Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

Καλησπέρα σας. Σε μία εβδομάδα θα επισκεφτώ τη περιοχή Busteni σε μορφή μονοήμερης. Μπορεί κάποιος να μου πει ιδέες για το πως να περάσω την ημέρα και μέρη για φαγητό και καφέ? Διάβασα ότι το κάστρο των Κατακουζηνών έχει εστιατόριο. Αξίζει?
Επίσης γνωρίζει κανείς αν κατά τη μετακίνησή μου με τρένο στη Ρουμανία μπορώ να έχω στο τρένο καρότσι μωρού?
Ευχαριστώ

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Καλησπέρα σας!! Στα λεωφορεία μπορώ να χτυπήσω την κάρτα μου (revolut) και να χρεωθεί ως εισιτήριο??

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Από-προς αεροδρόμιο και μέσα στην πόλη χρησιμοποίησα Revolut.
Άρα δεν χρειάζεται να αγοράσω εισιτήριο, απλά χτυπάω την κάρτα μου στο μηχάνημα εντός του λεωφορείου! Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

KostasX

Member
Οποιαδήποτε κάρτα μπορείς να χτυπήσεις με κόστος περίπου 0,60 ευρώ ανά εισιτήριο (3 lei).

Προσοχή :
Μια κάρτα, ένα εισιτήριο.
Δεν δέχεται την ίδια κάρτα για δεύτερο εισιτήριο για κάποιο χρονικό διάστημα.
Χτυπάς άλλη κάρτα για το άλλο άτομο εάν συνοδεύεσαι.

Olajuwon

Member
Καλημέρα σας, θα κάνουμε ένα σύντομο ταξιδάκι στη Ρουμανία 25-27 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή θα την αφιερώσουμε σε αυτό το tour καθώς οι μέρες είναι λίγες και παντού διαβάζω ότι το Βουκουρέστι δεν έχει να προσφέρει πολλά από αξιοθέατα. Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο τουρ;

Θέλω να ρωτήσω, επίσης, ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος πληρωμής στη Ρουμανία; Να πληρώνουμε με ελληνική κάρτα; έχει προμήθειες; Να βγάλουμε μήπως lei από εδώ ή από τη Ρουμανία; Γενικά, δέχονται την κάρτα ως μέθοδο πληρωμής ή θα μας ζητάνε μετρητά;

Τελος, διάβασα να αποφευχθεί η χρήση ταξί καθώς δεν υπάρχει ας πούμε διαφάνεια και αντ'αυτου να επιλέξουμε uber. Φαντάζομαι είναι universal η εφαρμογή και λειτουργεί όπως η freenow.

Last edited:

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλημέρα σας, θα κάνουμε ένα σύντομο ταξιδάκι στη Ρουμανία 25-27 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή θα την αφιερώσουμε σε αυτό το tour καθώς οι μέρες είναι λίγες και παντού διαβάζω ότι το Βουκουρέστι δεν έχει να προσφέρει πολλά από αξιοθέατα. Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο τουρ;

Θέλω να ρωτήσω, επίσης, ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος πληρωμής στη Ρουμανία; Να πληρώνουμε με ελληνική κάρτα; έχει προμήθειες; Να βγάλουμε μήπως lei από εδώ ή από τη Ρουμανία;

Τελος, διάβασα να αποφευχθεί η χρήση ταξί καθώς δεν υπάρχει ας πούμε διαφάνεια και αντ'αυτου να επιλέξουμε uber. Φαντάζομαι είναι universal η εφαρμογή και λειτουργεί όπως η freenow.
Ήμουν τα Χριστούγεννα στο Βουκουρέστι οπότε τα έχω φρέσκα.

Κάναμε και εμείς το συγκεκριμένο tour γιατί δεν θέλαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για μια μέρα. Το tour είναι πραγματικά ολοήμερο, ξεκινήσαμε 7 το πρωί και γυρίσαμε γύρω στις 21:00. Επειδή πήγαμε Δευτέρα και το Peles Castle τότε είναι κλειστό, είχαμε αρκετό χρόνο να δούμε το Bran Castle και το Brasov. Αυτό που με χάλασε στο tour ήταν ο ξεναγός ο οποίος ήταν πολύ γλοιώδης σε ότι είχε να κάνει με χρήματα. Επειδή τα εισιτήρια για τα κάστρα τα πληρώνεις έξτρα και από εκεί σίγουρα βγάζουν και το ποσοστό τους, ήταν πολύ αγενής σε 2 κοπέλες που δεν δώσανε τα χρήματα. Με το που φτάσαμε στο χώρο του Peles Castle τους είπε κάτι του στυλ "τώρα εσείς μπορείτε να φύγετε και να κάνετε ότι θέλετε" αλλά με άσχημο τρόπο και πηγαίνοντας δίπλα τους για να τις διώξει από το γκρουπ. Το ίδιο γλοιώδης και στο τέλος του tour όταν ζήτησε κάποιο tip. Παρόλα αυτά έδωσε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το tour.

Πληρωμές κάναμε με Revolut και βγάλαμε και κάποια μετρητά με Revolut.

Επειδή ο καιρός ήταν βροχερός και με αέρα χρησιμοποιήσαμε Uber για να μετακινηθούμε σε κάποια σημεία. Εύκολη η χρήση της εφαρμογής και βρίσκεις εύκολα κάποιον οδηγό. Ένα θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν δεχόταν πληρωμή με κάρτα. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα της εφαρμογής ή των οδηγών για να πάρουν μετρητά, αλλά εμείς είχαμε μετρητά μαζί μας για αυτόν τον λόγο.

Olajuwon

Member
Ήμουν τα Χριστούγεννα στο Βουκουρέστι οπότε τα έχω φρέσκα.

Κάναμε και εμείς το συγκεκριμένο tour γιατί δεν θέλαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για μια μέρα. Το tour είναι πραγματικά ολοήμερο, ξεκινήσαμε 7 το πρωί και γυρίσαμε γύρω στις 21:00. Επειδή πήγαμε Δευτέρα και το Peles Castle τότε είναι κλειστό, είχαμε αρκετό χρόνο να δούμε το Bran Castle και το Brasov. Αυτό που με χάλασε στο tour ήταν ο ξεναγός ο οποίος ήταν πολύ γλοιώδης σε ότι είχε να κάνει με χρήματα. Επειδή τα εισιτήρια για τα κάστρα τα πληρώνεις έξτρα και από εκεί σίγουρα βγάζουν και το ποσοστό τους, ήταν πολύ αγενής σε 2 κοπέλες που δεν δώσανε τα χρήματα. Με το που φτάσαμε στο χώρο του Peles Castle τους είπε κάτι του στυλ "τώρα εσείς μπορείτε να φύγετε και να κάνετε ότι θέλετε" αλλά με άσχημο τρόπο και πηγαίνοντας δίπλα τους για να τις διώξει από το γκρουπ. Το ίδιο γλοιώδης και στο τέλος του tour όταν ζήτησε κάποιο tip. Παρόλα αυτά έδωσε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το tour.

Πληρωμές κάναμε με Revolut και βγάλαμε και κάποια μετρητά με Revolut.

Επειδή ο καιρός ήταν βροχερός και με αέρα χρησιμοποιήσαμε Uber για να μετακινηθούμε σε κάποια σημεία. Εύκολη η χρήση της εφαρμογής και βρίσκεις εύκολα κάποιον οδηγό. Ένα θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν δεχόταν πληρωμή με κάρτα. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα της εφαρμογής ή των οδηγών για να πάρουν μετρητά, αλλά εμείς είχαμε μετρητά μαζί μας για αυτόν τον λόγο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ revolut ενώ έχω λογαριασμό. Αρκεί να φτιάξω μία εικονική κάρτα σε lei και να πληρώνω από εκεί;

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ revolut ενώ έχω λογαριασμό. Αρκεί να φτιάξω μία εικονική κάρτα σε lei και να πληρώνω από εκεί;
Ναι μπορείς να την περάσεις στο wallet του κινητού σου και να πληρώνεις από εκεί.

alma

Member
Ναι, είναι πολύ καλό το τουρ κι εμείς το είχαμε κάνει.
Για μένα 2 μέρες γι Βουκουρέστι φτάνουν.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.817
Μέλη
39.552
Νεότερο μέλος
el.pa95

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom