romantic woman
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΙΑΠΩΝΙΑ
πιο must κι απ τα must είναι η το υδραγωγείο.yerebatan sarnici αυτό μην το χάσεις με τίποτε!!εντυπωσιακότατο και είναι εκεί κοντά στην Αγ.Σοφιά,όλα αυτά είναι μαζεμένα σε μιά περιοχή.Καλημέρα παιδιά, οι μέρες πλησιάζουν, την Παρασκευή φεύγουμε, ξενοδοχείο τελικά βρήκαμε, είναι το Elite Word,ελπίζω να είναι καλό.
Απ'οτι διάβασα λοιπόν, τα μαστ είναι:Αγία Σοφία, Τοπ Καπί,Μπλέ Τζαμί, Πατριαρχείο,Ντολμαμπαχτσέ, βόλτα στο Βόσπορο,Αγορά.Ξεχνάω κάτι?
Φτάνουμε 09:00 το πρωί, την πρώτη μέρα λέω να πάμε αγορά και βόλτα στο Βόσπορο και την επομένη στα υπόλοιπα.
Θα είμαστε και Κυριακή, λέω να πάω στην λειτουργία στο Φανάρι.
Επιστρέφουμε Τρίτη πρωί, οπότε έχω 4 ημέρες γεμάτες.
Επίσης σκέφτηκα να κλείσω ταξί να το έχω όλη την ημέρα να με γυρίζει, αλλά οι τιμές που βρίσκω σε κάποιες εταιρίες είναι απαγορευτικές,δηλαδή μου ζητάνε 480 ευρώ για τις 4 ημέρες.Είναι βέβαια με πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά εγώ θέω ένα απλό ταξί, αλλά δεν μπορώ να βρω στο ιντερνετ,έχετε καμμιά ιδέα?Ή να βρω απο την Πόλη κάποιο ταξί και να τον ρωτήσω τι τιμή μου δίνει και επίσης ποιά τιμή λέτε ότι είναι καλή γι αυτό που ζητάω?
Ευχαριστώ φίλοι μου
Σχετικά με συγκοινωνίες βολεύει το τράμ το εισιτήριο στοιχίζει 2 λίρες,το τούνελ στοιχίζει 3 λίρες(με το τούνελ πας από το karakoy στην αρχή της ιστικλάλ αποφεύγοντας ετσι την ανηφόρα)και όσον αφορά βόλτα στα παραλιακά χωριά και παλάτια και Οrtakoy μπορείς να πάρεις και λεωφορείο το οποίο είναι το πιό ακριβό.Το εισιτήριο που είναι ουσιαστικά μιά κάρτα που την αγοράζεις από μικρά μαγαζιά κοστίζει 3,20 λίρες.
Για να πάς λοιπόν προς παραλιακά χωριά μπορείς να πάς με τράμ μέχρι τέρμα δηλ kabatas και μετά η ταξί η λεωφορείο.Από το τέρμα τόχω κάνει περπατητό,ευχάριστη διαδρομή και περνώντας και μέσα από την συνοικία besiktas μέχρι το παλάτι Nτολμανμπαχτσέ.Από κεί σου προτείνω να συνεχίσεις είτε με τα πόδια είτε με λεωφορείο (πρέπει νάναι γύρω στο χιλιόμετρο)μέχρι το ciragan palace-ξενοδοχείο kempinski.Μπες μέσα και περιηγήσου στους χώρους και βγές έξω να απολαύσεις τη θέα,το Βόσπορο...είναι τέλεια!Αλλά και ένας καφές μέσα αξίζει.
Απο κεί σίγουρα μετά η λεωφορείο πάλι ή ταξί για Ortakoy γιατί είναι μιά κάποια απόσταση.Για το Οrtakoy διάβασα τα σχόλια ότι δεν είναι πλέον ..must κλπ και οκ το τζαμί είναι με σκαλωσιές και κρίμα ναι..,
αλλά για μένα και γούστα είναι αυτά αξίζει!Είναι μια γραφική συνοικία,έχει κάτι χαμηλά σπίτια με όμορφα χρώματα,τα υπαίθρια μαγαζιά ,εστιατόρια,καφέ,πάνω στον κεντρικό το δρόμο θα δείς μιά μικρή πολύ μικρή ελληνική! ορθόδοξη εκκλησία και απέναντι ακριβώς τους δίδυμους τρούλους ενός χαμάμ του 16 ου αιώνα.