chris7
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λουξεμβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καναδάς
Την καθησύχασες τώρα.ημουν παρων στη χιονοθυελλα του προηγουμενου μηνα
Την καθησύχασες τώρα.ημουν παρων στη χιονοθυελλα του προηγουμενου μηνα
Παιδιά καλησπέρα!! Είναι απ τα όνειρα μου να πάω Ζυρίχη και λόγω οικονομικών δεν θα μπορέσω πάνω από ενα σκ, σαν απόδραση! Απλά θα ήθελα να μου πείτε που πρεπει να πάω οπωσδήποτε και ενδυκτικα κάποιες τιμές για την ζωή στην πόλη!!
Καλησπέρα. Συμπληρώνοντας τη @NIKOLETA05, μπορείτε να διαβάσετε ταξιδιωτικές ιστορίες μελών για την Ελβετία εδώ http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=46Καλησπέρα σε όλους!!Σε μία εβδομάδα θα είναι Ζυριχη..Έχει επισκεφτεί κανείς την Ζυριχη Δεκεμβρη?Τι πρέπει να δω από μνημια??Και όποια συμβουλή γύρω από τα οικονομικά θα με χαλαρώνε..Όπως που είναι καλύτερα να κανω συνάλλαγμα,που να φάω πιο φτηνά..
Ήμασταν Ζυρίχη αρχές Μαΐου για τρείς μέρες. Η πόλη είναι πανέμορφη και με πολλά ενδιαφέροντα αλλά το φαγητό έξω απλά … απλησίαστο. Οι τιμές σε ένα μέτρια (μα πολύ μέτρια) αξιοπρεπές εστιατόριο ξεκινούσαν στα 30-40€ για τα κύρια πιάτα και με τα ελάχιστα συνοδευτικά (μια σαλάτα, ένα πρώτο πιάτο, χωρίς ποτά) ο λογαριασμός χαλαρά έφτανε ή και ξεπερνούσε τα 120€ για δύο άτομα. Φυσικά δεν το αποτολμήσαμε και δεν νομίζω ότι άξιζε στην τελική. Έτσι ταράξαμε τα Mc Donalds. Με τιμές περίπου 1,5 φορά μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες Ελληνικές ο λογαριασμός έρχονταν περίπου 40-45€ το ζευγάρι. Επίσης ανακαλύψαμε και ένα Nordsee (Γερμανική εταιρεία Fast Food με ψαρικά) στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Με τιμές λίγο πιο τσιμπημένες (50-55 € το ζευγάρι) φάγαμε δύο φορές αξιοπρεπές seafood (έχουν και μεγάλη ποικιλία) και ξεφύγαμε από τα χάμπουργκερ και τα τηγανητά. Για πρωινό τα Starbucks μας βόλεψαν αρκετά.
Συνάλλαγμα είχαμε κάνει εδώ από τράπεζα (Αττικής) γιατί συνέφερε αρκετά σε σχέση με τις τιμές εκεί.
Πολύ μας βόλεψε το ημερήσιο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μεταφοράς. Η Ζυρίχη έχει ένα τεράστιο δίκτυο με τράμ που μας έδωσε την δυνατότητα να οργώσουμε κυριολεκτικά την πόλη σε δύο μέρες (δεν χρειάζονται περισσότερες) μετατρέποντας τα τράμ σε hop on – hop off.
STKF για την Γενεύη ξέρω ότι η μεταφορά από το αεροδρόμιο στην πόλη είναι δωρεάν. Για την Ζυρίχη, χωρίς να το αποκλείω, εμείς δεν είχαμε τέτοια πληροφορία και πληρώσαμε (4 ή 5 € το άτομο με το τραίνο).