• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ερασμους - επιλογή πόλης

Erasmus Placement city

• Paris

Votes: 0 0,0%
  • Barcelona

• Granada

Votes: 5 100,0%
  • Town in Catalonia

• Total voters
    5

Effie01

New Member
Η ενδιαφερομένη απ'ότι γράφει θα πάει για πρακτική και όχι για σπουδές. Άρα είναι κάτι που σίγουρα θα μπει στο βιογραφικό της. Επειδή δεν αναφέρει αν θα είναι ιδιωτική εταιρεία ή κάποιο δημόσιο ινστιτούτο και η ερώτησή της είναι καθαρά για τη ζωή σε αυτές τις πόλεις εγώ υπέθεσα ότι οι επιλογές της ως προς το επαγγελματικο κομμάτι είναι ισάξιες. Αν μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο Effie01 το συζητάμε πάλι.
Θα δουλέψω ως teacher assistant σε σχολεία. Στο Παρίσι υπάρχει η πιθανότητα να φιλοξενηθω σε οικογένεια μαθητή, οπότε να μην έχω τα έξοδα του ενοικίου.
Στη Βαρκελώνη και τη Γρανάδα θα αναγκαστω να νοικιάσω αλλά δεν με πειραζει τόσο γιατί είναι σχετικα νορμάλ οι τιμές απ' ο,τι κατάλαβα.
Το θεμα μου είναι η ποιότητα ζωής και το ποιό μέρος θα μου δώσει τη καλύτερη εμπειρία. Όλα τα σχολεία είναι ιδιωτικα και με καλό όνομα.

paefstra

Member
Αν ενδιαφερεσαι και για καποια επαγγελματικη διεξοδο, τοτε θα μπορουσες να επιλεξεις την πολη με την πολυπληθεστερη ελληνοφωνη κοινοτητα. Ειμαι βεβαιη οτι θα εχεις περισσοτερες ευκαιριες απασχολησης στο μελλον με αυτο το ατου της γλωσσας σαν εκπαιδευτικος παρα στον ανταγωνισμο με τους ντοπιους για αρχη.
Γνωριζω ατομα που εβγαλαν πολλα λεφτα απο ιδιαιτερα σε παιδια υπαλληλων σε πρεσβειες μαλιστα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το να μένεις στο Παρίσι τσάμπα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις την πόλη άνετα και συν την υποτροφία του εράσμους φαντάζομαι ότι θα είσαι οκ για τα βασικά. Μετακινήσεις και ποτά έξω είναι πιο αρκιβά από Ισπανία. Για το φαγητό δεν υπάρχει καν σύγκριση. Μόνο τα κυριλέ εστιατόρια είναι πραγματικά ακριβά στην Ισπανία. Στο Παρίσι ακόμα και το φαστ φουντ!

Ο κόσμος είναι το μεγάλο θετικό της Βαρκελώνης και της Γρανάδας και το μεγάλο αρνητικό του Παρισιού. Δεν αποκλείω στο Παρίσι να φρικάρεις επειδή θα είναι δύσκολο να γνωρίσεις κόσμο. Στην Ισπανία κάτι τέτοιο μου φαίνεται αδύνατο.

Για να βρεις σπίτι στην Ισπανία ένα καλό site είναι αυτό

https://www.idealista.com/

Δεν ξέρω πως είσαι σαν χαρακτήρας, αλλά αν είσαι κοινωνική και σ'αρέσει να γνωρίζεις κόσμο σου προτείνω να νοικιάσεις ένα δωμάτιο σε σπίτι με συγκάτοικους. Θα σου βγει πολύ πιο φτηνά και θα γνωρίσεις άτομα αμέσως.

Για το επαγγελματικό κομμάτι της επιλογής, εσύ ξέρεις καλύτερα τι θέλεις να κάνεις. Καλή επιτυχία!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom