North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Και εσύ είναι αστείο να συγκρίνεις ένα χιονιά δεκαετίας (ή καλύτερα εικοσαετίας) στην Ελλάδα με ένα συνηθισμένο χειμερινό καιρό στη Γαλλία.
Εδω οι πολιτικοι μας υμνουν το ΕΣΥ κ τη δημοσια παιδεια αλλα τα παιδια τους τα πανε στα ιδιωτικα οι πολιτες περιμενες να ειναι η εξαιρεση? Το ΕΣΥ ειναι το καλυτερο στον κοσμο αλλα αμα τυχει κατι παω στο υγεια να μαστε σιγουροι να 'ουμε. Ελλην.Αμάν βρε @tripakias .. πως απο τούς ύμνους για την υγεία στην Ελλάδα της πρώτης παραγράφου καταλήγεις στον αφορισμό στο τέλος της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης απορώ...
..
Ποσο άσχετοι ειναι οσοι το λενε...ειναι το καλυτερο στον κοσμο για οσους ξερουν. Και απο κοντα η θετη πατρις του αφεντικου βεβαιως.πόσο
άχρηστο είναι το σύστημα υγείας στην Αγγλία .
Η εικόνα δεν έχει αλλάξει σημαντικά , χάρηκα πολύ χτες που είδα πολλούς από σας, όπως και από μία δύο συναντήσεις με στενούς φίλους. Τώρα έχει προστεθεί και η κούραση των 15 ημερών με συνεχή τρεχαλα χωρίς διάλειμμα και νιώθω γενικά εξαντλημένος.Και τώρα που με το καλό φεύγεις Def, θα μας πεις ξανά πώς αισθάνεσαι, τι εικόνα έχεις σε σχέση με τις πρώτες μέρες και πόσο αδημονείς να ξανάλθεις? (Βάλε στην άκρη τη μεγάλη σου παρέα του τραβελστορις ή αυτά που πιστεύουν οι απαισιόδοξοι σαν εμένα )
H πρώτη φορά που πήγα στην Ελλάδα μετά την ''μεταναστευσή'' μου ήταν οι διακοπές των Χριστουγέννων.Δεν το ξαναέκανα!Το καλοκαίρι περνάω πάντα πολύ καλύτερα,ίσως ο ήλιος κι ή θάλασσα να βοηθάει στο να τα βλέπουμε όλα ωραία!Επίσης αν μου επιτρέπεις μία πολύ φιλική συμβουλή,όταν σταμάτησα να συγκρίνω και άρχισα να δικαιολογώ έγινα ευτυχής.Νομιζω την επόμενη φορά σίγουρα θα έρθουμε καλοκαίρι και όχι χειμώνα, και μάλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικές διακοπές και όχι φαγοπιωματα με κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε στην Αθήνα. Τώρα ήταν και η πρώτη φορά που ήρθα βέβαια οπότε αυτό ήταν λίγο αναπόφευκτο.
Τι σχεση εχει βρε villi η Ελλαδα με την Ελληνιδα μανα; Τι ιεροσυλια ειναι αυτη; Ο ορισμος της υπερπροστατευτικοτητας παρομοιαζεται με τη χωρα της απολυτης αδιαφοριας και ιδιοτελειας. Την Ελλαδα που μονο απαιτησεις εχει απο τους πολιτες της. Που δεν τους προσφερει τιποτα αν πρωτα δεν εχει παρει ανταλλαγματα. Που τους εκβιαζει οταν η ιδια τους εχει αναγκη. Που τους εχει φλομωσει στο ψεμα με την δηθεν ανωτεροτητα που κουβαλουν απο την αρχαιοτητα. Που δεν ζει το παρον. Που σαν στειρο υπεραιωνοβιο δεντρο στεκει με την πλατη γυρισμενη στο μελλον, μην μπορωντας να τραβηξει το βλεμμα της απο το παρελθον. Μια χωρα που δεν επαινει τον αξιο, που δεν στηριζει τον ελπιδοφορο, που απορριπτει τον διαφορετικο, που δεν συμπαραστεκεται στον αμοιρο.Όπως η μάνα που με λίγα ή με πολλά κάνει αυτό που μπορεί για τα παιδιά της,με τα λάθη και τα σωστά της. Στο χέρι του ''παιδιού'' είναι να εκτιμήσει αυτά που πήρε, να πάει παραπέρα και να προκόψει.
Τι σχεση εχει βρε villi η Ελλαδα με την Ελληνιδα μανα; Τι ιεροσυλια ειναι αυτη;
Έχουμε επιλέξει μία διαφορετική οπτική γωνία,δε μπορώ να σε πείσω να δεις την Ελλάδα με τα μάτια τα δικά μου οπότε σέβομαι την άποψη σου μα δεν την ενστερνίζομαι.εγώ έτσι το βλέπω.