασχα τα τελευταια χρονια και μια εξορμησουλα φθινοπωρο.
Αρνουμαι να πληρωσω τις τιμες της χωρας μας για διακοπες. Ειδικα η συζητηση για πληρωμενες ξαπλωστρες ειναι ντροπιαστικη πια.

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Δυστυχώς και σε αυτά τα μέρη οι τιμές έχουν ξεφύγει, καθώς εκμεταλλεύονται ότι δεν εχεις ακτοπλοικά...
Δεν αντιλεγω αλλα θα βρεις ποιος πολλες επιλογες,θα εχω αυτοκινητο οποτε αν καποιος ειναι ευελικτος ,μπορει να μεινει και κανα 2-3 χιλιομετρα πιο εξω πχ δεν χρειαζεται να σαι νταν απο στην παραλια στο Λιμενι.Για Μανη βρηκα και πανακριβα ,αλλα βρηκα και σε budget τιμες χωρις να ειναι ασχημα τα καταλυμματα.Σιγουρα η κατασταση με λιγο ψαξιμο ειναι καλυτερη απο νησια ,που και λογω μεγεθους τους και ο αριθμος των δωματιων ειναι περιορισμενος .
Παρολα αυτα δεν μπορω να μην παω και πουθενα,γιατι οι διακοπες φετος μου ειναι πολυτιμες λογω δουλειας.

Οσο και να γουσταρω ,Αυγουστιατικα να παω Βορρα δεν με ψηνει.Εβλεπα ενα φιλο μου Στοκχολμη ,με μπουφανακι και 10 βαθμους και βροχη 15 Αυγουστο και σορρυ κιολας με επιασε η καρδια μου.Αγαπω Σκανδιναβια και Βορρα ,αλλα θα παω Ιουνη,Μαιο,Οκτωβρη οχι καλοκαιρινες διακοπες ομως,Χιλιες φορες εξοχικο ,στο χειροτερο μερος να μαι στην Ελλαδα τετοια εποχη το θεωρω παραδεισο.

Προσοχη για να μην παρεξηγηθω ,δεν εχω κολλημα με Ελλαδα και νησια (ειδικα Αυγουστο ειναι η χειροτερη περιοδος,προτιμω Σεπτεμβρη )αν ειμαι σε μεγαλη αδεια καλοκαιρι ειμαι υπερ εξωτερικου και ειδικα εκτος Ευρωπης,αλλα θα προτιμησω προορισμους με καλο καιρο και παλι (οχι για μπανιο απαραιτητα )μια Καλιφορνια γυρος,Ασια οπου δεν βρεχει τοτε,Κουβα,Τοσκανη αλλα σιγουρα δεν μπορω να παω ενω ειναι καλοκαιρι σε χειμωνα,ειναι να φυγω απο χαρα Θεου και να ναι σαν Νοεμβρης.
Το αντιστροφο μπορω ομως!!

@paefstra μαλλον εχουμε το αντιθετο που ειμαι πιο της ζεστης του καλοκαιριου.Αγαπαμε Βορρα οπως και να εχει!

alma

Member
Γιατί μια δεν βρίσκω δωμάτιο σε κανονική τιμή, μια δεν βρίσκω καμπινα, μια αλλάζουμε τελευταια στιγμή προορισμό....
Φέτος δεν γλιτώνει!
Θα τα καταφέρεις. Έτσι κυνηγούσαμε χρόνια τη Φολέγανδρο και τελικά τα καταφέραμε.

Οι καμπίνες είναι δύσκολες τον Ιούλιο για όλα τα νησιά. Πέρσυ πάλι ήταν κλεισμένες όλες για Αστυπάλαια αλλά βολεύει να έχεις μια ευελιξία στις ημερομηνίες. Τελευταία στιγμή μου βρήκαν από πρακτορείο (μάλλον από ακύρωση)μια δίκλινη σε 1-2 μέρες από τότε που σκοπεύαμε αρχικά να φύγουμε, πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου και το αποφασίσαμε εντός ενός λεπτού. Μιλάμε πάντα για υψηλή σεζόν. Αν πας Σεπτέμβριο είναι πολύ καλύτερα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Φέτος δεν γλιτώνει!

Οχι να το κυνηγησεις και να πας.Ορθα την εχεις τοσο ψηλα ειναι νησαρα,την Χωρα θα την ερωτευτεις κεραυνοβολα.Εγω ειχα μεινει στο Karabo hotel στο Λιβάδι,ειναι πολυ κοντα στη Χωρα ,το βραδυ αν κατηφορισεις πας και με ποδια ακομα.Τσεκαρε το .Ειναι παραθαλασσια στην κοντινοτερη παραλια της Χωρας και στην πιο οργανωμενη θα ελεγα.Επισης εχει επιλογες για φαγητο και minimarket .Παρε τηλεφωνα αν ειναι ακριβα στο booking κοβουνε τιμες.Μονο η διαμονη θελει ψαξιμο και τα ακτοπλοικα γιατι ειναι στου μπιπ το κερατο,πολλες ωρες εν πλω 12 αν θυμαμαι καλα.Το φαγητο νορμαλ θα το λεγα σαν τιμες οπως και τα ποτα ,τουλαχιστον το 22 που πηγα .

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Φέτος δεν γλιτώνει!
Εννοείται πως πρέπει να πας σ' αυτό το υπέροχο νησί, απλά να αναφέρω κάπου εδώ πως η διαμονή ήταν πρόβλημα από πάντα στην Αστυπάλαια κατά την υψηλή περίοδο, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια. Θέλει καλό ψάξιμο και ίσως «έκπτωση» σε μέρες και συνδυασμό με κάποιο άλλο νησί.
Δε θα πρότεινα διαμονή εκτός Χώρας, βαριά στον Πέρα γιαλό από κάτω, καλό είναι να μετακινείσαι με τα πόδια το βράδυ.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Μαδρίτη είναι πιο φθηνα σε σχέση με αλλο καιρό και (για μένα) πάντα ειναι πανέμορφη, αλλά μιλάμε για καψεν, αν πετυχετε κάτω από 45 θα ειστε τυχερές. Απ'την αλλη έχει ξερή ζέστη και τα βράδια ειναι πιο παλεψιμα σε σχέση με αλλες πόλεις. Πάντως αν θελετε ωραίες παραλίες στην ηπειρωτική Ισπανία θα σας συμβουλευα να κοιταξετε κατα Αλμερία μεριά (Cabo de Gata)

Πορτογαλία είχα πάει πριν 6 χρονια τελη Ιουλίου-αρχες Αυγούστου και εκτός απο μια παραλία λιγο νοτια της Λισαβόνα που ηταν καβατζωμενη, δε ξανακανα μπανιο (ειχε πάρα πολύ αέρα και κρυο, με φουτερ ημουν στην παραλία).

paefstra

Member
Εν τω μεταξυ αποψε κηρυσσεται παγκοσμιος οικονομικος πολεμος. Δεν ξερω πως θα ειμαστε το καλοκαιρι. Μου φαινεται πολυ μακρινο. Αμα ξαναδουμε κανεναν πληθωρισμο 10%, θα κουναμε το κεφαλι μας.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.979
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
Miss Grey

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom