Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Δε καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.
εμένα εννοείς φαντάζομαι, το παθαίνω συχνά αυτό, δεν βρήκα τον τρόπο να το αλλάξω δυστυχώς!Δε καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.
Και βεβαια υπηρχαν ολα. Αν δεν υπαρχει καυσιμη υλη δεν ξεσπαει φωτια.Πολύ πραγματικό. Ωστόσο τα στραβά (π.χ. ζήλια, κακεντρέχεια, αχαριστία) τα είχε ακόμη και στις πολύ καλές οικονομικά εποχές της η χώρα, η κατσίκα του γείτονα και ο ωχαδερφισμός δεν επινοήθηκαν το 2010. Τώρα όντως έχει παραγίνει το κακό βέβαια.
θα είμαι Αθήνα 19-22 του μήνα και δεν άντεχα οικονομικά να έρθω και νωρίτερα, την επόμενη φορά!Αν είσαι στη συνάντηση την Παρασκευή το συζητάμε εκεί, ίσως πιο εύκολα από τον γραπτό λόγο
Νομίζω υπερβάλεις λίγο.. όλο και περισσότερο συναντάμε νέους με παιδιά ακόμα και σε χωριά που αργούν να παντρευτούν η που κάνουν πολιτικούς μόνο γάμους ... μια χαρά τους χωνεύουν ... ε καλά θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν συγχωρούν αλλά "χέσκαν" οι νέοι γι' αυτό..Κι ακομη δεν μπορουν να μου συγχωρεσουν που δεν εχω παντρευτει και εχω παιδι αβαπτιστο, μη μπορωντας να χωνεψουν πως δεν ειναι υποχρεωτικο ολοι οι ανθρωποι να πιστευουν.
Χαχαχαχα ούτε καν, απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτό που πιστεύεις. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν κι αυτά αλλά το θέμα είναι ότι βρίσκεις ό,τι ψάχνεις. Οι επιλογές είναι άπειρες και η πραγματικότητα που μόλις περιέγραψες(όχι μόνο για τη θεσσαλονίκη, γενικά) είναι μια πραγματικότητα που αγνοώ(εκτός από το τσίγάρο που είναι όντως λυπηρό).Στη Θεσ/κη βέβαια έχω καιά εικοσαριά χρόνια να πάω, αλλά πέραν ενός δυο πραγματικά ωραίων ροκ μπαρ με λαϊβάκια, τα υπόλοιπα ήταν κάτι ντεκαντάνς λαδάδικα με λαχανέμπορους με καδένες που χτυπούσαν παλαμάκια σε λικνιζόμενες Ρωσίδες κοιτώντας το βρακί τους και κομπάζοντας στους λοιπούς θαμώνες για το κρέας που χτύπησαν. Φολκλόρ ναι, νυχτερινή ζωή όχι ακριβώς.
Εκεί ήθελα να καταλήξω. Προσωπικά σιχαίνομαι τον χορό και υπέφερα στο Εκουαδόρ που όχι μόνο όλοι χόρευαν αλλά κάθε 1 λεπτό ένας λατίνος εραστής μου ζητούσε να χορέψουμε. Νομίζω αυτό γενικεύεται. Εγώ διασκεδάζω με ένα (ροκ ) λάηβ ή με ένα πάρτυ στα πανεπιστήμια, για μένα η ζωή εδώ είναι μακράν καλύτερη.Αν μου πει ένας ξένος "πού θα πάω να δω κόσμο να ξεφαντώνει στην Ελλάδα" θα έχω σοβαρές δυσκολίες να βρω κάτι αντίστοιχο με αυτά που βρίσκω σε πόλεις που ο κόσμος (μου) φαίνεται να διασκεδάζει πραγματικά.
ε τότε θα γυρίζαμε. Δεν είναι και καμία μη αναστρέψιμη κατάσταση η μετανάστευση, γι αυτό και τη συστήνω. Πας, δοκιμάζεις, αν δε σου κάνει, επιστρέφεις.Γενικά από ότι έχω καταλάβει σε όσους/όσες έχουν φύγει φαίνεται η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο. Αυτό ίσως συνέβη επειδή έφυγαν ίσως πάλι να έφυγαν και γι'αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε και πρίν, είναι ευτυχές το ότι λείπετε και δε σας λείπει η Ελλάδα. Φανταστείτε να ήσασταν μακριά και να θέλατε να γυρίσετε;
Ολα αυτα που μονος σου αναφερες..αυτα που κρατανε τοσο κοσμο κοντα της..κανεις δεν εθελοτυφλει να παραβλεπει τις αδυναμιες της χωρας,κι ειναι ευκολοτερο να τις βλεπεις οταν εχεις αποστασιοποιηθει αρκετα.Μιλησα γι αυτο,λεγοντας για συναισθηματικη απομακρυνση..η καθημερινοτητα αλλαζει.Εχω ξαδελφη που ζει λιγι εξω απο Παρισι τα τελευταια 45 χρονια,τωρα πια μοιραζει το χρονο της κι οταν ειναι εδω λεει τι καλα που ειναι στο Παρισι ενω εδω ....και οταν φυγει λεει παπαπα,δεν ειναι ζωη εδω πια,ενας καρρωτος κοντα 2 ευρο και γελαμε..Οπως και να χει,ο καθενας πορευεται οπως θελει και μπορει.Βεβαια,οτι θα δουλευες εδω να τρως τα φτωχικα λεφτα μας στους μπουρζουαδες,,,χαχα.Απο την πλευρα μου,νοιωθω οτι η γη ολη ειναι μια πατριδα,δεν βρισκω καθολου κακο οι νεοι να ψαχνουν τη δικη τους γωνια στον κοσμο,κι ισως αν ημουν νεα να το ξαναεκανα..Προς το παρον,ειμαι ευτυχης και ευλογημενη να ανοιγω τα ματια μου βλεποντας την ακροπολη,να περπατω γυρω στην Πλακα και να βρισκω καινουργιες ομορφιες σε καθε στενο και να σκεπτομαι..πουθενα στον κοσμο..Εγω ζω αρκετους μηνες το χρονο και στην Ελλαδα, δουλευω στην Ελλαδα, πληρωνω φορους και ασφαλιστικες εισφορες στην Ελλαδα και ειμαι οικονομικα εξαρτωμενος απο την Ελλαδα. Δεν εχω αποκοπει καθολου, διατηρω αριστες επαφες και εχω τακτικη επικοινωνια με ελαχιστους συγγενεις και αρκετους φιλους. Λατρευω τη φυσικη της ομορφια και τις εναλλακτικες ψυχαγωγιας που προσφερει και θεωρω τον ιδιωτικο τουριστικο κλαδο στην πλειονοτητα του πολυ υψηλων προδιαγραφων.
Οσα εγραψα δεν τα εγραψα ουτε γιατι δεν θελω να εχω επαφη, ουτε γιατι τη μισω, ουτε γιατι θεωρω καλυτερο μερος το μερος που ζω. Τα εγραψα απο πικρια γιατι βλεπω μια χωρα που παραπαιει συνεχως κι εναν λαο αμετοχο που η μονη του εγνοια ακομα ειναι να κερδισει κοινωνικη καταξιωση μεσα απο τη σπαταλη. Κι οσοι δεν αντεχουν οικονομικα να κανουν σπαταλες καταρρεουν ψυχικα.
Κρατικος μηχανισμος για πεταμα, αχρηστοι εργαζομενοι σε καιριες θεσεις εξυπηρετησης πολιτων, απροθυμια, απουσιαζων ελεγχος. Ενας μηχανισμος φτιαγμενος να ταλαιπωρει παρα να λυνει προβληματα.
Φοβαμαι να παω σε δημοσιο νοσοκομειο να δωσω αιμα (δεν το συζητω για εξετασεις ή θεραπεια, ουτε ζωγραφιστο). Μπαινω σε μαγαζια και ολο ακουω για την κριση, τον κακο Σοιμπλε και τους κακους γερμανους. Βγαινω να πιω ενα ποτο και πρεπει να περασω απο 30 μαγαζια μεχρι να βρω ενα που να μην επιτρεπει το καπνισμα. Κανω 60χλμ για να παω στον ΟΑΕΕ και μου ζητουν ενα φακελο δικαιλογητικα που τα περισσοτερα απο αυτα τους τα εχω παει αλλες 10 φορες. Κι αν κατι ξεχασω πρεπει να ξαναπαω γιατι δεν δεχονται να τους το στειλω ουτε με φαξ, ουτε ταχυδρομικως, ουτε μεσω ΚΕΠ. Κι αυτο γιατι δεν βγαινει επιτελους η ηλεκτρονικη καρτα αφου οσοι αντιδρουν νομιζοντας πως μας φακελωνουν ή μαζι της θα ερθει ο αντιχριστος ειναι τοσοι πολλοι που ριχνουν κυβερνηση. Οι συγχωριανοι μου νομιζουν πως πηγα Γαλλια και εγινα ζαμπλουτος. Ειδαν και τα πεθαρικα μου το καλοκαιρι που εκαναν πολυτελεις διακοπες και επιβεβαιωσαν το πορισμα τους. Κι ακομη δεν μπορουν να μου συγχωρεσουν που δεν εχω παντρευτει και εχω παιδι αβαπτιστο, μη μπορωντας να χωνεψουν πως δεν ειναι υποχρεωτικο ολοι οι ανθρωποι να πιστευουν. Καποιοι απ' αυτους μπορει να με περνουν και για την ενσαρκωση του αντιχριστου.
Τι να μου αρεσει απο αυτην την Ελλαδα;
Και βεβαια υπηρχαν ολα. Αν δεν υπαρχει καυσιμη υλη δεν ξεσπαει φωτια.