• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

paefstra

Member
Μηνύματα
13.950
Likes
44.986
Ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ στη Καλλιδρομίου, δίπλα στο αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Μικρό με μετρημένες αλλά ψαγμένες επιλογές σε γλυκά. Ολίγον ακριβουτσικο (4€ το κομμάτι) θα έλεγα αλλά υπέροχα γλυκά.
Αυτο που φτιαχνει και παστελ ντε νατα.
Εκνευριστικα ακριβο αλλα νομιζω οτι ειναι αδερφακι Κολωνακιωτικου και δανειζεται τις τιμες.
Λιγο πιο πανω στην Ασκληπιου, το Couel με λογικες τιμες και τολμω να πω πολυ ανωτερο σε ποιοτητα, κατι που ειναι γνωστο στους μονιμους κατοικους, με λιγοτερο τουπε.
 

Eagle Fly

Member
Μηνύματα
173
Likes
397
Πηγαμε ξανά στο :

Sai Pan.

Κώστα Βάρναλη 9 Χαλάνδρι.

Μπουφέ Κυριακής.

Πολυ νόστιμα όλα, ο μπουφες πολυ καλός.
Το μαγαζί γεμάτο.

Ο υπευθυνος πολυ σωστός επαγγελματίας, μιλάει με όλους, είναι το μεγάλο συν του μαγαζιού.
Κερδίζει τον πελατη με το καλημέρα.

Ίσως μαζεμένα τα πιο πολλα θετικά, σε ένα μαγαζί.

Γι αυτό και είναι συνεχώς γεμάτο, με καλό κόσμο, εδώ και χρόνια.

Αν έκανε ο συγκεκριμένος σεμινάρια, στους υπόλοιπους υπεύθυνους των μαγαζιών, θα είχαν 25 ℅ περισσότερη πελατεια , τα μαγαζιά τους

Όσες φορές και να πας , θες να πας ξανά.

Αξίζει με τα χίλια :cool:
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
603
Likes
1.159
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ποιοτικό ζαχαροπλαστείο - για γλυκά σε κουτί, χωρίς τραπέζια - το Φύσις στο Μαρούσι(Κηφισίας 98) και στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 450). Τα γλυκά του είναι διαφορετικά, ελαφριά, με βιολογικά υλικά κι αυτό αντικατοπτρίζεται στη γεύση, "γλυκά με ήθος" όπως διαφημίζει. Αγαπημένη τούρτα με μύρτιλο και χυμό λεμονιού.
Άλλη ιδιαιτερότητα ότι παρασκευάζει και γλυκά χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, τα οποία διατηρούνται σε διαφορετικά ψυγεία και μπαίνουν σε διαφορετικά κουτιά με την ανάλογη ένδειξη.
Οι τιμές ανάλογες, περίπου 4 ευρώ το γλυκό και 25 το κιλό.
 

Eagle Fly

Member
Μηνύματα
173
Likes
397
Ποιοτικό ζαχαροπλαστείο - για γλυκά σε κουτί, χωρίς τραπέζια - το Φύσις στο Μαρούσι(Κηφισίας 98) και στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 450). Τα γλυκά του είναι διαφορετικά, ελαφριά, με βιολογικά υλικά κι αυτό αντικατοπτρίζεται στη γεύση, "γλυκά με ήθος" όπως διαφημίζει. Αγαπημένη τούρτα με μύρτιλο και χυμό λεμονιού.
Άλλη ιδιαιτερότητα ότι παρασκευάζει και γλυκά χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, τα οποία διατηρούνται σε διαφορετικά ψυγεία και μπαίνουν σε διαφορετικά κουτιά με την ανάλογη ένδειξη.
Οι τιμές ανάλογες, περίπου 4 ευρώ το γλυκό και 25 το κιλό.
Όντως πολυ καλο ζαχαροπλαστείο το Φυσις, ποιοτικα γλυκά, επίσης πολυ νόστιμα :cool:
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.211
Likes
4.158
Λιγο πιο πανω στην Ασκληπιου, το Couel με λογικες τιμες και τολμω να πω πολυ ανωτερο σε ποιοτητα, κατι που ειναι γνωστο στους μονιμους κατοικους, με λιγοτερο τουπε.
Έχω πάρει 2-3 φορές. Δεν μου έκανε καμία μα καμία εντύπωση. Ένας απλός συνοικιακός φούρνος - ζαχαροπλαστείο. Ωραία γλυκά και γενικά καλές επιλογές για την περιοχή έχει ο Αρτοποιητής επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
586
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πρόταση για καλή ταβερνα/μεζεδοπωλείο στη Πλάκα Θησείο; Ψάχνουμε μέρος για βραδινό πριν απο παράσταση στο Ηρώδειο!
 
Μηνύματα
75
Likes
220
Πρόταση για καλή ταβερνα/μεζεδοπωλείο στη Πλάκα Θησείο; Ψάχνουμε μέρος για βραδινό πριν απο παράσταση στο Ηρώδειο!
Δύσκολη περιοχή ελέω τουριστιλας, αλλά ίσως μπορούσατε να τσεκαρετε τον Πλάτανο στην Πλάκα.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
572
Likes
4.262
Πρόταση για καλή ταβερνα/μεζεδοπωλείο στη Πλάκα Θησείο; Ψάχνουμε μέρος για βραδινό πριν απο παράσταση στο Ηρώδειο!
Το στέκι του Ηλία στο Θησείο πιο πολύ φημίζεται για το παϊδάκι του. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ η πανσέτα του. Δεν είναι κακό, τίμιο και φθηνό αν θυμάμαι καλά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.542
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πρόταση για καλή ταβερνα/μεζεδοπωλείο στη Πλάκα Θησείο; Ψάχνουμε μέρος για βραδινό πριν απο παράσταση στο Ηρώδειο!
Θέσπις στην οδό Θέσπιδος, είναι και πολύ κοντά με τα πόδια. Πολύ ωραίες γεύσεις και η τοποθεσία δεν παίζεται.

Λίγο πιο πέρα το Samano του Κουτσόπουλου με εξέπληξε ευχάριστα πριν 2 μήνες, πειραγμένη ελληνική κουζίνα για να μοιραστείτε πιάτα
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.950
Likes
44.986
Εχει γινει μπαχαλο
"Ένα από τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Τρίτη και θα μοιραστεί προφανώς σε ξένους τουρίστες, έχει κλείσει ήδη από πέρυσι, ενώ ένα άλλο έχει αλλάξει μετοχική σύνθεση και δεν ανταποκρίνεται το κείμενο του στη σημερινή του λειτουργία.

Είναι άξιο απορίας, πως ο Michelin δεν έλεγξε έστω τα βασικά στοιχεία των εστιατορίων που έβαλε στον «Οδηγό της Αθήνας», ή κανείς από τον ΕΟΤ δεν έκανε τον κόπο να επαληθεύσει τα όσα γράφονται μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Michelin Guide στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τη λίστα του 2023, ποιο είναι το νόημα της έκδοσης αυτού του φυλλαδίου – οδηγού."
Λάθη και αμφισβητήσιμο περιεχόμενο στον "Οδηγό Michelin για την Αθήνα" με τη συνεργασία του ΕΟΤ (news247.gr)
 

Mr D.

Member
Μηνύματα
6
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλικη Πολυνησία
Είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στον Κώστα στο κέντρο με το "καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας". Τι το 'θελα. To κρέας (καλαμάκι, γιατί γύρος δεν υπάρχει) πολύ σκληρό και άνοστο, η πίτα υπερβολικά μαλακή (σπάει στο χέρι), τζατζίκι δεν υπάρχει και η σάλτσα τους παραείναι τοματένια για μένα, από τα χειρότερα σουβλάκια που έχω φάει, πιθανόν και bottom-3. Ευχάριστοι οι άνθρωποι, αν και το πρώτο σουβλάκι που μου έφτιαξαν το έδωσαν σε άλλον (γενικά το σύστημα παραγγελίας-παράδοσης μπάζει), ωραία ατμόσφαιρα ανάμεσα στους εργαζόμενους , αρκετή ουρά με τόσους τουρίστες. Γενικώς στα χειρότερα σουβλάκια που έχω φάει.

Λίγο παραπέρα υπάρχει ένα σχετικά καινούριο, ο Λευτέρης ο Πολίτης. Μικρά τα σουβλάκια του, αλλά και χαμηλή η τιμή (2,30€) πολύ νόστιμο το μπιφτέκι, ωραία η πίτα, επίσης δεν έχει τζατζίκι, ούτε επιλογή για γύρο. Τίμιος.

Απογοήτευση (δις) και το σουβλάκι του Ζαχίρ στο street souvlaki, πολλές κι ενδιαφέρουσες επιλογές (από vegan μέχρι διαφορετικές πίτες) αλλά δυστυχώς δεν... Για παράδειγμα όλη η έννοια του vegan σουβλακίου (sic) με μανιτάρια είναι ότι αν τα μαγειρέψεις σωστά (κι επιλέξεις τα κατάλληλα) η γεύση των μανιταριών ομοιάζει με του γύρου. Μπα, καμία σχέση.

Σε πιο θετικό τόνο, να πω τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ για το ιαπωνικό EKIBEN. Πωωωω, είχα ακούσει καλά λόγια αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είναι τρύπα, βασικά είναι μαγαζάκι που πουλάει γιαπωνέζικες σάλτσες και -αναμενόμενα- ακριβά ιαπωνικά κρέατα, που λειτουργεί όμως ως takeaway κι έχει κι ένα και μοναδικό τραπέζι, που το μοιράζεσαι με άγνωστους συνδαιτημόνες. Φοβερές οι γεύσεις, πάθαμε πλάκα, το μόνο γιαπωνέζικο στην Ελλάδα που μου θύμισε Ιαπωνία. Για το μπέργκερ του είχαμε διαβάσει, αλλά εκεί που έπαθα ντουβρουτζά ήταν το ράμεν με τα τρία είδη μανιταριών (τα shimeji του δεν υπάρχουν) και το κοτόπουλο σόγιας που όσο απλό ακούγεται άλλο τόσο απίστευτο ήταν. Ναι, μικρές μερίδες, ναι τσιμπημένο, ναι αξίζει κάθε σεντ. Χωρίς κράτηση χλωμό να βρείτε να καθίσετε. Εξαιρετικό το σέρβις.

===========

Μπήκα στον πειρασμό να στείλω σχόλιο, γιατί δοκίμασα πρόσφατα και τα δύο:

‘Οσον αφορά στον Κώστα, επιστρέφω ξανά και ξανά για να δοκιμάσω το σουβλάκι του. Όχι γιατί με ενθουσιάζει, όσο γιατί βρίσκεται κοντά στην δουλειά μου και γιατί εδώ και χρόνια προσπαθώ να καταλάβω όλο αυτό το hype «το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας», «η πιο ιδιαίτερη γεύση σε σουβλάκι», «είναι must στο κέντρο»: τί είναι αυτό που πιάνουν οι άλλοι κάλυκες και οι δικοί μου δεν… Ε, ούτε και φέτος είδα φως. Στα θετικά του η καθαρή γεύση, χωρίς έντονες σάλτσες και πατάτες (εάν ψάχνεις κάτι τέτοιο) και ο επιδέξιος χειρισμός της λαβίδας του ιδιοκτήτη που δίνει τα ρέστα ενώ ψήνει και τα καλαμάκια (παλιότερη ανάμνηση).

Όσον αφορά στο EKIBEN, ήταν εκπληκτικό: πήραμε 4 πιάτα, κατά σύμπτωση αυτά που πήρες κι εσύ (μάλλον επειδή πήγαμε μαζί) και όλα ήταν γευστικότατα. Τα μανιτάρια στο ramen που προσέδιδαν την ιδιαίτερη γεύση τα θυμάμαι ακόμα (σαν μικρές μέδουσες το σχήμα τους, πάθαμε πλάκα με την γεύση τους), το κοτόπουλο με ρύζι, σόγια και λαχανικά ήταν η επιτομή του απλού αλλά καλομαγειρεμένου πιάτου που κάνει την διαφορά. Ωραίες γεύσεις, ωραία παντρεμένες μεταξύ τους. Σπάνιο να σου αρέσουν όλα τα πιάτα σε ένα μαγαζί, όταν είναι από άλλη γευστική κουλτούρα. Αν πρέπει να βρούμε κάτι για βελτίωση, είναι…η μουσική: πολύ beat, “bitch”, ”nigga”, ”fuck”, ”shake it”, δεν ταιριάζουν, ευγενικέ μου σογκούν, στο χώρο. Θα ξαναέρθουμε πάντως.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μηνύματα
906.523
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
ioannistaxidiaris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom