Dimts
Member
Καλησπέρα και από μένα!
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην πρόσφατη προσφορά της ryan και έκλεισα μια καταδρομική 2.5μερη βολτούλα τον ερχόμενο δεκέμβριο με 10€ πήγαινε έλα για Aqaba.
Δεδομένου πως η πτήση φτάνει Παρασκευή 20.30 μμ και η αναχώρηση είναι Δευτέρα 09.35 πμ καταλαβαίνετε πως μιλάμε για "τρέχω και δεν φτάνω καταστάσεις" με σκοπό να δούμε τα δύο βασικότερα αξιοθέατα, Πέτρα και Wadi Rum. Θα νοικιάσουμε αμάξι. Θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος στα εξής:
α) προβληματίζομαι στο πως να βγάλω το πρόγραμμα. Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια στο μυαλό μου.
Πρώτο: Διαμονή Aqaba, ξύπνημα πρωινό και αναχώρηση για Πέτρα ώστε να είμαστε εκεί κατά τις 09.00-10.00 και να έχουμε ένα 7ωρο μέρα να φτάσουμε έως Μοναστήρι. Διαμονή Σάββατο βραδυ Πέτρα να ξεκουραστούμε και το πρωί Κυριακής αναχώρηση για Wadi Rum με διαμονή βραδινή εκεί και πολύ πρωινό ξύπνημα Δευτέρας γιαν Aqaba αεροδρόμιο.
Δεύτερο σενάριο το ανάποδο. Διαμονή Παρασκευή βράδυ Aqaba, πρωί Σαββάτου Wadi Rum με διαμονή εκεί, πρωί Κυριακής βουρ για Πέτρα και επιστροφή το βράδυ Aqaba να είμαστε ψιλό έτοιμοι το πρωί για αεροδρόμιο.
Δύσκολα και τα δύο το ξέρω, αλλά θα το παλέψουμε. Τι λέτε;
β) έχω χαθεί λίγο με την φάση στο wadi rum. Βρίσκω αρκετά θελκτικές τιμές στο booking από δεκάδες caps και με πολυ καλές κριτικές. Προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι δραστηριότητες μέσα. Τα περισσότερα από αυτά όμως δεν έχουν site για περισσότερες λεπτομέρειες για τα tours (jeep, καμήλες κτλ). Αν κλείσω από booking λογικά θα με εξυπηρετήσουν κατ' ιδίαν με τις εκδρομές ε..; Επίσης έχω διαβάσει κάποιες προτάσεις προηγούμενων posts όπως το Beyond, Jamal κτλ. Έχουμε άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Καλημέρα! το ίδιο ταξίδι σκέφτομαι το Δεκ. να το κάνω & εγώ solo.. Μόνο που το χω στο μυαλό μου Ακαμπα 3διανυκτ. & ν αφιερωσω το ΣΚ χωριστά σε Πετρα & WAdi.. με ταξιδιωτικά τα οποία είναι πανάκριβα!! δεν ξερω τί θα κάνω.. Για διανυκτ. στην έρημο πολύ θα θελα, αλλά είμαι επιφυλακτική για μόνη μου..