Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

Μηνύματα
499
Likes
1.733
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Βοημια πολυ καλο τσεχικο εστιατοριο στους Αμπελοκηπους.Ισως εχει ξανα αναφερθει σε topic ,εχει ωραιο τσεχικο φαγητο με πολυ ωραια κρεατικα ενα μινι ταξιδακι στην Κεντρικη Ευρωπη χωρις να φυγεις απο Αθηνα ,ειδικα μια κρυα νυχτα του χειμωνα.Πολλα χρονια μαγαζι οσο θυμαμαι εμενα υπαρχει και ειναι ιδιο.

Επισης για περιοχες Γαλατσι-Κυψελη (γιατι αν δεν παινεψεις το σπιτι σου...)

Κυψελη Κυβελη για πιο μεζεδο ολιγον και μικροασιατικους μεζεδες στην ανερχομενη Αγιου Γεωργιου.

Κουζουλεων κρητικο μαγαζι στο Γαλατσι με ωραιο φαγητο και καλες τιμες .
Για τις Λευκες στην ιδια περιοχη δεν θα πω κατι εχουν γραφτει πολλα σε αυτο τοπικ κλασσικο μαγαζι α θες να φας πιο καλα και σε παρει ο δρομος προς την περιοχη.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.090
Likes
13.186
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Οικονομικό δηλαδή. Το ρώτησα γιατί για εμένα 30 ευρώ το άτομο σε μέρος σαν την Κρήτη δεν είναι καθόλου λίγα (ακόμα) και μάλιστα για αυτά που πήρατε.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
579
Likes
4.436
Οικονομικό δηλαδή. Το ρώτησα γιατί για εμένα 30 ευρώ το άτομο σε μέρος σαν την Κρήτη δεν είναι καθόλου λίγα (ακόμα) και μάλιστα για αυτά που πήρατε.
Βασικά τώρα θυμήθηκα πως δεν πήραμε κρασί αλλά δυο μπύρες. Τρώω μεσημέρι βράδυ έξω αυτές τις μέρες και μπερδεύτηκα. Με κρασί αντί για μπύρες θα πήγαινε 35 ευρώ το άτομο. Βέβαια να θυμίσω σε περίπτωση που δεν έχεις βγει συχνά τελευταία πως οι τιμές έχουν ανέβει. Και παλι πιστεύω πως τα άξιζε. Αλλά πήραμε πολλά και μείναμε κιόλας, νομίζω πως με άλλη σύνθεση θα πηγαινε 20-25 ευρώ το άτομο με μπουκάλι κρασί. Ε δεν ξέρω και πολλές ταβέρνες στο κέντρο που να τρως τόσο ποιοτικά πλέον. Μόνη αστοχία το θράψαλο. Βέβαια αυτά είναι και θέμα γούστου. Και άλλοι εδώ μέσα θεωρούν το οικείο υπερτιμημένο και το salero πολύ καλό. Εγώ θεωρώ το σαλερο πολύ ακριβό για την ποιότητα του. Σιγά τις πρώτες ύλες που έχει και σιγά τη μαγειρική ικανότητα. Μέτριες και οι μακαρονάδες (χίλιες φορές καλύτερα στα ίδια λεφτά πάνω κάτω mamasuta, με χειροποίητα ζυμαρικά όχι όλα και με ραγού η μπολονεζ του, που έχει ανεξήγητα 8,4 στη Wolt) και τα ψητά του αδιάφορα. Το οικείο αξίζει και με το παραπάνω κάθε ευρώ που πληρώνεις πάντα κατά τη γνώμη μου. Για εμένα το σουβλάκι του Κώστα είναι τοπ μετά τον Γιώργο στον Πειραιά που δεν τον βλέπεις ούτε με κυάλια. Κρέας ντόπιο ελληνικό μοσχιδας (Ο Γιώργος). Άλλος εδώ μέσα θεωρεί τον Κώστα στην Αγία Ειρήνη υπερτιμημένο επειδή δεν έχει τζατζίκι και πατάτες αν θυμάμαι καλά και του άρεσε το νεοκλασσικό στο κέντρο που για μένα σερβίρει γάτες. Τυποποιημένο σουβλάκι που δίνει περιθώριο κέρδους 35 τοις εκατό. Το ελληνικό φρέσκο δίνει 20 τοις εκατό. Μιας και είχε ο θείος μου σουβλάτζιδικο και είχα δουλέψει. Τουλάχιστον έτσι ήταν παλαιοτέρα. Μεγάλη η διαφορά στη τιμή που δεν καλύπτεται από το τζατζίκι και τις πατάτες. Κι όμως ο άλλος θεωρούσε value for money το νεοκλασικό, γούστα είναι αυτά. Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς που αρέσει σε άλλους και το έχουν προτείνει δεν λέω καλή πρώτη ύλη αλλά αλλάζει λάδι κάθε δεκαετία. Εεεε δεν ξαναπάω. Εεε γούστα είναι αυτά. Άλλος μπορεί να πάει στην 'Η Κρήτη' και να πει δεν άξιζε, για μένα άξιζε. Και 'Η Μικρά Ασία ' που έχει προταθεί εδώ πολλές φορές, αν πάρεις μπειτι είναι τοπ οφ δε τοπ, εεε αν πας και πάρεις αδάνα ή ντονέρ εεεε εντάξει δεν είναι και τόσο να κόψεις φλέβες.
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.082
Likes
20.488
Πρώτον σωστά λέει ο Νίκος ότι οι τιμές στο φαΐ έχουν γενικώς ξεφύγει. Δεύτερον, Νίκο Ροδίτης δεν είσαι; Έχετε το καλύτερο σουβλατζίδικο στο σύμπαν και εκεί μάθαμε ότι οι πατάτες είναι ιεροσυλία στο σουβλάκι.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
579
Likes
4.436
Πρώτον σωστά λέει ο Νίκος ότι οι τιμές στο φαΐ έχουν γενικώς ξεφύγει. Δεύτερον, Νίκο Ροδίτης δεν είσαι; Έχετε το καλύτερο σουβλατζίδικο στο σύμπαν και εκεί μάθαμε ότι οι πατάτες είναι ιεροσυλία στο σουβλάκι.
Τους Κέληδες λες. Δυνατό με διπλή δόση λίπος κάτω και με μια ιδιαίτερη σάλτσα με χυμό λεμονιού. Χωρίς πατάτες αλλά βάζει τζατζίκι. Εγώ το παίρνω χωρίς τζατζίκι γιατί μου χαλάει τη γεύση. Αλλά η Ρόδος γενικά δεν έχει παράδοση στο σουβλάκι να ξέρεις και ειδικά μπιφτέκι/κεμπάπ καλό δεν βρίσκεις ούτε για πλάκα λόγω του ότι δεν έχουμε Μικρασιάτες. Πήγαινε και στον Γιώργο στη Γούναρη, αφού σου αρέσει το καλό σουβλάκι αλλά έχει μόνο μπιφτέκι. Μπιφτέκι από μοσχιδα. Πιο ακριβή και πιο δυσεύρετη γιατί κανείς δεν θέλει να σφάξει θηλυκό μοσχάρι σε ηλικία για γέννα. Κόκκινη σάλτσα απαλή χωρίς μπαχαρια, ντομάτα κρεμμύδι και μπιφτέκι ολοφρεσκο από μοσχιδα. Πήγαινε και θα με θυμηθείς! 😉
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.090
Likes
13.186
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Βασικά τώρα θυμήθηκα πως δεν πήραμε κρασί αλλά δυο μπύρες. Τρώω μεσημέρι βράδυ έξω αυτές τις μέρες και μπερδεύτηκα. Με κρασί αντί για μπύρες θα πήγαινε 35 ευρώ το άτομο. Βέβαια να θυμίσω σε περίπτωση που δεν έχεις βγει συχνά τελευταία πως οι τιμές έχουν ανέβει. Και παλι πιστεύω πως τα άξιζε. Αλλά πήραμε πολλά και μείναμε κιόλας, νομίζω πως με άλλη σύνθεση θα πηγαινε 20-25 ευρώ το άτομο με μπουκάλι κρασί. Ε δεν ξέρω και πολλές ταβέρνες στο κέντρο που να τρως τόσο ποιοτικά πλέον. Μόνη αστοχία το θράψαλο. Βέβαια αυτά είναι και θέμα γούστου. Και άλλοι εδώ μέσα θεωρούν το οικείο υπερτιμημένο και το salero πολύ καλό. Εγώ θεωρώ το σαλερο πολύ ακριβό για την ποιότητα του. Σιγά τις πρώτες ύλες που έχει και σιγά τη μαγειρική ικανότητα. Μέτριες και οι μακαρονάδες (χίλιες φορές καλύτερα στα ίδια λεφτά πάνω κάτω mamasuta, με χειροποίητα ζυμαρικά όχι όλα και με ραγού η μπολονεζ του, που έχει ανεξήγητα 8,4 στη Wolt) και τα ψητά του αδιάφορα. Το οικείο αξίζει και με το παραπάνω κάθε ευρώ που πληρώνεις πάντα κατά τη γνώμη μου. Για εμένα το σουβλάκι του Κώστα είναι τοπ μετά τον Γιώργο στον Πειραιά που δεν τον βλέπεις ούτε με κυάλια. Κρέας ντόπιο ελληνικό μοσχιδας (Ο Γιώργος). Άλλος εδώ μέσα θεωρεί τον Κώστα στην Αγία Ειρήνη υπερτιμημένο επειδή δεν έχει τζατζίκι και πατάτες αν θυμάμαι καλά και του άρεσε το νεοκλασσικό στο κέντρο που για μένα σερβίρει γάτες. Τυποποιημένο σουβλάκι που δίνει περιθώριο κέρδους 35 τοις εκατό. Το ελληνικό φρέσκο δίνει 20 τοις εκατό. Μιας και είχε ο θείος μου σουβλάτζιδικο και είχα δουλέψει. Τουλάχιστον έτσι ήταν παλαιοτέρα. Μεγάλη η διαφορά στη τιμή που δεν καλύπτεται από το τζατζίκι και τις πατάτες. Κι όμως ο άλλος θεωρούσε value for money το νεοκλασικό, γούστα είναι αυτά. Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς που αρέσει σε άλλους και το έχουν προτείνει δεν λέω καλή πρώτη ύλη αλλά αλλάζει λάδι κάθε δεκαετία. Εεεε δεν ξαναπάω. Εεε γούστα είναι αυτά. Άλλος μπορεί να πάει στην 'Η Κρήτη' και να πει δεν άξιζε, για μένα άξιζε. Και 'Η Μικρά Ασία ' που έχει προταθεί εδώ πολλές φορές, αν πάρεις μπειτι είναι τοπ οφ δε τοπ, εεε αν πας και πάρεις αδάνα ή ντονέρ εεεε εντάξει δεν είναι και τόσο να κόψεις φλέβες.
Έχουν ανέβει οι τιμές ναι. Αλλά δεν το λες φθηνό 30 ευρώ το άτομο για 3 ορεκτικά και δυο ψαρικά που κανονικά δεν ανήκουν στα ακριβά. Και δυο μπύρες. Μπορεί να ήταν καλό ή να σου άρεσε εσένα τέλος πάντως, αλλά δεν ήταν φθηνό, πως να το κάνουμε.
Εν τω μεταξύ αυτό με τα δυο άτομα είναι μεγάλος καημός. Και δεν παίρνεις την ποικιλία που επιθυμείς και πληρώνεις και περισσότερο.
 

Eagle Fly

Member
Μηνύματα
173
Likes
397
Για τις Λευκες στην ιδια περιοχη δεν θα πω κατι εχουν γραφτει πολλα σε αυτο τοπικ κλασσικο μαγαζι α θες να φας πιο καλα και σε παρει ο δρομος προς την περιοχη.

Συμφωνω για τις Λευκες στη Γαλατσίου, είναι το καλυτερο της περιοχης, αλλά οι μερίδες είναι μέτριες, επίσης στο κλασσικό μαγαζί ( οχι στο on the side) τα τραπέζια είναι για ατόμα του 1.70 , αν εισαι 1.90 δεν χωράς.
Επίσης ωραίο φαγητό και ωραίος χώρος, είναι στο Μυλολιθο στη Πανόρμου.
Καλές μερίδες, ωραίο φαγητό ( Χουνκιάρ μπεγιεντί) πολυ νόστιμο , πολυ καλη εξυπηρέτηση .


Γενικά βλέπω πως ενώ οι τιμές ανεβαίνουν, οι μερίδες μικραίνουν, δηλαδή είναι δυσκολο να βγεις και να φας καλά δυστυχώς :)
 
Last edited:

Eagle Fly

Member
Μηνύματα
173
Likes
397
"Κωνσταντινουπολη".
Εχει μονο 3 ειδη γλυκων, ειναι Τουρκος. Ειναι μια τρυπα σαν καφενειο. Να δοκιμασεις τα τριγωνακια που εχουν μεσα κρεμα, δεν θυμαμαι πως λεγονται. Το κουτι γραφει ενα ζαχαροπλαστειο στα νοτια προαστια που νομιζω οτι δινει κι εκει. Οταν πρωτοανοιξε ηταν πολυ χαρουμενος που του ζητανε να ετοιμασει catering για παρτι και τον μαθαινουν, αρα τα ετοιμαζει αυτος μαλλον.

Πέρασα το πρωι από τη Κωνσταντινούπολη , είχε κανταιφι και μπακλαβα, με το κομμάτι, πήρα μπακλαβά, είναι ο νοστιμότερος που έχω φάει, πολυ καλη ποιοτητα , και γευση, θα γίνω πελατης , από εδώ και πέρα :)
 

Attachments

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.630
Likes
10.653
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Πέρασα το πρωι από τη Κωνσταντινούπολη , είχε κανταιφι και μπακλαβα, με το κομμάτι, πήρα μπακλαβά, είναι ο νοστιμότερος που έχω φάει, πολυ καλη ποιοτητα , και γευση, θα γίνω πελατης , από εδώ και πέρα :)
Πέρασα το απόγευμα και πήρα τα υπόλοιπα. Απλα θεϊκά.... Και ευγενέστατος ο Τούρκος. Πσαεφτρα ευχαριστούμε που μας άνοιξες νέους γευστικους προορισμούς.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.133
Likes
45.601
Την αλλη Παρασκευη περναω εγω, αλλα παω νωρις να προλαβω τα τριγωνακια με κρεμα. Δεν εχω δοκιμασει ποτε τον μπακλαβα του και μονο μια φορα το κανταιφι του.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.725
Likes
15.135
Πέρασα το πρωι από τη Κωνσταντινούπολη , είχε κανταιφι και μπακλαβα, με το κομμάτι, πήρα μπακλαβά, είναι ο νοστιμότερος που έχω φάει, πολυ καλη ποιοτητα , και γευση, θα γίνω πελατης , από εδώ και πέρα :)
Στο μαγαζί που γράφει το κουτί στην Δάφνη έχει παει κάποιος;Είναι τα ίδια φαντάζομαι.Αυτός της Πατησίων δίνει και εκεί ή το ανάποδο;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.740
Μηνύματα
910.526
Μέλη
39.474
Νεότερο μέλος
Dio1985

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom