Τελικά οι παλιές θα ισχύουν ως το 2026 ή ως την 15ετια από την ημερομηνία που εκδόθηκαν;Λοιπόν τελικά οι παλιές θα ισχύουν μέχρι το 2226, όποτε δεν υπάρχει θέμα εκτός και αν έχουν λήξει. Στα 15 χρόνια λήγουν. Όποτε καλύτερα να το τσεκάρετε αυτό. Για μένα και πολύ άργησαν να έρθουν οι νέες, έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.
Όπως τα λες είναι. Απλά όπως τα καταλαβαίνω , η 15ετία είναι μόνο θεωρητική. Πρακτικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης, με τη πιθανότητα (αν εφαρμοστούν τα διάφορα που ακούγονται) να λήξουν το 2026 ώστε να βγάλουν όλοι τις νέου τύπου, εως τότε δε παίζει να έχεις θέμα με τις τουλάχιστο εντός Ελλάδος.Σκέφτεται η κυβέρνηση να το κάνει υποχρεωτικά για όλους μέχρι το 2026 για να λήξει και αυτος ο τζερτζελές που γινεται τωρα με τις γιαγιαδες που δεν θέλουν να τις παρακολουθει το κρατος που πάνε το πρωι στην εκκλησία, μετα στον μανάβη να πάρουν λιγα καρότα για να μαγειρεψουν κλ ..
κανονικά αυτη τη στιγμή ισχυει η 15ετία... αλλά πχ την επόμενη εβδομάδα μπορει να το πάνε οριστικά μεχρι το 2026.. υποχρεωτική δηλαδη αλλαγη όλων των ταυτοτητων μεχρι το '26..
Ελα ρε Μάκη που ξετρυπωσες την αγγελία μου.. ειπα να βγαλω κανα φραγκο ο ερμος
εντος Ελλαδος, πρακτικα, δεν υπαρχει προβλημα, αφου και το διπλωμα οδηγησης εχει ισχυ ταυτοτητος, στο εξωτερικο υπαρχει προβλημα... (το εχω ζησει...)Όπως τα λες είναι. Απλά όπως τα καταλαβαίνω , η 15ετία είναι μόνο θεωρητική. Πρακτικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης, με τη πιθανότητα (αν εφαρμοστούν τα διάφορα που ακούγονται) να λήξουν το 2026 ώστε να βγάλουν όλοι τις νέου τύπου, εως τότε δε παίζει να έχεις θέμα με τις τουλάχιστο εντός Ελλάδος.
Αυτό ακριβώς μου είπε χθες το πρωί αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε αστυνομικό τμήμα για διαβατήρια. Κι αυτό γιατί δεν την γράφει η ταυτότητα επανω την ημερομηνία λήξης. Όταν τον ρώτησα απορημένος, πως η ίδια η ΕΛΑΣ στο σαιτ της αναφέρει πως μετά από 15 χρόνια πρέπει ο πολίτης να την αλλάξει, μου είπε, "όχι πρέπει, μπορεί..."Όπως τα λες είναι. Απλά όπως τα καταλαβαίνω , η 15ετία είναι μόνο θεωρητική. Πρακτικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης,....