sofoulic
Member
Ευχαριστώ. Στην Άκαμπα μπορω να βουτιξω μόνο με μάσκα ?? Αξίζει να πάω εκεί μόνο γι'αυτό ??
μπορεις να βουτηξεις μονο με μασκα αλλα αν δεν κανεις καταδυση χανεις ολη τη μαγεια που προσφερει ο βυθος.δεν χρειαζεται να εχεις διπλωμα καταδυσεων,κ για εμενα ηταν η πρωτη φορα,εχεις συνεχως διπλα σου ενα εμπειρο δυτη που σε βοηθαει σε ολα,πραγματικα αξιζει ειναι μοναδικη εμπειρια!Ευχαριστώ. Στην Άκαμπα μπορω να βουτιξω μόνο με μάσκα ?? Αξίζει να πάω εκεί μόνο γι'αυτό ??
Ήμουν με την ιδέα ότι χρειάζεται κάποια εμπειρία για να βουτήξεις με οξυγόνο. Να το ψάξω λίγομπορεις να βουτηξεις μονο με μασκα αλλα αν δεν κανεις καταδυση χανεις ολη τη μαγεια που προσφερει ο βυθος.δεν χρειαζεται να εχεις διπλωμα καταδυσεων,κ για εμενα ηταν η πρωτη φορα,εχεις συνεχως διπλα σου ενα εμπειρο δυτη που σε βοηθαει σε ολα,πραγματικα αξιζει ειναι μοναδικη εμπειρια!
Εννοείται οτι μπορείς! Τα περισσότερα κοράλλια είναι τόσο ρηχά (2 μέτρα) που πραγματικά είναι οτι πρέπει για μάσκα. Μη σου πω οτι μου φαίνεται αστείο να βουτίξεις εκει με μπουκάλα... Σχεδόν όλη η παραλία, εκτός κάποιον ανοιγμάτων, έχει ενα φυσικό τείχος κοραλλιών. Λίγο πιο βαθιά στα 7 μέτρα είδα μέχρι και τανκ. Αυτο που είναι σε πολύ βάθος είναι ένα βυθισμένο πλοίο , κάπου στα 15-18 μέτρα και ενοοείται το είδα απο ψηλά.Ευχαριστώ. Στην Άκαμπα μπορω να βουτιξω μόνο με μάσκα ?? Αξίζει να πάω εκεί μόνο γι'αυτό ??
δεν χρειαζεται να εχεις εμπειρια,εμενα ηταν η πρωτη μου φορα! η Ακαμπα εχει απιστευτο βυθο κ αξιζει πραγματικα η καταδυση.υπαρχει κηπος με κοραλια,ενα τανκ,ενα αεροπλανο κ ενα πλοιο βυθισμενα που κανουν την καταδυση ακομα πιο συναρπαστικη!Ήμουν με την ιδέα ότι χρειάζεται κάποια εμπειρία για να βουτήξεις με οξυγόνο. Να το ψάξω λίγο
Ποση ωρα θα χρειαστω για να δω αν μπορω να το κανω φευγωντας απο wadi rum ???δεν χρειαζεται να εχεις εμπειρια,εμενα ηταν η πρωτη μου φορα! η Ακαμπα εχει απιστευτο βυθο κ αξιζει πραγματικα η καταδυση.υπαρχει κηπος με κοραλια,ενα τανκ,ενα αεροπλανο κ ενα πλοιο βυθισμενα που κανουν την καταδυση ακομα πιο συναρπαστικη!
στο καταδυτικο κεντρο που πηγαμε εμεις (deep blue dive center) η καταδυση διαρκει περιπου 30 λεπτα αλλα περιλαμβανει κ θεωρητικη εκπαιδευση κ γευμα μετα το τελος της καταδυσης.απο wadi rum πηγαμε κ εμεις αμεσως εκει κ το απογευμα με λεωφορειο επιστρεψαμε στο ΑμμανΠοση ωρα θα χρειαστω για να δω αν μπορω να το κανω φευγωντας απο wadi rum ???
Είναι επικίνδυνο γιατί θα λιώσεις από τη ζέστη (ειδικά στην Πέτρα και στην έρημο, αν σκοπεύεις να πας). Δε θα επέλεγα με τίποτα αυτόν τον μήνα.Καλημέρα σ' όλους.
Σκέφτομαι τον Αύγουστο να πάω μόνη μου στην Ιορδανία.Είναι επικίνδυνο;
χαχαχα αλλο αυτο! ναι η καλυτερη περιοδος για Ιορδανια ειναι ανοιξη κ φθινοπωρο που εχει καλυτερες θερμοκρασιες,ομως απο αποψη επικινδυνοτητας δεν υφισταται!Είναι επικίνδυνο γιατί θα λιώσεις από τη ζέστη (ειδικά στην Πέτρα και στην έρημο, αν σκοπεύεις να πας). Δε θα επέλεγα με τίποτα αυτόν τον μήνα.
Κάνε μια αναζήτηση με τη λέξη Ιορδανία, υπάρχουν ήδη πολλές απαντήσεις όσον αφορά στο πρόγραμμα του ταξιδιού και άλλες γενικές πληροφορίες σε τουλάχιστον 2-3 θέματα του φόρουμ. Μία εβδομάδα δεν είναι πολλές μέρες, δε θα έβαζα Ισραήλ για κανέναν λόγο. Θα πήγαινα (όπως κι έκανα) πιο βόρεια για Αμμάν, Γέρασα, Κάστρο Ajloun.Καλησπέρα αγαπημένοι συμφορίτες !!!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με μια εξόρμηση που ετοιμάζω στην Ιορδανία με παιδιά...
Πιο συγκεκριμένα, θα είμαστε εκεί 7 γεμάτες μέρες και ήθελα να με βοηθήσετε αρχικά να φτιάξω ένα πρόγραμμα που να συμπεριλαμβάνει σίγουρα Άκαμπα (από όπου πετάμε), Πέτρα, Wadi Rum, πιθανόν Ερυθρά θάλασσα ... και δεν ξέρω τι άλλο θα μου προτείνετε.
Επειδή πιθανόν να είναι πολλές μέρες μόνο για Ιορδανία (είναι?), σκεφτόμουν μήπως να συμπεριλάβω και μια μίνι απόδραση Ισραήλ (Ιεροσόλυμα???) αν αυτό είναι κάτι εύκολο και δεν ζήσω την Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου στα σύνορα...
Ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε όσον αφορά το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία (κατάλληλα για παιδιά), camp Wadi Rum, τις εκδρομές.
Επιπλέον, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον οδηγό που θα αναλάβει τις μετακινήσεις μας.