Επόμενη Στάση: Metro

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.437
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Μόσχα

Московский метрополитен/Moskovsky metropoliten




Η κοινώς το Μετρό της Μόσχας! :) :)

Το μεγαλύτερο και ένα από τα ποιο σημαντικά μνημεία της Μόσχας. Δημιουργήθηκε το 1935, επί κυριαρχία του συντρόφου Στάλιν, με την πρώτη γραμμή να έχει μήκος μόνο 11 χιλιόμετρα και 13 στάσεις. Σήμερα αποτελείτε από 185 στάσεις, 12 γραμμέ και το δίκτυο φτάνει τα 305 χιλιόμετρα. Με δυο λόγια, μπορεί κανείς να φτάσει από το ένα σημείο της Μόσχας στο άλλο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Μετρό της Μόσχας.

Οι παλιές στάσεις του Μετρό, έχουν χτιστεί αρκετά βαθιά μέσα στην γη, για αυτό το λόγο μερικές θέλεις και 5 λεπτά να κατέβεις με τις κυλιόμενες σκάλες. Η πιο βαθιά στάση, είναι η Парк Победы (Park Pobedy) με 87 μέτρα βάθος. Ο λόγος ήταν, για να υπάρχει καταφύγιο για τους Μοσχοβίτες σε περίπτωση πολέμου με την κακιά ΗΠΑ.

Το 2011 με το Μετρό της Μόσχας, το χρησιμοποίησαν 2,399,500,000 άτομα, κατατάσσοντας στο 2 πιο πολυσύχναστο Μετρό του κόσμου.

Η καφέ γραμμή, η οποία περνάει κυκλικά (5 Koltsevaya), υπάρχει ένας μικρός θρύλος. Όταν ο Lazar Kaganovich παρέδωσε τα σχέδια για το Μετρό, ο Στάλιν έβαλε πάνω του, μια κούπα του καφέ, και άφησε ένα καφέ κύκλο πάνω στα σχέδια, αρκετό, για να περνάει από όλες τις γραμμές του Μετρό, γύρω από το Κέντρο της Πόλης. Την εποχή εκείνη, Όχι στον Στάλιν δε μπορούσες να πεις, και δημιουργήθηκε η Καφέ Γραμμή ;)

Metro-2

Η γραμμή Μυστήριο της Μόσχας. Χτισμένο σε βάθος 200 μέτρα από τον Στάλιν, συνδέοντας τα σημαντικότερα κτήρια της Μόσχας. Με πρώτη στάση το Κρεμλίνο, τα γραφεία της μυστικής Αστυνομίας FSB (ex-KGB), το κυβερνητικό αεροδρόμιο Vnukovo-2 και την υπόγεια πόλη/πανεπιστήμιο Ramenki-43 όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί γραμμή για πολλή λίγους, και σημαντικά άτομα της Ρωσίας.

Εισιτήριο

awww.tesis.lebedev.ru_conf_workshop2009_files_ticket_metro.jpg


Αποτελεί από μια απλή μαγνητική κάρτα, που την φορτώνεις με δρομολόγια. Δε υπάρχει εισιτήριο διαρκείας, απλά διαδρομή. Δηλαδή μπορείς κάλλιστα, με ένα εισιτήριο/διαδρομή να μπείτε στο μετρό από τις 5 το πρωί και να βγείτε στις 1 την νύχτα. Κανείς δε θα σας πει τίποτα. :p

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κάνει 28 ρούβλια, αλλά αν αγοράσετε με μιας, παραπάνω διαδρομές, θα έχετε και μια έκπτωση. Άμα πάρετε 5 διαδρομές θα πληρώσετε 27 ρούβλια το εισιτήριο, 10 26,5 και 20 26 ρούβλια το εισιτήριο.
Το εισιτήριο μπορείτε να το αγοράσετε είτε στα μηχανήματα έκδοσης των εισιτηρίων είτε από την ταμία, λέγοντας στα ρωσικά πόσες διαδρομές.
Με το εισιτήριο αυτό πάτε στην πύλη, και το περνάτε από πάνω από την πύλη, και σας ανοίγει το πέρασμα, λέγοντας σας πόσες ακόμα διαδρομές έχετε. Το εισιτήριο μπορείτε κάλλιστα να το βάλετε στο πορτοφόλι σας, και να περνάτε το πορτοφόλι πάνω από το μηχάνημα.

awww.electronicspecifier.com_public_primages_pr8783.jpg


Στάσεις Μετρό που αξίζει να δει κανείς

Καταρχήν η φωτογράφιση επιτρέπετε σε όλες τις στάσεις του Μετρό. Δε υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει. Αρκεί να μην βγάζετε φωτογραφίες και να ενοχλείτε τους επιβάτες (τρίποδο, φλας). Μπορείτε, κάλλιστα να αφιερώσετε μισή μέρα για βόλτες στο μετρό, με σάντουιτς και να δείτε τους σημαντικότερους σταθμούς, που όπως το είπε ο Στάλιν, η κάθε στάση του Μετρό, είναι ένα μικρό Παλάτι. Επίσης σε κάθε στάση του Μετρό, θα βρείτε μια ομάδα από 3 με 4 αστυνομικούς, που απλά κάνουν βόλτες πάνω κάτω αποτρέποντας τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όλες οι στάσεις της Καφέ γραμμής. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ. Κάθε μία ποιο όμορφη από την προηγούμενη. Μερικές στάσεις:

Киевская (Kiyevskaya)

Μια από τις πιο όμορφα στολισμένες στάσεις, με 5 μωσαϊκά έργα
Όλα τα έργα, έχουν μοτίβο την Συμφιλίωση των Σοβιετικών με τους Αγρότες της Ουκρανίας, άσχετα τι πέρασαν από τους Ρώσους στο Γολοντομόρ - Βικιπαίδεια και το Μεγάλο Τρόμο. Ακριβώς πάνω βρίσκεται και ο σταθμός του τρένου Κιέβσκι, που συνδέει την Μόσχα με το Κίεβο, Λβιβ κτλ

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08821.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08820.jpg


[/IMG]

Комсомольская (Komsomolskaya)

Ο σταθμός σύνδεσης των 3 μεγαλύτερων Σιδηροδρομικών Σταθμών της Μόσχας: Leningradsky, Yaroslavsky και Kazansky.
Οι δημιουργοί το 51 τιμήθηκαν με το βραβείο Στάλιν και το 58 με το βραβείο Grand Prix στο Expo των Βρυξελλών.
Στην στάση αυτή κοσμούν μωσαϊκά, με τις μεγαλύτερες μάχες των Ρώσων όπως

1242: Alexander Nevsky μετά την Μάχη πάνω στο Πάγο.
1380: Dmitry Donskoy μετά την μάχη του Kulikovo.
1612: Kuzma Minin και Dmitry Pozharsky μετά το τέλος των Δύσκολων Χρόνων
1799: Alexander Suvorov μετά το πέρασμα των Άλπεων.
1812: Mikhail Kutuzov μετά την μάχη του Borodino.

και 3 μετά του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (2 Παγκόσμιο πόλεμο)

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08826.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08828.jpg


Октябрьская (Oktyabrskaya)

Σταθμός αφιερωμένος στην νίκη των Ρώσων επί του Ναπολέων το 1812 και την νίκη του 2 Παγκοσμίου Πολέμου

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08912.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08915.jpg


Белорусская (Belorusskaya )

Όπως λέει και το όνομα, ο Σταθμός αυτός, συνδέεται με το Σιδηροδρομικό Σταθμό Белорусский από όπου φεύγουν όλα τα τρένα προς Πολωνία, Ρωσία (Kaliningrad), Γαλλία, Γερμανία όπως και για το αεροδρόμιο Sheremetyevo κτλ.

Το μοτίβο εδώ, αποτελεί κυρίως την συμφιλίωση της Σοβιετικής Ένωσης με την Λευκορωσία, σε 12 μωσαϊκά

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08916.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08917.jpg


Площадь Революции (Ploshchad Revolyutsii)

Τώρα είμαστε στην Γραμμή 3 (σκούρο μπλε) και στο τελευταίο σταθμό που θα δούμε ήμερα, στο Σταθμό της Επανάστασης. Ο σταθμός ορόσημο της Σοβιετικής Ένωσης. Εκεί βρίσκονται κοντά στα 76 μπρούτζινα αγάλματα, τα οποία συμβολίζουν την "κακιά" ζωή πριν το Κομουνισμό και το μέλλον τους, στο κομουνισμό

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08928.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08927.jpg


Αυτές είναι μερικές από τις πάμπολλες στάσεις που μπορεί κανείς να δει στην Μόσχα. 2 καλή τρόποι για να αποκτήσετε μια καλή εμπειρία είναι να αγοράσετε ένα βιβλίο/άλμπουμ με τις στάσεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή να δοκιμάσετε αυτήν την τουρ
Moscow Free Tour – historically first and probably the best Free tour in Moscow as well as Kremlin tour, Moscow metro tour, Moscow guided tour, one of the best Moscow city tours, Moscow travel, all of Moscow day tours in Moscow Russia, even Mon

ΥΓ 1: Αγοράστε σε κάποιο περίπτερο έναν χάρτη του Μετρό σε Ρωσικά/Αγγλικά για να μπορείτε να κινείστε ευκολότερα, μιας και το Μετρό της Μόσχας, δε έχει ακόμα σημάνσεις στα Αγγλικά (κάνει κάπου στα 10 με 20 ρούβλια)

ΥΓ 2: Σπρώξιμο! Αλλιώς δε θα μπείτε ποτέ στο Βαγόνι :Ρ

ΥΓ 3: Κάτα 99% να μην έχετε σήμα στο κινητό σας, όταν θα είστε στο μετρό μέσα.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εμενα το μετρό του Τοκυο μου αρεσε περισσοτερο.. ειδικα αυτο με την ανοιχτοχρωμη ζακετα.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.995
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

επίσης θα ήθελα να συμπεριλάβω εδώ και το παρακάτω μήνυμα της Dorotija καθώς μέσα στον Οδηγό:Λονδίνο θα χαθεί εντελώς. Εδώ που είμαστε στις 2 σελίδες... κάτι γίνεται!

Ας προσπαθήσω κι εγώ αλλη μια...

Αν αγοράσεις ημερήσια - εβδομαδιαία κάρτα, προπληρώνεις ένα χ,ψ αριθμό χρημάτων, ταξιδέψεις δεν ταξιδέψεις, και ό,τι ώρες και να ταξιδέψεις. Το καλό είναι ότι τα βάζεις και δεν ξανα ασχολείσαι ως να φύγεις.

Αν τώρα πάρεις μια όυστερ, τη φορτώσεις λεφτά κι αρχίσεις να κάνεις διαδρομές, όταν φτάσεις το ποσό που κοστίζει η ημερήσια κάρτα, σταμάταει να σε χρεώνει. Έτσι, το ανώτερο που μπορεί να πληρώσεις είναι ίσο ακριβώς με την ημερήσια κάρτα. Αν όμως μια μέρα δεν κάνεις τόσες διαδρομές, ή δεν τις κάνεις σε ώρες αιχμής, τότε η όυστερ σε χρεώνει λιγότερα κι έτσι τα γλιτώνεις.

Με την κάρτα αν για κάποιο λόγο θες να πας σε άλλη ζώνη (πχ να κατέβεις στο Χήθροου) πρέπει να ξαναπηγαίνεις στο γκισέ και να γεμίζεις λεφτά έξτρα -και φυσικά αν τη χάσεις που είναι πανεύκολο βάλε-βγάλε, χάνεις και όλα τα λεφτά.

Βεβαίως δεν μιλάμε για φριχτές διαφορές, συνολικά όμως η όυστερ συμφέρει.

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...F1%DC%F2-%F3%F4%EF-%EB%EF%ED%E4%DF%ED%EF.html

κάνουμε και κανα σερτς..

δες και εδω Tube, DLR and London Overground | Transport for London
 
Last edited by a moderator:

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.995
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ένα ακόμα θαυμάσιο εργαλείο που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς αλλά και γενικότερα για το Λονδίνο, είναι το

Commuter Maps - Train journey times to London, Birmingham, Glasgow, and Edinburgh

επιλέγετε πόλη, στην περίπτωσή μας Λονδίνο και τον μέγιστο χρόνο που επιθυμείτε για το ταξίδι σας. αν π.χ. βάλετε 20 λεπτά θα δείτε ότι μόλις 3 σταθμοί τρένου βρίσκονται εκτός M25. το εργαλείο είναι εποπτικό κυρίως για λόγους κόστους ταξιδίου. Από το Ebbsfleet που γνωρίζω πχ, μπορεί το τρένο να θέλει μόλις 18 λεπτά για St. Pancras (επι τη ευκαιρία, το καινούριο κτίριο του σταθμού St. Pancras εξωτερικά είναι ένα όνειρο! Ούτε που να διανοηθείτε να μην το επισκεφτείτε ερχόμενοι) τα εισιτήρια του είναι φαρμακερά (15P alle retour αν είστε τυχεροί γιατί κανονικά κυμαίνονται κάπου στα 24P)
 

Alexboom

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα,

ρε παίδες έχω ένα πρόβλημα με το μετρό το δικό μας, ούτε στον χάρτη βρίσκω άκρη...πήγα στο ΑΜΕΛ - λειτουργία ΜΕΤΡΟ Αθήνας:Ιστοχώρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. και σχεδίασα την διαδρομή που θέλω ''ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ''....και μου βγάζει

''Διαδρομη 1 (Διάρκεια 00:32:00*)
Εισοδος: Χολαργός (Γραμμή 3), Κατεύθυνση: Αιγάλεω
Στο Σταθμό: Μοναστηράκι , Αλλαγή από Γραμμή 3 σε Γραμμή 1 (Κατεύθυνση: Πειραιάς)
Έξοδος: Πειραιάς
Αξία κομίστρου 1.40? (Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα ΜΜΜ)

-Υπενθυμίζεται ότι από 5/9/2011 στο σταθμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ της Γραμμής 1, οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (Κάθοδος) ΔΕΝ θα πραγματοποιούν στάση.''

επειδή δεν ξέρω τίποτα απο Αθήνα και πως λειτουργούν αυτά έχω τις εξής ερωτήσεις : 1) Θα χρειαστεί να κατέβω στο στ.Αιγάλεω ή στο στ.Μοναστηράκι? 2) Αν κατέβω στ.Μοναστηράκι πάω στη γραμμή 1 για Πειραιά και τέλος? Γιατί λεει οτι ''στο σταθμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ της Γραμμής 1, οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (Κάθοδος) ΔΕΝ θα πραγματοποιούν στάση''...πώς θα φτάσω Πειραιά δλδ αν δε σταματάει? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? ευχαριστώ...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Θα κατέβεις στο Μοναστηράκι και θα συνεχίσεις με την πράσινη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ για Πειραιά.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τον Ιανουάριο κινούνται κανονικά και πραγματοποιούν στάση σε όλη τη διαδρομή της γραμμής.

Το μήνυμα που σου βγάζει στο σχεδιασμό της διαδρομής δεν ισχύει πια.
Απλά ξέχασαν να το διαγράψουν. :D
 

Alexboom

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
ευχαριστώ πολύ!!!! κι όλα αυτά με το 1 εισιτήριο ή για ηλεκτρικό θέλω κι άλλο?? κι επίσης θέλει να προσέξω κάτι στην επιστροφή?? π.χ. εάν έχει και τις βραδινές ώρες...σ'ευχαριστώ πολύ anny!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.020
Μέλη
39.266
Νεότερο μέλος
MariaChara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom