conathanaso
Member
Καλησπέρα στην ομάδα! Σκεφτόμαστε μια παρέα φίλων να πάμε 4 μέρες Κύπρο τον Απρίλιο ή Μάιο! Απλά δεν ξέρουμε που αξίζει! Πάφο Λεμεσό ή Λάρνακα. Είναι κανένας που να έχει πάει να μας πει πληροφορίες;
Πολυ επεξηγηματικο το ποστ! Δεν εχω παει Κυπρο. Για πες γιατι δεν τρελαινεσαι για Αγία Νάπα? Πως είναι τα νερά εκεί?Κύπρο είχα περάσει κοντά 8 μήνες στην ΕΛΔΥΚ, ενώ μετά την επισκέφθηκα άλλες 2 φορές. Εγώ θα τις κατέτασσα Λάρνακα - Πάφο - Λεμεσό. Με μικρή διαφορά οι 2 πρώτες (αν είχα εξερευνήσει λίγο παραπάνω την Πάφο μπορεί να την έβαζα και πρώτη).
Η Λάρνακα έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελεί καλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο και έχει και το αεροδρόμιο στο οποίο πας και με τα πόδια (το έχει κάνει ο αδερφός μου). Η παραλία των Φοινικούδων είναι στο κέντρο, με φαγάδικα και βόλτες στα στενά στο εσωτερικό. Το Μακένζι δεν με ξετρέλανε, όλο μπιτσόμπαρα και φασαρία. Είχε ωραίες μπριζόλες στο Hobo στην παραλιακή οδό, αν και οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες. Επίσης, είναι και η πιο βολική αν θέλεις να επισκεφθείς και τη Λευκωσία ή την Αγία Νάπα (δεν αξίζει κατ'εμέ, ίσως και να έχω γεράσει βέβαια ).
Η Πάφος ήταν η δεύτερη αγαπημένη μου πόλη, αν και την επισκέφθηκα μόνο 2 φορές στο τέλος της θητείας. Η περιοχή γύρω από το κάστρο μου θύμισε έντονα Ελληνικό νησί, ενώ δίπλα βρίσκονται και διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι. Είναι πολύ ωραία και μόνο το περπάτημα γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Πάφου. Αν την είχα ανακαλύψει νωρίτερα θα την είχα εξερευνήσει πολύ περισσότερο, αλλά ήταν τραγικές οι συγκοινωνίες έως εκεί (υπόψη, το intercity -βλ. ΚΤΕΛ- δεν σε αφήνει στην κάτω πόλη, θα πρέπει να πάρεις ξεχωριστό Λεωφορείο).
Η Λεμεσσός δεν με ξετρέλανε. Ίσως ήταν ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλοι μιλούσαν για αυτή και όταν πήγα Χριστούγεννα ήταν νέκρα και σχεδόν τα πάντα κλειστά, ενώ σε μεγάλο τμήμα της παραλιακής οδού γίνονταν έργα. Ο αδερφός μου πήγε Απόκριες και του άρεσε, αλλά εγώ λέω τις δικές μου εμπειρίες.
Έχε υπόψη πάντως ότι κυρίως στη Λάρνακα ΣΚ θα είσαι μέσα στους ΕΛΔΥΚάριους (μια αντροπαρέα ανάμεσα σε πολλές άλλες) και αν είστε ξυρισμένοι σε διάφορες καφετέριες της Πλατείας Ερμού ενδέχεται να φάτε πόρτα, εκτός αν τους δείξετε ταυτότητα και αντί για εξοδούχους σας δουν ως τουρίστες.