ΗΠΑ - Προσωρινή κράτηση , απαγόρευση σε τουρίστες;

paefstra

Member
το αστείο είναι ότι και εμένα το συνέδριο είναι από παγκόσμιο οργανισμό και θα παρεβρεθούμε αρκετά άτομα, που είμαστε ερευνητές κτλ. χμ....
Αναλογα το συνεδριο. Η φιλη μου ειναι θεωρητικος του εθνικισμου (κριτικη θεωρια), την εχει στειλει παγκοσμιος οργανισμος και της ειπαν ευγενικα προσφατα να γυρισει Ευρωπη αν φοβηθει με εξοδα οργανισμου.

Last edited:

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
2024 Japan->2025 again?
Αναλογα το συνεδριο. Η φιλη μου ειναι θεωρητικος του εθνικισμου (κριτικη θεωρια), την εχει στειλει παγκοσμιος οργανισμος και της ειπαν ευγενικα προσφατα να γυρισει Ευρωπη αν φοβηθει με εξοδα οργανισμου.
υγεία και ασφάλεια το δικό μου...καλά θα πάει αυτό.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
υγεία και ασφάλεια το δικό μου...καλά θα πάει αυτό.
Μου φαίνεται πολύ ανώδυνο το θέμα του συνεδρίου για να έχεις προβλήματα.
Εφόσον συνεχίζουν και γίνονται διοργανώσεις συνεδρίων στην Αμερική με προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο γιατί να έχεις θέμα;
Εφόσον έχεις κλεισμενη πτήση επιστροφής και κλεισμένο ξενοδοχείο μου φαίνεται αδιανόητο να έχεις θέμα.
Ετύπωσε τα όλα όπως είπες και δεν θα έχεις θέμα. Κυρίως την πρόσκληση του συνεδρίου και τις κρατήσεις σου.
Την άλλη εβδομάδα φεύγει συναδελφισσα για τουρισμό, θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του γιου της και εχει κράτηση μόνο για 3 μέρες σε ξενοδοχείο σε άλλη πόλη. Θα έπρεπε να αγχωθεί;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πριν λίγες μερες γνωστός μου Ισπανός με βιζα για ΗΠΑ πέταξε μέσω Μεξικού για ΗΠΑ. Έψαξαν το κινητό του, βρήκαν φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Πούρου της Αβάνας και του γνωστοποιηθηκε πώς ή θα συναινέσει στο να του αφαιρεθεί η αμερικανική βιζα η θα ακολουθηθεί η διαδικασία προσαγωγής για... κατασκοπία. Σημειωτέον έκανε ακριβώς αυτό που λέει ο νομος: έβγαλε βιζα για τις ΗΠΑ επειδή είχε πάει στην Κουβα και φυσικά είχε δηλώσει πως την έχει επισκεφθεί.

Φίλος που δουλεύει στην αμερικανική πρεσβεια στην Αβανα συνέστησε σε άλλο φίλο, Κουβανο παντρεμένο με Αμερικανίδα που έχει βιζα για ΗΠΑ να μην πάει προς το παρον στην Αμερικη αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη. ΟΚ , η Κουβα είναι μια ειδική κατηγορία, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν αμερικανική βιζα δεν υπήρχε κανένα θέμα. Τώρα υπάρχει.

Άλλος φίλος, απο το ΗΒ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση μας έλεγε πως υπάλληλος του που δεν έχει καμία σχέση με την Κουβα επίσης υπέστη έλεγχο όπου τσεκαριζαν το κινητό του και τις αναρτήσεις του. Δεν είχε κάποια επίπτωση, αλλά έχασε την ανταπόκριση διότι ο έλεγχος πήρε πολλές ώρες.

Κανείς από τους προαναφερομενους δεν ειχε ξανακούσει τέτοια περιστατικά σε προηγούμενα χρόνια.

arabickostas

Member
Καλες οι περιπτωσεις που αναφερετε αλλα συγκριτικα με το ποσοι ταξιδευουν ειναι κυριολεκτικα σαν να λετε , φοβαμαι μη πεσει ενα αεροπλανο ( το αεροπλανο μου ) και σκοτωθω, θεωρω ιδιες τις πιθανοτητες στατιστικα. Ακομη και αν παλιοτερα δεν συνεβαιναν αυτα τα περιστατικα που αναφερονται στα σοσιαλ, ( οχι για κριτικη στα σοσιαλ αλλα για αλλους λογους συνεβαιναν ), οποιοσδηποτε ή οποιαδηποτε εχει εισητηριο επιστροφης και μια κρατηση του που θα μεινει, ερχομενος με ESTA, ωστε να μην εχει καμια προιστορια οπως αυτη που λεει ο Γιωργος, δεν θα εχει προβλημα.

Τυχαια, επεστρεψα πριν λιγο και ειδα αδιανοητες ουρες στο Τερμιναλ απο πτησεις εξωτερικου στο O'Hare, λογω υπερβολικης κινησης ομως. Τιποτα το περιεργο. Συνοψιζω, αν ειστε μια γενικη περιπτωση ταξιδιωτη, δεν εχει αλλαξει κατι για την μαζα των επισκεπτων και δεν εχετε λογο να φοβαστε.

paefstra

Member
Καλες οι περιπτωσεις που αναφερετε αλλα συγκριτικα με το ποσοι ταξιδευουν ειναι κυριολεκτικα σαν να λετε , φοβαμαι μη πεσει ενα αεροπλανο ( το αεροπλανο μου ) και σκοτωθω, θεωρω ιδιες τις πιθανοτητες στατιστικα. Ακομη και αν παλιοτερα δεν συνεβαιναν αυτα τα περιστατικα που αναφερονται στα σοσιαλ, ( οχι για κριτικη στα σοσιαλ αλλα για αλλους λογους συνεβαιναν ), οποιοσδηποτε ή οποιαδηποτε εχει εισητηριο επιστροφης και μια κρατηση του που θα μεινει, ερχομενος με ESTA, ωστε να μην εχει καμια προιστορια οπως αυτη που λεει ο Γιωργος, δεν θα εχει προβλημα.

Τυχαια, επεστρεψα πριν λιγο και ειδα αδιανοητες ουρες στο Τερμιναλ απο πτησεις εξωτερικου στο O'Hare, λογω υπερβολικης κινησης ομως. Τιποτα το περιεργο. Συνοψιζω, αν ειστε μια γενικη περιπτωση ταξιδιωτη, δεν εχει αλλαξει κατι για την μαζα των επισκεπτων και δεν εχετε λογο να φοβαστε.
Η αληθεια ειναι πως καθημερινα αλλαζουν τα δεδομενα. Η παραβιαση προσωπικων δεδομενων με ελεγχο του κινητου απο τυχαιο υπαλληλο δεν ειναι κατι αστειο.
Σιγα σιγα θα συνειδητοποιησουμε ποσο πολυ αλλαζει η κατασταση.

paefstra

Member
Τελικα η φιλη μου αποφασισε να μην επιστρεψει ΗΠΑ γιατι αρχισαν να ερχονται μειλ ανακλησης της βιζας για καποιους, θα επιστρεψει Ευρωπη απο Λατινικη Αμερικη. Οπως λεει ο @Yorgos , δεν ειναι μια συνηθισμενη κατασταση. Καθε μερα ανακοινωνεται κατι νεο, μου ειπε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.977
Μέλη
39.681
Νεότερο μέλος
vasilikipapanikol

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα