ThanasisU2
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Brno
- Ταξίδι-Όνειρο
- RTW
εγώ παραπάνω δε θα μπορέσω να σε βοηθήσω
Υποψιαζομαι πως αυτος ο αλλος ειναι η Earth Citizen...Εκτός αυτών, υπάρχει η Πολωνία, για την οποία με έχουν ξεσηκώσει ο Θανάσης και ο άλλος που δεν θυμάμαι όνομα
Αφού με μελετήσατε ας πεταχτώ άλλη μια φορά και να πω κάτι πρωτότυπο:Υποψιαζομαι πως αυτος ο αλλος ειναι η Earth Citizen...
= ΠΟΛΩΝΙΑΤο σκεπτικό μου και οι προτεραιότητες μου όσον αφορά το erasmus είναι περίπου αυτές:
- να μείνω εκεί που θα πάω αρκετό καιρό. Δεν έχει νόημα να πάω για 3 μήνες, καλύτερα 7-10.
- να μην βαρεθώ εκεί που θα πάω. Να υπάρχει ζωή(δεν αναφέρομαι μόνο σε κλαμπς κλπ)
- Να μπορεί να βγει φθηνά ή έστω φυσιολογικά η παραμονή μου εκεί, δεδομένου πως θα έχω την υποτροφία και οι γονείς θα μπορούν να στείλουν κάποια ακόμη.
- Να μου μείνει κάτι από την εμπειρία αυτή. Είτε αυτό θα είναι να μάθω μια γλώσσα ή να τελειοποιήσω τα γερμανικά, είτε να ταξιδεύσω από δω και απο κεί, είτε όλα αυτά μαζί, να γνωρίσω κουλτούρες που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα την δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση, εννοώ να μείνει κάτι από το ταξίδι, ότι και αν είναι αυτό.
Προσωπικά δεν τρελαίνομαι, τους βρίσκω λίγο ξενέρωτους ώρες ώρες, οι Πολωνοί είναι καλύτεροιΑυτό που θέλω να μάθω, αν κάποιος ξέρει, είναι τι άνθρωποι είναι οι Αυστριακοί, γιατί δεν έχω πάει ποτέ.
Βασικα έχεις καταλήξει απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμαΈχω και την Κρακοβία και την Πολωνία και το Γκντανσκ, αν και έχω καταλήξει πως αν πάω Πολωνία θα είναι για την Κρακοβία, σίγουρα, με όσα έμαθα και είδα στο διαδίκτυο. Εκεί αρχίζει και το πρόβλημα, γιατί βλέπω μια όμορφη πόλη, πολύ φθηνή, με ωραίο κόσμο , υπάρχει περιθώριο για 10 μήνες που με βολεύει και υπάρχει και ζωάρα, από όσο ακούω, με πάρτι, πολύ αλκοόλ και τα λοιπά.
Στην Αυστρία τα μαθήματα είναι στα γερμανικά;Όντως ο άλλος ήταν η Earth Citizen θυμόμουν το earth μόνο.
Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι πως έχω την δυνατότητα να τελειοποιήσω τα γερμανικά, το campus στην Αυστρία φαίνεται εντάξει πάντως, τώρα δεν ξέρω πόση "ελευθερία" θα υπάρχει εκεί μέσα, μάλλον νέκρα..
Ισχύει πάντως πως είμαι πιο κοντά στην Κρακοβία. Γνωρίζει κανείς, από Αυστρία υπάρχει εξίσου καλή σιδηροδρομική σύνδεση με τις γύρω πόλεις(+πως είναι από λεφτά;