punta cana δεν πηγα. αυτοκινητο νοικιασα απο εκει πηρα μια τζιπαρα με 30€ την ημερα αλλα αυτο το πετυχαινεις μονο οταν το παζαρευεις απο κοντα. διπλωμα πρεπει να βγαλεις με 50 € απο την ελπα για τον αγιο δομινικο 5 λεπτα διαδικασια ειναι.ναι απο την σαμανα πας στο νησι 1-2 χλμ πιο μετα την πολη και ναι αξιζει να κατσεις εκει μιας και ειναι η πιο ομορφη πολη σε ολο το νησι απλα εντυπωσιαστικα.στην πρωτευουσα αξιζει σιγουρα ενα 6ωρο να κανεισ και μια βολτα με την αμαξα στο κεντρο αλλα μονο στο κεντρο για κανενα λογο εξω απο εκει και σιγουρα μα σιγουρα πρεπει να πας boca chica ητανε η πιο καραιβικη σε παραλια και να πιεις η να φας στο boca marina. δυο ωρεσ ειναι μεχρι την σαμανα απο την πρωτευουσα σε ενα τελειο δρομο μονο ευθεια!αν δεν εισαι εχτρεμε και φοβασαι να μπεισ μεσα στην ζουγκλα με το αμαξι που απαραιτητα θα ειναι τζιπ πας λασ γκαλερας και περνεις βαρκα για την ρινκον. ολες οι παραλιες που ανεφερε η νατασα αξιζουν αλλα και οποια αλλη βρεις στο δρομο απλα σταματας με το αυο κινητο. σιγουρα στην πρωτευουσα σταματα σε ενα πουραδικο να σου στριψουν πουρο και να το καπνισεις εχει αλλη γευση χεχε νιωθεις και βασιλιας! μην κολωσεις σε παραλιες να σου ψησουν ψαρια να φας φρεσκα με κανα 5νταευρο και κανε παζαρια ! εγω στο μπακαρντι απο 40€ πηγα με 10! και πιστεψεμε δεν πεφταν με τιποτα!εσυ πας τελος σεζον και σε εχουν αναγκη ολοι. λας γκαλερας στην παραλια φαε αστακο εγω εφαγα 6 με 25 € και ειχες πατατες και σαλατα και μπανανες και ψωμι καρυδας! στο μπακαρντι δωσε στο βαρκαρη κανα 10δολαρο και πεστου να σε φτια3ει στο φαγητο και σε ολα τα παρελκομενα ζητα του καβουρια και να κανονιζει να κανεις μασαζ στα κρεβατια με θεα την θαλασσα κατω απο τα λευκα σεντονια αχχχχχχχχχχχ γιατι αν πας εσυ θα σου πουν κανα 40€ το ατομο και εγω εκανα με 20 και για τους δυο μας. και οπου και να πας σε μαγαζια δες κανα δυο μουρες κερασε τους δυο μπιρες και μην φοβασαι τιποτα οποιος μεθυσμενος και να ερθει θα τον διωξουν χαχα ετσι την εβγαλα εγω και δεν ειχα πουθενα προβλημα κανανε οι αλοι την δουλεια μου. για μενα το πιο δυσκολο ηταν η οδηγηση το βραδυ μιας και δεν ειχε φωτα στους δρομους και δεν πολυφαινονταν οι σκουροχρωμοι κατικοι ειδικα αν δεν φορουσαν μπλουζα@!!!!!!