tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Απλοϊκοτερη απαντηση... Κατα τα παιδικα και εφηβικα μου χρονια και πριν αρχισω να μαθαινω απο ξενους και να βλεπω με τα ιδια μου τα ματια τον τροπο με τον οποιο ζουν δεν θεωρουσα καθολου τυχη τη ζωη στην Ελλαδα. Επιθυμια μου ηταν να φυγω. Ζηλευα ολα αυτα που ακουγα απο Ελληνες που επεστρεφαν απο τα ταξιδια τους κυριως σε χωρες της Δυτικης Ευρωπης. Οταν αρχισα λοιπον να συναναστρεφομαι με τον κοσμο εξω και να βλεπω τις συνηθειες τους αλλαξα γνωμη και εκτιμησα την Ελλαδα.Απλοϊκή προσέγγιση... θεωρείς εαυτό τυχερό που γεννήθηκες στην Ελλάδα γιατί έτσι σε έμαθαν και αυτό είναι φυσιολογικό... με τον ίδιο τρόπο θεωρεί εαυτό τυχερό ο Ελβετός που γεννήθηκε στην Ελβετία, ο Ιταλός που γεννήθηκε στην Ιταλία, ο Αμερικανός που γεννήθηκε στην Αμερική και πάει λέγοντας...
Σημερα δεν θεωρω τυχη να ζει καποιος στην Ελλαδα...
Δεν νομιζω. Η Μιμοζα κανει ακριβως το ιδιο που εκανε και στην Ελλαδα. Σπουδαζει.Αν η Μιμόζα σπούδαζε σε ένα κολλέγιο στην Αγγλία ή σε ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική θα έλεγε τα ίδια... σπάνια βρίσκεις άνθρωπο να λέει κακά λόγια για την ανέμελη φοιτητική ζωή που έζησε...
Φυσικα και εχουν κι αλλες χωρες και μερη του κοσμου πλεονεκτηματα σαν της Ελλαδας. Ουτε ειπα ποτε πως στην Ελλαδα ολα ειναι τελεια. Το αντιθετο θα μπορουσα να πω. Αλλα ο καιρος, η θαλασσα, το φαγητο, η διασκεδαση ειναι τα βαρια μας χαρτια και δεν το λεω εγω αλλα οι ξενοι που ζουν στο Παρισι και εχουν ερθει στην Ελλαδα και λεν πως εχουν μεινει ενθουσιασμενοι απ' αυτα, την ιδια στιγμη μαλιστα που περιφρονουν τα αντιστοιχα του Παρισιου.Η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα και τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο... πίστεψέ με διασκέδαση, καιρό, θάλασσα και φαγητό βρίσκεις εξίσου καλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου... αυτό με την στέρηση που περνάνε οι Έλληνες του εξωτερικού δεν το καταλαβαίνω... όπως επίσης δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλα όσα υπάρχουν στην Ελλάδα είναι τέλεια... τέλεια τα βρίσκουμε γιατί τα έχουμε συνηθίσει... το φαγητό π.χ που ανέφερες σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια είναι αδιάφορο και ο καιρός όταν το καλοκαίρι στην Αθήνα έχει 40 βαθμούς και δεν μπορείς να περπατήσεις μόνο τέλειος δεν είναι... η Έλληνες του εξωτερικού όπως όλοι οι άνθρωποι σε όλη την γη που αλλάζουν χώρα, απλά αλλάζουν συνήθειες, ξεβολεύονται γιαυτό και τους φαίνεται κάπως...
Επετρεψε μου να γνωριζω πως καλυτερα τη ζωη μου απο 'σενα. Εφυγα απο την Ελλαδα γιατι βλεπω πως δεν υπαρχει σωτηρια. Η δουλεια μου πηγαινει καλυτερα απο τα προ κρισης χρονια. Γι αυτο αλλωστε δεν την εγκατελειψα αλλα τη διατηρω και σε λιγο καιρο θα ειμαι πισω. Φοβαμαι ομως πως καποια στιγμη θα ξεσπασει μεγαλη κριση και στη δουλεια μου και θελοντας να εξασφαλισω ενα καλο μελλον για τη μελλοντικη οικογενεια μου αναζητω λυσεις που στην Ελλαδα δεν μπορω να της βρω.Σιγά μην έφυγες από την Ελλάδα γιατί έβλεπες τον κόσμο να ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή γιατί μαυρίζει η καρδιά σου για την κλάψα και την ανεργία... έφυγες από την Ελλάδα γιατί η εδώ δουλειά σου πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και αυτό είναι φυσιολογικότατο... αν είχες μια καλή δουλειά που πήγαινε με χίλια θα καθόσουν στα αυγά σου και τα ρέστα θα τα έκανες γαργάρα, αλλιώς δεν θα ήσουν ο tripakias αλλά ο Τσε Γκεβάρα...
Δεν ειμαι επαναστατης. Αφου ειδα πως οι Ελληνες δεν θελουν να σωθουμε ολοι μαζι ετσι κι εγω προσπαθω να σωσω το τομαρι μου.
Δεν ειναι ιδιος ο τροπος που μιλουν ολοι για τις πατριδες τους. Ειναι πολλοι που αποδεχονται και θεωρουν τη ζωη τους καλυτερη εδω. Οι Ελληνες ειναι απο τους λαους που νοσταλγουν περισσοτερο τη χωρα τους. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν κι αλλοι που κανουν το ιδιο.Αυτό μας το λες για νέο τώρα? Αν έχεις οικογένεια, φίλους και γνωστούς πίσω σου και έχεις ζήσει όλη σου την ζωή σε μια χώρα υπάρχει περίπτωση να μην την νοσταλγείς? Και ο Πακιστανός νοσταλγεί το Πακιστάν και ο Σύριος την Συρία και ο Γκανέζος την Γκάνα... και αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι η πατρίδα τους είναι η ομορφότερη χώρα στην κόσμο...
Μιλαω για το Παρισι και οχι για τη Γαλλια. Αν εσυ θεωρεις πως η διασκεδαση, το φαγητο κλπ ειναι καλυτερα στο Παρισι απ' αυτα στην Αθηνα τοτε πρεπει να ζεις πολυ χαλια στην Ελλαδα. Δεν θα σου προτεινα να πας σε γιατρο οπως κανεις εσυ με την ευγενεια που σε διακρινει αλλα σιγουρα θα ησουν ενα καλο αντικειμενο μελετης αφου εδω σπανια βρισκεις τετοια αποψη μεταξυ ανθρωπων που δεν ειναι Γαλλοι.