• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ερωτησεις για Ρωμη

Dafni

Member
Dafni,

δεν έχεις και αδικο έτσι όπως το θέτεις...Γιατί όντως δεν είμαστε κοντά στο Τερμίνι οπότε ως εκεί θα πάμε με ταξί γιατί με τα πόδια στις 5:30 το πρωί δεν το πας κιολας...!!

Επίσης δεν πετάω με Alitalia....!!
Τοτε δε σε συμφερει να παρεις το τρενο για το αεροδρομιο,σε συμφερει ταξι..ειπαμε 28+7-8(βαζω έτσι ένα ποσο...)φτανεις στα 35 στο νερο,αν εισαι μακριουτσικα μη σου πω οτι μπορει να ξεπερασεις και τα σαραντα.
Ομως προσεξε κατι...πολλες φορες τα ξενοδοχεια στη Ρωμη σου προτεινουν να σου κλεισουν τηλ.ραντεβου με ταξι...συνεργαζονται με ιδιωτικες εταιρειες και χρεωνουν περισσοτερα...θα σου προτεινα να εντοπισεις απο τις προηγουμενες μερες την πλησιεστερη πιατσα ταξι,να ρωτησεις και να σιγουρευτεις οτι νωρις το πρωι υπαρχουν ταξι εκει(λογικα θα υπαρχουν ,αλλα λεμε...)και να τσεκαρεις το ποσο γιατι τα 40 αφορουν το κεντρο της Ρωμης και μια ακτινα απο αυτο...περα απο κει δεν ισχυει το 40αρι....για να καταλαβεις αν το παρεις απο την πιατσα ντελ ποπολο που το πηρα εγω ειναι με 40 ,αλλα απο κει και περα(προς τα πανω)δεν ισχυει η τιμη αυτη...εν ολιγης το ταξι συμφρει αλλα βρες το σημειο που θα το παρεις ,και τσεκαρε για οτι αφορα την τιμη....

Padme

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Αα καλά έκανες και μου το είπες γιατί 99% αν έκλεινα, θα έκλεινα από το ξενοδοχείο!!:bleh:

Καθόλου βολικό πάντως να φεύγεις τόσο πρωί , αλλά έχε χάρη που ήταν πάμφθηνα τα εισητήρια...!!

Dafni

Member
....ενας ταξιτζης μας ειπε οτι χρεωνουν αναλογα με την..... εθνικοτητα!!!αμα εισαι ρωσσος ας πουμε....την έβαψες....αληθεια ,ψεμματα δεν ξέρω,
παντως οτι τα ταξι που σου κλεινει το ξενοδοχειο παιρνουν περισσοτερα,αυτο το ξερω.... δε χανεις τιποτα βεβαια να ρωτησεις και στο ξενοδοχειο....:D

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αα καλά έκανες και μου το είπες γιατί 99% αν έκλεινα, θα έκλεινα από το ξενοδοχείο!!:bleh:
Εγώ πάντως μέσω ξενοδοχείου έκλεισα και η τιμή ήταν 40 ευρώ και το ταξί ήρθε 10 λεπτά νωρίτερα. Α και το ξενοδοχείο ήταν εκτός κέντρου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αληθεια ,ψεμματα δεν ξέρω,
παντως οτι τα ταξι που σου κλεινει το ξενοδοχειο παιρνουν περισσοτερα,αυτο το ξερω....
ψέματα για το 1ο. λόγια της πιάτσας.
και για το ξενοδοχείο δεν ισχύει κατι τετοιο επίσημα. φαντάζεστε σε Marriott πχ τετοια κατασταση?αν ειναι δυνατόν. εξαρτάται φυσικά από τον ρεσεψιονιστ και ειναι φυσικα παρανομια που μπορει να καταγγελθει.
Ομως προσεξε κατι...πολλες φορες τα ξενοδοχεια στη Ρωμη σου προτεινουν να σου κλεισουν τηλ.ραντεβου με ταξι...συνεργαζονται με ιδιωτικες εταιρειες και χρεωνουν περισσοτερα...θα σου προτεινα να εντοπισεις απο τις προηγουμενες μερες την πλησιεστερη πιατσα ταξι,να ρωτησεις και να σιγουρευτεις οτι νωρις το πρωι υπαρχουν ταξι εκει(λογικα θα υπαρχουν ,αλλα λεμε...)και να τσεκαρεις το ποσο γιατι τα 40 αφορουν το κεντρο της Ρωμης και μια ακτινα απο αυτο...περα απο κει δεν ισχυει το 40αρι....για να καταλαβεις αν το παρεις απο την πιατσα ντελ ποπολο που το πηρα εγω ειναι με 40 ,αλλα απο κει και περα(προς τα πανω)δεν ισχυει η τιμη αυτη...εν ολιγης το ταξι συμφρει αλλα βρες το σημειο που θα το παρεις ,και τσεκαρε για οτι αφορα την τιμη....
ότι αναφερεις για ξενοδοχεια ειναι ανεπίσημα κ λόγια της πιατσας παντα. επίσημα υπάρχουν εταιρείες. καλέστε τις χωρίς καμμία παραπάνω χρέωση πλην φυσικά από αυτή να έρθει το ταξί στο χώρο σας. η νομοθεσία είναι αυστηρότατη και κανεις ταξιτζής δεν ρισκάρει την άδεια του για μερικά ευρώ.
σωστότατη φυσικά η πρότασή σου να πάρει ταξί.
Αα καλά έκανες και μου το είπες γιατί 99% αν έκλεινα, θα έκλεινα από το ξενοδοχείο!!
να κλείσεις αν είναι ξενοδοχείο αλυσίδας χωρίς δισταγμό. αν δεν είναι κλείσε μόνη σου. τα λινκ τα έχω αναφέρει πολλές φορές. άλλη μία:
δες αν είσαι εντός των τειχών, της χρέωσης των 40Ε δηλ.
Comune di Roma | Sito Istituzionale | Tariffa fissa da e per aeroporti
και σοβαρές εταιρείες για on line ή τηλ. κρατήσεις (με μικρή 1-2Ε επιπλέον χρεωση):
Pronto taxi
RadioTaxi SAMARCANDA - Home-page

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι εγω μεσω ξενοδοχειου με 40 ευρω. Στην αρχη ο ρεσεψιονιστ μου ειπε 50 αλλα οταν του ειπα πως αν παρω ταξι απ' εξω ειναι 40, τοτε μου ειπε ΟΚ 40. Σιγα μη με αφηνε να φυγω. Μετανιωσα που δεν του ζητησα 30:D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κι εγω μεσω ξενοδοχειο με 40 ευρω. Στην αρχη ο ρεσεψιονιστ μου ειπε 50 αλλα οταν του ειπα πως αν παρω ταξι απ' εξω ειναι 40, τοτε μου ειπε ΟΚ 40. Σιγα μη με αφηνε να φυγω. Μετανιωσα που δεν του ζητησα 30:D
παρόμοια περιστατικά μου έχουν συμβεί στη Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, στο Μαιάμι κλπ..γι αυτό ξερουμε τι πρέπει να πληρώσουμε παντού και είμαστε οκ. στη δε Ρώμη καλέστε αμέσως το 112 κ καταγγείλτε το περιστατικό. η άδεια του ταξί είναι σε άμεσο κινδυνο γι αυτό κ δεν ρισκάρουν όταν δουν ότι κάποιος ξερει τα δικαιώματά του. γιατί εκεί δεν είναι μπανανιστάν.

Dafni

Member
Δεν ξερω αν ισχυει νομιμα ή οχι Samion...εμενα στο ξενοδοχειο μου ειπαν οτι το ταξι που θα μου καλεσουν κοστιζει 50 ευρω για το αεροδρομιο...και επειδη ετυχε να ειμαι στη ρωμη τις ιδιες μερες με με αλλο μερος του φορουμ μου ειπε και αυτη οτι εκλεισε απο το ξενοδοχειο, ταξι που κοστισε 50 ή 55 ευρω....
μας ειπαν μαλιστα οτι αυτη η εταιρεια έχει αμαξια πιο πολυτελη...δε με αφορουσε και δεν έδωσα σημασια....το πηρα απο την πιατσα στα 200 ,μετρα και ησυχασα....το ανεφερα για να το εχουν υπ'οψιν οσοι κλεισουν ταξι και να τσεκαρουν πρωτα....:D

και μιας και μιλαμε για ιδωτικες εταιρειες....200 μετρα απο την πιατσα ντελ ποπολο παιρνουμε ταξι (με κληση απο το ξενοδοχειο)για να παμε μεχρι την πιατσα ναβονα(ηταν αργα και δε θελαμε να περπατησουμε...)πληρωσαμε το διολου ευκαταφρονητο ποσο των20 ευρω!!οταν μπηκαμε στο ταξι ειχε ειδη χρωσει 12 ευρω προφανως γιατι η χρωση μετρουσε απο το σημειο που ειχε ξεκινησει....

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ξερω αν ισχυει νομιμα ή οχι Samion...εμενα στο ξενοδοχειο μου ειπαν οτι το ταξι που θα μου καλεσουν κοστιζει 50 ευρω για το αεροδρομιο...και επειδη ετυχε να ειμαι στη ρωμη τις ιδιες μερες με με αλλο μερος του φορουμ μου ειπε και αυτη οτι εκλεισε απο το ξενοδοχειο, ταξι που κοστισε 50 ή 55 ευρω....
μας ειπαν μαλιστα οτι αυτη η εταιρεια έχει αμαξια πιο πολυτελη...δε με αφορουσε και δεν έδωσα σημασια....το πηρα απο την πιατσα στα 200 ,μετρα και ησυχασα....το ανεφερα για να το εχουν υπ'οψιν οσοι κλεισουν ταξι και να τσεκαρουν πρωτα....:D
και μιας και μιλαμε για ιδωτικες εταιρειες....200 μετρα απο την πιατσα ντελ ποπολο παιρνουμε ταξι (με κληση απο το ξενοδοχειο)για να παμε μεχρι την πιατσα ναβονα(ηταν αργα και δε θελαμε να περπατησουμε...)πληρωσαμε το διολου ευκαταφρονητο ποσο των20 ευρω!!οταν μπηκαμε στο ταξι ειχε ειδη χρωσει 12 ευρω προφανως γιατι η χρωση μετρουσε απο το σημειο που ειχε ξεκινησει....
είπα πιο πάνω ότι αυτά γινονται σε όλο τον κόσμο. στη δε Ελλάδα είμαστε όλοι συνηθισμένοι σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτές που περιγράφεις, οπότε κάπου είναι περιττό να λέμε τι να κάνει καποιος για να προφυλαχθεί από τις υπέρογκες χρεώσεις. καλέστε μόνοι σας την εταιρεία ή κλειστε ον λαιν. θα σας πουν ακριβώς σε πόσα λεπτά θα έρθει κ πόση θα είναι η χρέωση εκκίνησης. αν δεν σας κανει δεν το παίρνετε. τόσο απλά κ τόσο νομιμα.
στο δε χοτελ προφανώς προωθούσαν καποια από τις ιδιωτικές εταιρείες μισθωσης ΙΧ, shuttle bus κλπ που χρεώνουν νόμιμα όσο θέλουν. σημειώστε τα νουμερα εταιρειών ταξί κ ζητηστε να καλεσουν συγκεκριμμένη εταιρεία. στα σοβαρά ξενοδοχεια κ σε ξενοδοχεια αλυσιδας δεν νομιζω ότι συμβαινει.

Dafni

Member
έχω την εντυπωση οτι μαλλον τα "καλα"ξενοδοχεια συνεργαζονται με τις εν λογω ακριβοτερες εταιρειες ,απο τη δική μου περιπτωση και απο κανα δυο ακομα που ξερω...δεν έχει σημασια....απλως καλο ειναι να ρωταμε(ή να καλουμε μονοι μας ταξι,οπως ειπες) ,μη βρεθουμε προ εκλπληξεως...

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Dafni μου, οπως τα λες ειναι, οντως πληρωσαμε 55 ευρω απλα δεν μας πηγε ταξι αλλα ηρθε και μας παρελαβε ενας κουστουμαρισμενος και γραβατωμενος στην πενα οδηγος με μια 500αρα Mercedes.. Οι ιδιωτικες εταιρειες με τις οποιες συνεργαζονται τα ξενοδοχεια προσφερουν αλλου επιπεδου υπηρεσίες με το αζημιωτο βεβαια.. Εμας βεβαια δεν μας ενδιεφεραν οι πολυτελειες αλλα θελαμε να εξασφαλισουμε την εγκαιρη αφιξη μας στο αεροδρομιο, καθως η μικρη πιατσα του Πανθεον οπως παρατηρουσαμε τις προηγουμενες μερες της παραμονης μας εκεινη ειδικα την ωρα, γυρω στις 6-7 το απογευμα ηταν μονιμως αδεια απο ταξι.. ετσι αναγκαστηκαμε να καταφυγουμε στην ακριβοτερη αλλα ασφαλη λυση που μας προτεινε το ξενοδοχειο.. οχι οτι μας κακοπεσε βεβαια...
παντως κστα την αφιξη μας στο Φιουμιτσινο κατευθυνομενοι στην ουρα των ταξι, μας πλησιασαν αρκετοι οδηγοι τετοιων ιδιωτικων εταιρειων και μας προτειναν να μας πανε στο ξενοδοχειο με 50 ευρω.. μεχρι 45 επεφταν.. Το καλοκαιρι ενας τετοιος τυπας δεχτηκε να μας παει και με 40..
Επισης να αναφερω οτι οταν τελικα μπηκαμε στο ταξι , τον ρωτησα πριν ξεκινησουμε quando costa και μου ειπε 42 κ οταν ειπα μα γιατι 42 αφου 40 ειναι η επισημη ταριφα μου ειπε 2 επιπλεον για τη μια βαλιτσα επειδη την εβαλε στην μπροστινη θεση.. φυσικα οταν ειδε οτι συνεχιζα να διαμρτυρομαι μου ειπε οκ.. οκ και τελικα του δωσαμε 40
θα μου πεις τωρα βρε παλιοτσιγουνα για 2 ευρω ανοιξες διαλογο μαζι του, δεν ξερω πως μου ηρθε εκεινη τη στιγμη, δεν ηταν τα λεφτα ηταν το γμτ
ομως πολυ σωστα ειπε και ο Samion αυτα συμβαινουν παντου σε ολες τις χωρες.. αμα ο αλλος το εχει στο αιμα του αστα να πανε..θα βρει τροπο να σου τη φερει
εδω στο Λονδινο ταξιτζη του δωσαμε 20λιρο και το εξαφανισε μπροστα στα ματια μας..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
τη λογική αυτή συγνώμη αλλά δεν την καταλαβαίνω. φτάνει 1 ώρα + στο αεροδρόμιο. προλαβαίνει και τσεκ ιν εκεί να κάνει. με ηλεκτρονικό προλαβαίνει και τα τελευταία ψώνια στα μαγαζιά. το τραίνο είναι εγγύηση, τέλος. ειδικά το Leonardo. κανενα μα κανενα ταξί δεν προσφέρει μεγαλύτερη εγγύηση.
ίσως μόνο αν διανυκτερεύσει στο αεροδρόμιο..εποικοδομητική συζήτηση τέλος.
Είχα την εντύπωση ότι τα Check-in desks στο FCO κλείνουν (last check-in) 45 λεπτά πριν την ώρα απογείωσης... Κάνω λάθος?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom