James
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ανατολική Κρήτη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Φοβερος Ουμανισμος (αν εξαιρεσεις λιγους κατοικους ακριτικων νησιων και αλλων περιοχων που εδειξαν πραγματικο και αξιεπαινο ανθρωπινο προσωπο)
Επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω καλά το θέμα, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όπως ίσως και όοοολος αυτός ο διάλογος. Σαν παράδειγμα λοιπόν θα χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο θέμα.,οχι δεν ειναι καμμια δεκαρια ακριτες,ουτε υπαρχουν μονο οι προσφυγες.
Όντως δεν είμαστε λίγοι όσοι βοηθήσαμε. Και με δαιμονίζει ότι προσπαθεί να το καπηλευθεί η κάθε κυβέρνηση αυτό. Ότι βοηθήσαμε. Ήμασταν μόνοι μας σε όλο αυτό. Και παραμένουμε.
Άλλοι σώσανε κόσμο, άλλοι δώσαμε ρούχα και τρόφιμα. Δίναμε μια σοκολάτα ή ένα κουλούρι σε παιδάκια και μας κοιτάγανε λες και ήμασταν Θεοί. Στον κουρέα μου ένας έλεγε ότι ήταν γιατρός στη Συρία και ευτυχώς είχε κάποια λεφτά και μπόρεσε να φύγει. Απίθανα πράγματα που μόνο αν έρθεις σε επαφή μπορείς να τα καταλάβεις. Από τις τηλεοράσεις είναι όλα μακρινά. Τα πορτοκαλί σωσίβια στα παράλια ήταν καθημερινό φαινόμενο. Πραγματικά σου σφίγγεται το στομάχι. Ξέφυγα.
Στον αντίποδα όμως, υπήρχαν και πολλοί συντοπίτες μου, τρομάρα τους, που δίναν μάχη για να πάρουν τις μηχανές από τις βάρκες, ή την βενζίνη. Συμπολίτες μου που καθημερινά λένε το μακρύ τους και το κοντό τους για λάθρο, για πόσο πολύ κινδυνεύουμε, για εμβόλια που δεν κάνουν οι ξένοι (λες και οι ίδιοι στα παιδιά τους κάνουν), και πολλά άλλα που μόνο αναγούλα προκαλούν. Για να μην πω για άλλους υπέροχους οι οποίοι διακινούν κόσμο μέσα σε φορτηγά, ΙΧ, προς Αθήνα. Οι τιμές είναι από 1000-2000 το άτομο. Τσάμπα πράμα.
Ίσως κούρασα αλλά το συγκεκριμένο θέμα μας αγγίζει κάποιους περισσότερο. Θέλω λοιπόν να δείξω ότι υπάρχουν ταυτόχρονα κάποιοι που μας ρεζιλεύουν πανελληνίως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που "αντιστέκονται". Και όλα αυτά σε ένα μικρό μέρος, σε ένα μόνο θέμα. Σίγουρα αυτό ισχύει και σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά και σε περισσότερα θέματα. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι πιο πολλοί. Ελπίζω με τον καιρό πάντως η πλάστιγγα να γείρει προς τα εμάς. (Τώρα το ποιοι είμαστε οι "εμείς" ο καθένας μπορεί να το σκεφτεί μόνος του).