varioAthens
Member
Μια χαρά είναι ως βάση. Και κοντά στην πόλη και στις νότιες και δυτικές παραλίες. Λίγο μακρυά από Βασιλικό και τα πέριξ αλλά πας άνετα και εκεί.annoulita100 καταρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση και για τις επιπλέον πληροφορίες. Βλέπω υπάρχουν κι άλλοι που ακολουθούν παρόμοιο πρόγραμμα στις διακοπές τους. Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ την εξερεύνηση την λήγω με την δύση του ηλίου, από τη μία επειδή μας κόβει η άγρια λόρδα με τη γυναίκα και από την άλλη επειδή ψιλοφοβάμαι να οδηγώ σούρουπο-βράδυ σε άγνωστους δρόμους. Είναι παρήγορο ότι το οδικό δίκτυο είναι καλό (το ίδιο έχω να πω και για της Λευκάδας) αλλά όπως όλοι ξέρουμε, οι απανταχού ντόπιοι έχουν άλλη προσέγγιση στην οδήγηση, λίγο τρομαχτική και δυνητικά επικίνδυνη για εμάς τους επισκέπτες που έχουν επιλέξει μοτοσικλέτα για τις μετακινήσεις τους.
Κρατάω τις προτάσεις σου για παραλίες και εξορμήσεις και μελετάω και των άλλων φίλων που έχουν ήδη γράψει. Τις χελώνες τις συμπαθεί πολύ η γυναίκα μου και θα ξετρελαινόταν αν έβλεπε κάποια δια ζώσης. Εγώ πάλι, έχω ένα κόλλημα με την παραλία που είναι το γνωστό ναυάγιο. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια την είχα σε αφίσα κρεμασμένη στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι μου ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που έβλεπα το πρωί όταν ξυπνούσα για να ξεκινά όμορφα η μέρα μου.
Η επόμενη κρίσιμη ερώτησή μου είναι ποιό μέρος να επιλέξω για βάση. Προσανατολίζομαι για Τσιλιβί, αλλά ακόμα είναι υπό μελέτη το όλο ζήτημα.
Μην αμελήσεις να:
* φας το παραδοσιακό γλυκό "φρυγανιά" (βασικά είναι εκμέκ) στη Μπόχαλη κατά το ηλιοβασίλεμα με πολύ ωραία θέα
* πας στις ταβέρνες "Αρέκια" ή "Αντέτι" για φαγητό συνοδεία ζακυνθινών καντάδων
* πας στο πολύ ωραίο art cafe "Πορτοκάλι" με υπέροχη αυλή (και ωραία ζυμαρικά αν σε πιάσει λιγούρα μετά τον καφέ) στο Αργάσι.