mourohavlos
Member
- Μηνύματα
- 2.568
- Likes
- 4.706
Έχω πάει στο πρώτο και στο τρίτο από μια φορά στο καθένα.Οι Times(της Νέας Υόρκης για όσους ενδιαφέρονται) αναφέρει σε πρόσφατο αφιέρωμα ονομαστικά 3 εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη:
Σέμπρικο(Φράγκων)-Estrella(Μελά)-Roots(Μπαλάνου).
Για όσους παίρνουν υπ' όψη τέτοιες λίστες.Δεν έχω πάει σε κανένα...΄Εχασα πολλά;
Το Σέμπρικο, στην αρχή της Φράγκων, είναι ένα παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο-εστιατόριο με πολύ προσεγμένη πρώτη ύλη, συμπαθητικό περιβάλλον, καλό φαγητό, νορμάλ τιμές (γι'αυτά που προσφέρει) και έχει πάντα πολύ κόσμο, πήγαμε στις 6 το απόγευμα για φαγητό 3 άτομα και περιμέναμε ένα τέταρτο για να καθίσουμε. Κόσμος διαφόρων ηλικιών-κατηγοριών, με τάση προς τις μικρότερες ηλικίες. Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως
Το Roots, στην περιοχή Άθωνος, είναι ένα vegeterian bar-restaurant, τουτέστιν όλα τα πιάτα έχουν ως βάση λαχανικά ή μάλλον μή κρεατικά. Χρησιμοποιείται πολλή σόγια (βιολογική καθώς λένε), ένα από τα πιάτα , για παράδειγμα, που δοκιμάσαμε ήταν γύρος με σόγια. Συμπαθητικό, αλλά όχι κάτι να κόβεις φλέβα κατ'εμέ, δεν προτιμώ γενικότερα να φαγάδικα που είναι και ολίγον από μπαρ ταυτόχρονα, εγώ να τρώω και στο διπλανό (σε πολύ κοντινή απόσταση) τραπέζι ο άλλος να πίνει τη μπύρα του και να καπνίζει στη μούρη μου... Θα μου πείτε, γούστα είναι αυτά... Μαζεύει κυρίως νεαρό (τριαντάρηδες) και εναλλακτικό κόσμο.