Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

alma

Member
Για γλυκά υγιεινά, χωρίς ζάχαρη, κρέμες γάλακτος κλπ. για μένα το καλύτερο είναι το Γη στη Γλυφάδα. Οι περισσότεροι το ξέρετε επειδή είναι vegan αλλά μπορείς να είσαι και κρεατοφάγος και να το προτιμάς για τα υγιεινά γλυκά,.μπάρες κλπ.
Στη βιτρίνα του έχει μικρά γλυκά αλλά μπορεί κανείς να παραγγείλει μεγάλο σαν τούρτα για όσα άτομα θέλει. Είναι όμως αρκετά ακριβότερα από τα συμβατικά γλυκά. Μάλλον το ακριβότερο όλων...

Η αλυσίδα Slim bites έχει γλυκά με στεβια. Μπορείς να πάρεις είτε vegan με γάλα σόγιας κλπ και αν θες να αποφύγεις τη σόγια, έχει και με βούτυρο, κρέμα γάλακτος κλπ. Το ίδιο και με κέικ...

Υπάρχει κι ένα στη Γλυφάδα το Οla low η κάπως έτσι.Το εχει δοκιμάσει κανείς;Είχα πάει πριν χρόνια και δε θυμάμαι εντυπώσεις.

Last edited:

Eagle Fly

Member
Για γλυκά υγιεινά, χωρίς ζάχαρη, κρέμες γάλακτος κλπ. για μένα το καλύτερο είναι το Γη στη Γλυφάδα. Οι περισσότεροι το ξέρετε επειδή είναι vegan αλλά μπορείς να είσαι και κρεατοφάγος και να το προτιμάς για τα υγιεινά γλυκά,.μπάρες κλπ.
Στη βιτρίνα του έχει μικρά γλυκά αλλά μπορεί κανείς να παραγγείλει μεγάλο σαν τούρτα για όσα άτομα θέλει. Είναι όμως αρκετά ακριβότερα από τα συμβατικά γλυκά. Μάλλον το ακριβότερο όλων...

Η αλυσίδα Slim bites έχει γλυκά με στεβια. Μπορείς να πάρεις είτε vegan με γάλα σόγιας κλπ και αν θες να αποφύγεις τη σόγια, έχει και με βούτυρο, κρέμα γάλακτος κλπ. Το ίδιο και με κέικ...

Υπάρχει κι ένα στη Γλυφάδα το Οla low η κάπως έτσι.Το εχει δοκιμάσει κανείς;Είχα πάει πριν χρόνια και δε θυμάμαι εντυπώσεις.
Επίσης και τα ζαχαροπλαστεία Φυσις, έχουν καλή ποιοτητα

Φύσις - Ζαχαροπλαστείον Φύσις - Γλυκά με ήθος

αλλά εγώ προτιμάω, να μη τρώω καθόλου γλυκά, παρα να τρώω γλυκά χωρίς ζάχαρη ( πλακα κανω) :cool:

Maryjoy

Member

Δεν ειχα παρει ειδηση οτι το Γη εχει τετοιου ειδους γλυκα (τα οποια γενικως προτιμω),παρολο που μενω κοντα.

Το ola low το δοκιμασα προσφατα, δε μπορω να πω οτι εμεινα ιδιαιτερα ικανοποιημενη με τα γλυκα του τοσο ως προς τις υφες και ως προς τη γευση, ομως αυτα ειναι υποκειμενικα, προσωπικα δε θα το επελεγα ξανα.

Σε γλυκα με στεβια/μαλτιτολη μ εχει κερδισει τελευταια το Fresh, ειδικα στις κρεμες του που δεν αφηνουν αυτη τη μεταλλικη γευση του γλυκαντικου στο τελος.

varioAthens

Member
Mια παρα πολυ καλη επιλογη για φαγητο μεχρι αργα ειναι το bar restaurant Amber Amber Athens - Εστιατόριο| Καφέ| Bar | Αθήνα
Πηγα μετα απο θεατρο και εφαγα sushi -υποτιθεται για πιο ελαφρυ- αλλα ηταν καταπληκτικο που τελικα εφυγα σκασμενη :bleh: . Εχει και μουσικη -καποιες βραδιες και live- οποτε σε καποιους ισως να μην αρεσει αυτο... Ωστοσο, προσωπικα μου αρεσε πολυ και το φαγητο και το ντεκορ και το vibe και το οτι βρισκεται σε εξαιρετικα κεντρικη τοποθεσια.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σε γλυκα με στεβια/μαλτιτολη μ εχει κερδισει τελευταια το Fresh, ειδικα στις κρεμες του που δεν αφηνουν αυτη τη μεταλλικη γευση του γλυκαντικου στο τελος.
Αυτό θα έγραφα κι εγώ. Τα fresh έχουν σταθερή ποιότητα και καλύτερες τιμές από τα υπόλοιπα ( φύσις slim bites). Η κρέμα με φράουλες και η τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι είναι τα αγαπημένα μου. Για μένα τα κανονικά, για γονείς τα χωρίς. ;)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Έχει όντως φοβερά γλυκά η Γη!
Κι εννοείται ότι κάποιος που τρώει κρέας μπορεί να πηγαίνει σε vegan μαγαζιά είτε για τα γλυκά τους, είτε και για φαγητό. Εντάξει, υπάρχουν και άνθρωποι που αν δεν περιλαμβάνει κοψιδια το μενού δε μπορούν, αλλά μιλάμε για πολύ πρωτόγονες καταστάσεις.
Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον να πήγε στη Γη και να μην ενθουσιάστηκε τόσο με το φαγητό, όσο και με τα υπέροχα γλυκά.

Και για να το γυρίσω στο αλμυρό, προχθές πήγαμε 5 άτομα (ο ένας Κρητικός, τα υπόλοιπα με μεγάλη αγάπη στην Κρήτη και την κρητική κουζίνα) στον "Χοχλιό" στο Νέο Ηράκλειο και περάσαμε τέλεια!

Το μαγαζί έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από κρητικά πιάτα που δεν συναντάς συχνά στην Αθήνα και γενικά το βρήκαμε πολύ αυθεντικό. Μπαίνοντας κάνουν εντύπωση τα αντικριστά που ψήνονται (εντάξει, προσωπικά πάντα με φρικαρει το θέαμα, αλλά όσο να 'ναι δεν είχε τύχει να δω πάλι να ψήνουν αντικριστο στην Αθήνα).

Στους παμφαγους της παρέας άρεσε πολύ, αλλά αυτό που τους ενθουσίασε απίστευτα ήταν το τηγανητό κουνέλι. Μέτρια σχόλια έλαβαν οι χοχλιοι. Ιδιαίτερο μου φάνηκε το απακι με μανιτάρια και είδος τυριού που τώρα δε θυμάμαι ποιο ήταν.

Οι δύο μη παμφαγες ενθουσιαστηκαμε με τη μαραθοπιτα, τη φάβα, τα ψητά μανιτάρια, τις σαλατες. Λίγο μίζεροι ήταν οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί, όχι όμως ότι με χάλασαν.

Γενικά έχει πάρα πολλά πιάτα που αν κάποιος αγαπά κρητική κουζίνα θα βρει σίγουρα ενδιαφέρον, αλλά φυσικά κάποια είναι πιο πετυχημένα από άλλα.

Την μέρα που πήγαμε είχε και ζωντανή κρητική μουσική, αλλά επειδή εμείς θέλαμε κυρίως να τα πούμε μεταξύ μας καθίσαμε στον "εξωτερικό" (ας πούμε) χώρο, ο οποίος είναι πολύ ζεστός με τις σόμπες, απλά καπνίζουν με τρέλα και μόλις γύρισα σπίτι τα μαλλιά μου μύριζαν τσιγαριλα. Η ρακή ελαφριά και ευκολόπιοτη.

alma

Member
Το ola low το δοκιμασα προσφατα, δε μπορω να πω οτι εμεινα ιδιαιτερα ικανοποιημενη με τα γλυκα του τοσο ως προς τις υφες και ως προς τη γευση, ομως αυτα ειναι υποκειμενικα, προσωπικα δε θα το επελεγα ξανα.
Υποτίθεται είναι με στεβια κι αυτό;

Επίσης και τα ζαχαροπλαστεία Φυσις, έχουν καλή ποιοτητα

Φύσις - Ζαχαροπλαστείον Φύσις - Γλυκά με ήθος

αλλά εγώ προτιμάω, να μη τρώω καθόλου γλυκά, παρα να τρώω γλυκά χωρίς ζάχαρη ( πλακα κανω) :cool:
Πολύ ενδιαφέρον. Το έχω ακουστά αλλά δεν έχω πάει ποτέ.

Κι επειδή είμαι φαν των γλυκών που φτιάχνουν τα μαγαζιά με βιολογικά, που χρησιμοποιούν χουρμάδες, μέλι, σιρόπι Αγαύης, κρανμπερι κλπ.(αν τα βρω τα προτιμώ κι από αυτάμε στεβια), λέω να του δώσω μια ευκαιρία...

Βλέπω όμως έχει μαγαζιά μόνο βόρεια, τίποτα κέντρο και νότια..

Eagle Fly

Member
Πολύ ενδιαφέρον. Το έχω ακουστά αλλά δεν έχω πάει ποτέ.

Κι επειδή είμαι φαν των γλυκών που φτιάχνουν τα μαγαζιά με βιολογικά, που χρησιμοποιούν χουρμάδες, μέλι, σιρόπι Αγαύης, κρανμπερι κλπ.(αν τα βρω τα προτιμώ κι από αυτάμε στεβια), λέω να του δώσω μια ευκαιρία...

Βλέπω όμως έχει μαγαζιά μόνο βόρεια, τίποτα κέντρο και νότια..
Εγώ δεν είμαι του γλυκου, αλλά επειδή μου το είχαν πει , το συγκεκριμένο, πως έχει τέτοιου είδους γλυκά, εχω δοκιμάσει. Έχει άριστη ποιοτητα . Υπόψιν μου το είπαν άνθρωποι, γλυκατζηδες, οι οποίοι προσπαθουν να κόψουν τα γλυκά και τη ζάχαρη 😎

varioAthens

Member
Εγώ δεν είμαι του γλυκου, αλλά επειδή μου το είχαν πει , το συγκεκριμένο, πως έχει τέτοιου είδους γλυκά, εχω δοκιμάσει. Έχει άριστη ποιοτητα . Υπόψιν μου το είπαν άνθρωποι, γλυκατζηδες, οι οποίοι προσπαθουν να κόψουν τα γλυκά και τη ζάχαρη 😎
Το θεμα ειναι οτι στα περισσοτερα απο αυτα τα ζαχαροπλαστεια γλυτωνεις μεν τη ζαχαρη αλλα για να επιτευχθει αυτο τρως τερμα επεξεργασμενα υλικα.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Καταπληκτικά γλυκά έχει και το la maison στην Καλλιθέα. Κάπως τσιμπημένες οι τιμές του αλλά αξίζει γιατί τα υλικά είναι πολύ ποιοτικά.
Ειδικά το cheesecake είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

paefstra

Member
Κάπως τσιμπημένες οι τιμές του αλλά αξίζει γιατί τα υλικά είναι πολύ ποιοτικά.
Πολυ προσφατα πηγα για γλυκο σε τραπεζι στο Πορτατιφ στο Κολωνακι, εχει ξαναναφερθει στο νημα. Οι τιμες απλα απογειωθηκαν. Ανοιξε και τριτο υποκαταστημα στην Αλεξανδρας, λογικο αφου τα κερδη πανε καλα
Πηγα πριν μια εβδομαδα να παρω σε πακετο απο το καταστημα Εξαρχειων και ο 1 και μοναδικος υπαλληλος εφτιαχνε επι 5 λεπτα εναν καφε με πλατη στην ουρα που μαζευοταν. Εφυγα.
Δεν νομιζω οτι θα ξαναπαω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.822
Μέλη
39.565
Νεότερο μέλος
maraki1977

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα