• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ερασμους - επιλογή πόλης

Erasmus Placement city

• Paris

Votes: 0 0,0%
  • Barcelona

• Granada

Votes: 5 100,0%
  • Town in Catalonia

• Total voters
    5

Effie01

New Member
Καλησπέρα!
Ενδιαφέρομαι για πρακτική μέσω του προγράμματος Ερασμους. Με έχουν δεχτεί στη Γρανάδα, τη Βαρκελωνη, μια κωμόπολη έξω από τη Βαρκελωνη και το Παρίσι (προάστια).
Ποια θεωρείτε την καλύτερη επιλογη από πλευράς κόστους ζωής; Σε ποια πόλη υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής (διασκέδαση, άνθρωποι, φοιτητές);
Η βοήθεια σας ή οι εμπειρίες όσων έχουν ζήσει σε κάποια από αυτές τις πολεις θα μου ήταν πολύτιμη καθώς δυσκολεύομαι να διαλέξω.
Ευχαριστώ πολύ!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Απ'τις πόλεις αυτές έχω ζήσει στη Βαρκελώνη 4 μήνες για την πρακτική του μεταπτυχιακού μου το καλοκαίρι του '15. Την έχω επισκεφτεί άλλες 2 φορές, με τελευταία φορά το περασμένο καλοκαίρι. Την αγαπώ αυτή την πόλη. Είναι σε γερή κόντρα με τη Γρανάδα για το ποια είναι η αγαπημένη μου Ευρωπαϊκή πόλη. Εκτός απ'τους Καταλανούς που είναι πολύ εύκολο να κάνεις παρέες, στη Βαρκελώνη ζουν και πολλοί Ισπανοί από άλλες περιοχές αλλά και απ'όλο τον κόσμο. Πρέπει να είνια η πιο πολυπολιτισμική πόλη της Ισπανίας. Ο τρόπος διασκέδασης τους μου αρέσει πάρα πολύ. Οι γιορτές που γίνονται το καλοκαίρι (festa major) σε όλες τις γειτονιές είναι το κάτι άλλο. Γενικά κάθε ημέρα κάτι καλό θα γίνεται στην πόλη. Το φαγητό επίσης είναι πολύ ωραίο. Το αρνητικό που έχει είναι ο υπερβολικός και κακός τουρισμός που έχει, αλλά αν μένεις μακρυά απ'το κέντρο πχ σε καμια Sarria ούτε που θα το καταλάβεις.

Αν η κωμόπολη είναι κανένα San Cugat σκέψου κάτι σαν τα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Πιο ακριβά από Βαρκελώνη και άλλη φάση...

Γρανάδα έχω πάει σα τουρίστας 2 φορές, με τελευταία γορά το καλοκαιρι του '16. Όπως έγραψα και στην αρχή είναι σε γερή κόντρα με τη Βαρκελώνη για αγαπημένο μου μέρος στην Ευρώπη. Αυτό το μέρος ψήφισα γιατί είναι το μέρος που θα ήθελα να έχω πάει εράσμους. Απ'το λίγο που την έχω δει είναι το ιδανικό μέρος για εράσμους. Είναι σημαντικά φτηνότερη (στη Γρανάδα συνεχίζεται η παράδοση με τσάμπα τάπας με το ποτό σου, στην υπόλοιπη Ισπανία είναι δύσκολο να εντοπίσεις τέτοια μαγαζια, νίκησε ο τουρισμός!) και πολύ πιο γραφική από Βαρκελώνη. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και επειδή η διεθνής κοινότητα είναι μικρότερη, πιθανότατα θα γνωρίσεις περισσότερους ντόπιους που αξίζει στην Ισπανία. Επίσης οι τουρίστες δεν είναι οι αθλιοι της Βαρκελώνης!

Παρίσι έχω πάει επίσης 2 φορές, με τελευταία φορά την περασμένη άνοιξη. Η πόλη μ'αρέσει πάρα πολύ, αλλά δε θα πήγαινα για 2 βασικούς λόγους. Είναι πολύ πιο ακριβή απ'τα άλλα μέρη, σκέψου διπλάσιες τιμές! Κι ο άλλος λόγος είναι ότι οι Παριζιάνοι είναι αγενείς και καθόλου φιλικοί. Υπάρχει μεγάλη διεθνής κοινότητα αλλά απ'ότι έχω δει έχουν την τάση κι αυτοί να "παριζίζουν". Αν ο κόσμος είναι σημαντικός λόγος επιλογής μη το σκέφτεσαι καν το Παρίσι κατα τη γνώμη μου!

Καλά να περάσεις ότι κι αν αποφασίσεις! Είναι φοβερή εμπειρία!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η Γραναδα ειναι καθαρη φοιτητουπολη και πιο οικονομικη σαφως απο τις επιλογες της Βαρκελωνης και φυσικα του Παρισιου. Αν ειναι σκοπος σου να χαβαλεδιασεις τοτε προτιμησε τη Γραναδα αφου και φθηνοτερη ειναι και φοιτητικη ζωη περιτριγυριζεται στο κεντρο που βρισκεται και το πανεπιστημιο και τα μαθηματα δεν θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα δυσκολο να τα περασεις αφου δεν προκειται για καποιο ιδιαιτερα αξιολογο πανεπιστημιο.

Αν θες να πας σε ενα καλο πανεπιστημιο τοτε εξαρταται απο τα πανεπιστημια που σε δεχθηκαν. Σε γενικες γραμμες απο τις 3 πολεις η Βαρκελωνη εχει τα καλυτερα και ακολουθει το Παρισι. Το Παρισι ομως μπορει να σου δωσει τις παραπανω εξτρα εμπειριες και ισως καποια επαγγελματικη ευκαιρια. Μπορει τα περισσοτερα πανεπιστημια του να ειναι της κακιας ωρας αλλα αλλο ειναι να δειχνεις ενα χαρτι απο το Παρισι και αλλο απο τη Γραναδα.

Βεβαια αν πας Παρισι να εχεις υποψη σου πως το κοστος ζωης και κυριως το ενοικιο (γιατι στα αλλα εχει και οικονομικες πολλες επιλογες) ειναι αρκετα υψηλο εκτος κι αν καταφερεις να μεινεις στην εστια ή σε καποιο απο τα σπιτια της ελληνικης εκκλησιας. Επιπλεον θα πρεπει μαλλον να συγκατοικησεις με καποιον που ηδη εχει ή νοικιαζει διαμερισμα στο Παρισι γιατι ειναι σχεδον αδυνατον να σου κανουν συμβολαιο (εκτος κι αν προπληρωσεις για ολους τους μηνες διαμονης και παλι χλωμο). Μπορεις να μαθεις ομως πολλα πραγματα απο την πολη και τους κατοικους της. Ειναι μεγαλο σχολειο.

Ομως θα πρεπει να ειναι καποιο απο τα καλα πανεπιστημια του Παρισιου για να αξιζει να ερθεις εδω. Το Paris 11, το Ecole Politechnique, το INSEAD Fontainebleau και το ESSEC Cergy-Pontoise ειναι μερικα απο τα καλα που βρισκονται στα προαστια.

Η Βαρκελωνη ειναι αγαπημενη (εκανα το δικο μου ερασμους εκει) και με μερικα απο τα καλυτερα Ισπανικα και Ευρωπαικα πανεπιστημια. Αρκετα οικονομικοτερη απο το Παρισι και πιο γλετζεδικη πολη. Επισης εχει καλυτερο καιρο και πιο φιλικους ανθρωπους.

Δεν ξερω τι να σου προτεινω να διαλεξεις. Αυτο εξαρταται απο τα θελω και τις αναγκες σου. Προσπαθωντας να σκεφτω τι θα διαλεγα εγω αν γυρνουσα πισω 15 χρονια πριν και εχοντας εικονα και απο τις 3 πολεις, πιθανοτατα (σχεδον σιγουρα) θα επελεγα τη Γραναδα. Αν ομως γνωριζα και την ελληνικη κριση και τη δυσκολια στην ελληνικη αγορα εργασιας που επακολουθησε τοτε σιγουρα θα διαλεγα τη σχολη με το καλυτερο οργανωμενο εκπαιδευτικο προγραμμα οπου θα μου εδινε την παραπανω γνωση και φυσικα την πολη οπου θα ειχα αργοτερα να αναζητησω εργασια. Ετσι Παρισι και Βαρκελωνη θα ηταν οι μονες δυο μου επιλογες με ενα 70-30 να γερνει η πλαστιγγα προς την πρωτη.

paefstra

Member
Μπορει τα περισσοτερα πανεπιστημια του να ειναι της κακιας ωρας αλλα αλλο ειναι να δειχνεις ενα χαρτι απο το Παρισι και αλλο απο τη Γραναδα.
Απο ποτε μπαινει στο βιογραφικο το 6μηνo του Erasmus? Μου κανει εντυπωση. Δεν προκειται για προσον. Μαλιστα το ιδιο το προγραμμα δεχεται μεγαλη αμφισβητηση για την αξια του σε σχεση με το κοστος του.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απο ποτε μπαινει στο βιογραφικο το 6μηνo του Erasmus? Μου κανει εντυπωση. Δεν προκειται για προσον. Μαλιστα το ιδιο το προγραμμα δεχεται μεγαλη αμφισβητηση για την αξια του σε σχεση με το κοστος του.
Την περιμενα αυτην την ερωτηση αλλα οχι απο εσενα. Πολλοι εκ των εργοδοτων στην Ελλαδα δεν ξερουν τι τους γινεται. Εχω γνωστη που δουλευει front desk σε ελληνικο 5* ξενοδοχειο μονο με πτυχιο σεμιναριου τριων μηνων απο ιδιωτικη σχολη τουρισμου του Παρισιου τυπου ΙΕΚ. Χωρις να εχει καθολου προυπηρεσια και με μεγαλο ανταγωνισμο πηρε τη θεση μονο και μονο επειδη o HR ενθουσιαστηκε οταν ειδε Παρισι. Δεν εκανε καν τον κοπο να εξετασει το πτυχιο που η ιδια "πουλησε" ως πανεπιστημιου. Ετσι δουλεψε 2 χρονια back desk και πλεον ειναι front desk receptionist.

Μπορει για τους περισσοτερους να ειναι αχρηστο αλλα ισως τσιμπησει καποιος.

Ασε που κυριως εννουσα χαρτι μεταπτυχιακου ή καποιας ειδικης εξειδικευσης. Δεν το εγραψα αλλα παντα θεωρω το ερασμους μια ευκαιρια να γνωρισεις το μερος οπου θα συνεχισεις την εκπαιδευτικη ή θα αναζητησεις την επαγγελματικη σου καριερα.

paefstra

Member
Εγω εχω εμπειρια αποκλειστικα απο δημοσιο τομεα, οπου το Ερασμους δεν αξιολογειται, καθως ειναι απλα ανταλλαγη φοιτητων. Φαντασου οτι ακομη και το Diploma ξενων πανεπιστημιων ειναι αδιαβαθμητο εδω. Γι αυτο το σχολιασα. Απο ιδιωτικο τομεα δεν εχω ιδεα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απο ιδιωτικο τομεα δεν εχω ιδεα.
Ειναι φανερο...Τα πτυχια ανοιγουν μονο πορτες. Γνωσεις, ικανοτητες και δεξιοτητες ειναι αυτες που σου δινουν τη θεση.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η ενδιαφερομένη απ'ότι γράφει θα πάει για πρακτική και όχι για σπουδές. Άρα είναι κάτι που σίγουρα θα μπει στο βιογραφικό της. Επειδή δεν αναφέρει αν θα είναι ιδιωτική εταιρεία ή κάποιο δημόσιο ινστιτούτο και η ερώτησή της είναι καθαρά για τη ζωή σε αυτές τις πόλεις εγώ υπέθεσα ότι οι επιλογές της ως προς το επαγγελματικο κομμάτι είναι ισάξιες. Αν μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο Effie01 το συζητάμε πάλι.

paefstra

Member
Ασε που κυριως εννουσα χαρτι μεταπτυχιακου ή καποιας ειδικης εξειδικευσης. Δεν το εγραψα αλλα παντα θεωρω το ερασμους μια ευκαιρια να γνωρισεις το μερος οπου θα συνεχισεις την εκπαιδευτικη ή θα αναζητησεις την επαγγελματικη σου καριερα.
Tοτε τα καημενα τα φοιτητακια απο Βορεια Ευρωπη κανουν τη χειροτερη ακαδημαικη τους επενδυση για ενα 6μηνο στην Ελλαδα :haha:
http://www.money-money.gr/news/dite...isthos-sas-ke-pos-allazi-me-vasi-ta-epidomata

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το Paris 11, το Ecole Politechnique, το INSEAD Fontainebleau και το ESSEC Cergy-Pontoise ειναι μερικα απο τα καλα που βρισκονται στα προαστια.
Για να πάρετε μια ιδέα, ο τριπάκιας μόλις έβαλε το αντίστοιχο Harvard στην κουβέντα.

Δε μπορώ να βοηθήσω για Εράσμους, δεν έκανα ποτέ καθώς δε συνηθιζόταν την εποχή που ήμουν προπτυχιακός, αλλά έχοντας εικόνα από τα εννοίκια στο Παρίσι... τράβα αλλού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom