• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Εστα η Βιζα?

BookLover98

Member
Αφού θα λήξει η ΕΣΤΑ τον Φεβρουάριο,για τον Μάρτιο θα βγάλεις καινούρια.΄Ετσι δεν είναι;Αν εγκριθεί γιατί να έχεις πρόβλημα να ξαναμπείς;
Ναι θα βγ'αλω καινούρια, απλά είχα διαβάσει κάπου πως πρέπει να μείνω στη χώρα μου (Ελλάδα) για δυο εβδομάδες πριν ταξιδέψω στην Αμερική αλλιώς θα υπάρχει θέμα, έχασα όμως εκείνο το άρθρο και έτσι δεν είμαι 100% σίγουρη. Για αυτό και ρωτάω πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μείνω στην Ελλάδα πριν ταξιδέψω για Αμερική. Ευχαριστώ!

fotast

Member
Ναι θα βγ'αλω καινούρια, απλά είχα διαβάσει κάπου πως πρέπει να μείνω στη χώρα μου (Ελλάδα) για δυο εβδομάδες πριν ταξιδέψω στην Αμερική αλλιώς θα υπάρχει θέμα, έχασα όμως εκείνο το άρθρο και έτσι δεν είμαι 100% σίγουρη. Για αυτό και ρωτάω πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μείνω στην Ελλάδα πριν ταξιδέψω για Αμερική. Ευχαριστώ!
Για τις 2 εβδομάδες δεν θυμάμαι να γράφτηκε κάτι εδώ.Επομένως δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι.Ας περιμένουμε να απαντήσει κάποιος που ξέρει.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν ο συνοριοφύλακας στο immigration όταν πας να ξαναμπείς καταλάβει ότι ουσιαστικά μένεις εκεί και προσπαθείς να ξεγελάσεις το σύστημα μπαινοβγαίνοντας στη χώρα, δε σε βλέπω καλά όσες βδομάδες κι αν έχουν περάσει.

Bill7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Από ότι ξέρω η εστα είναι για ένα χρόνο για 90 μέρες, από ότι κατάλαβα κοντεύεις για παραπάνω μέρες.. αν δεν θέλεις μπλεξίματα άσε για μερικούς μήνες καί ξαναπηγαινε.. θα σε καταλάβουν σίγουρα.

arabickostas

Member
Παρότι θα έχεις νέα ESTA και στη θεωρία μπορείς να βγεις για μια μέρα και να ξαναμπείς, στη πράξη θα έχεις πρόβλημα. Σκέψου ένα ευαίσθητο σύστημα ( ειδικά τη τελευταία περιοδο) που βλέπει κάποιο ατομο να μένει 2,5 μήνες να βγαίνει για 2-3 εβδομάδες και μετά πάλι πίσω. Την απόφαση με το ρίσκο εσύ θα την πάρεις. Καλή τύχη

BookLover98

Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δεν "μένω" εδώ απλά ήθελα να έρθω δεύτερη φορά πάλι (έχω θείο εδώ και οικογενειακούς φίλους στις ΗΠΑ), επίσης έχω κάνει αίτηση σε πανεπιστήμια στην Αγγλία και θα έχω απάντηση για το αν θα με δεχτούν ή όχι σύντομα (μέχρι να φύγω δηλαδή θα ξέρω αν με δέχτηκαν). Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά την είσοδο μου στις ΗΠΑ μπορώ να τους δείξω τα χαρτιά (πως θα σπουδάσω στο U.K) για να τους δείξω πως έρχομαι απλά σαν τουρίστρια και πως δεν σκοπεύω να μείνω εδώ, (Αν φυσικά με δεχτούν στα πανεπιστήμια)?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ένας που μένει εκεί και θέλει να ξεγελάσει το σύστημα τι διαφορετικό θα έλεγε; Αν αυτό καταλάβουν, δύσκολα θα ξεμπερδέψεις. Πρέπει να έχεις πειστικό αφήγημα (ότι κι αν είναι αυτό).

BookLover98

Member
Ένας που μένει εκεί και θέλει να ξεγελάσει το σύστημα τι διαφορετικό θα έλεγε; Αν αυτό καταλάβουν, δύσκολα θα ξεμπερδέψεις. Πρέπει να έχεις πειστικό αφήγημα (ότι κι αν είναι αυτό).
Τα επίσημα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι θα σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας δεν φτάνουν?

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα επίσημα χαρτιά που απιδεικνύουν ότι θα σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας δεν φτάνουν?
Δείχνουν ότι είσαι δεκτή για να σπουδάσεις, όχι ότι έχεις σκοπό να το κάνεις κιόλας (μπορεί π.χ. να μη μπορείς να πληρώσεις τα δίδακτρα ή μπορεί να έχεις γίνει δεκτή και αλλού και να μην το προτιμήσεις). Κάτι είναι, αλλά δε φτάνει κατά τη γνώμη μου. Ένα ακριβό εισιτήριο επιστροφής που θα το χάσεις αν δεν ταξιδέψεις είναι πιο ισχυρό επιχείρημα (αλλά ούτε κι αυτό φτάνει).

Καλησπέρα,

Σκοπεύω να πάω Σικάγο τον επόμενο μήνα με βασικό σκοπό του ταξιδιού την επίσκεψη σε Πανεπιστήμιο όπου έχω ήδη γίνει δεκτή. Η επίσκεψη κρατάει τρεις μέρες και συνολικά θα μείνω εκεί για μία εβδομάδα. Έχω κάνει αίτηση για ESTA κι έχει γίνει δεκτή οπότε όλα καλά. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα στο αεροδρόμιο επειδή η επίσκεψη σχετίζεται με σπουδές; Δε θα παρακολουθήσω μαθήματα οπότε λογικά δεν υπάρχει ζήτημα φοιτητικής visa έτσι; Συγγνώμη αν η ερώτηση είναι τελείως ηλίθια αλλά είναι πρώτη φορά που βγαίνω εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης κι είμαι λίγο παρανοϊκή.

fotast

Member
Καλησπέρα,

Σκοπεύω να πάω Σικάγο τον επόμενο μήνα με βασικό σκοπό του ταξιδιού την επίσκεψη σε Πανεπιστήμιο όπου έχω ήδη γίνει δεκτή. Η επίσκεψη κρατάει τρεις μέρες και συνολικά θα μείνω εκεί για μία εβδομάδα. Έχω κάνει αίτηση για ESTA κι έχει γίνει δεκτή οπότε όλα καλά. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα στο αεροδρόμιο επειδή η επίσκεψη σχετίζεται με σπουδές; Δε θα παρακολουθήσω μαθήματα οπότε λογικά δεν υπάρχει ζήτημα φοιτητικής visa έτσι; Συγγνώμη αν η ερώτηση είναι τελείως ηλίθια αλλά είναι πρώτη φορά που βγαίνω εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης κι είμαι λίγο παρανοϊκή.
Δεν θα έχεις πρόβλημα.΄Εχεις και εισιτήριο επιστροφής έτσι δεν είναι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα