fotast
Member
Αν δεν θέλεις να έχεις άγχος καλύτερα να έχεις και ταυτότητα και διαβατήριο,μια χαρά θα είσαι....
Αν δεν θέλεις να έχεις άγχος καλύτερα να έχεις και ταυτότητα και διαβατήριο,μια χαρά θα είσαι....
Ενα τηλ στην προξενικη Αρχη της χωρας που θα σου χορηγησουν το κατάλληλο έγγραφο για επιστροφη στη χωρα σου. Αν δεν προλαβαινεις θα αναλαβουν αυτοι σε καθε περιπτωση τα γραφειοκρατικα της επιστροφής σου. Για ταξιδι σε αλλες χωρες απλα το ξεχνας, γυρνας πρωτα πισω.τι μπορεις να κανεις για να συνεχισεις το ταξιδι σου?
μπορεις να χρησιμοποιησεις φωτοτυπια της ταυτοτητας σου?
Λίγη ταλαιπωρία παραπάνω...Προξενεία κτλ...σε περιπτωση που χασεις και το διαβατηριο ή δεν εχεις?
δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν αγγλικά, μην τους κατηγορείς άδικα.παιδια καλησπερα! εγω εχασα την ταυτοτητα μου στη ρωμη! η διαδικαισα απαιτει δηλωση απο αστυνομια ( εκει οπλιστειτε με υπομονη, δεν μιλουν γρι αγγλικα) και η ραιανερ συγκεκριμενα ζητα ταυτοπροσωπια απο πρεσβεια για επιστροφη ελλαδα.
είσαι εντελώς εκτός πραγματικότηταςΟι αστυνομικοί που τους πήραν να εργαστούν χωρίς να απαιτείται κάτι τέτοιο προφανώς και δεν φταίνε σε τίποτα. Το κράτος όμως που δεν φροντίζει να υπάρχει ένα άτομο που να ξέρει Αγγλικά μέσα σε μια τέτοια υπηρεσία την στιγμή που έχουν πόσα εκατομμύρια τουρισμό και ζουν από αυτό φταίει. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο. Που το κόβω ότι μπορεί να ισχύει με βάση εμπειρίες που έχω από εκεί.
Αυτοί που δεν μένουνε σε ξενοδοχείο γιατί πάνε για λίγες ώρες εκεί η γιατί περνάνε το βράδυ στο αεροδρόμιο που θα την αφήσουν την ταυτότητα; Και τι γίνεται αν μένεις σε ξενοδοχείο και σε σταματήσουν για εξακρίβωση στοιχείων και δείξεις μια φωτοτυπία; Την δέχονται;
Ο εφιάλτης κάθε ταξιδιού, να χαθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ναι, θέλει δήλωση στην αστυνομία και μετά έκδοση προσωρινής βεβαίωσης από το προξενείο. Αν δεν υπάρχει προξενείο στην πόλη που είσαι ή αν είναι Σαββατοκύριακο, απλά ατύχησες... Με τη Ryanair κάτι είχε παιχτεί για ένα διάστημα και δεν δεχόταν προσωρινές βεβαιώσεις, αλλά τώρα βλέπω στην ιστοσελίδα της ότι έχει προστεθεί παρότρυνση να έχεις και ψηφιακά αντίγραφα της ταυτότητας/διαβατηρίου για την περίπτωση απώλειάς του.παιδια καλησπερα! εγω εχασα την ταυτοτητα μου στη ρωμη! η διαδικαισα απαιτει δηλωση απο αστυνομια ( εκει οπλιστειτε με υπομονη, δεν μιλουν γρι αγγλικα) και η ραιανερ συγκεκριμενα ζητα ταυτοπροσωπια απο πρεσβεια για επιστροφη ελλαδα.
Να είσαι τουρίστας, να σε έχουν κλέψει στο κέντρο της Αθήνας, να ζητάς βοήθεια και εύλογα ο κόσμος να σε κατευθύνει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, για να μάθεις ότι η περιοχή όπου έγινε η κλοπή υπάγεται σε άλλο αστυνομικό τμήμα και θα πρέπει να πας εκεί...Δλδ εμείς που κρίνουμε τόσο εύκολα το κάνουμε γιατί οι αντίστοιχοι Έλληνες αστυνομικοί είναι κάτοχοι lower τουλάχιστον; Ας μην αναφερθώ στη γραφειοκρατία μας που θα γυρνάγαμε όλα τα γραφεία, άγνωστο για πόσες ώρες, για να καταφέρουμε να πάρουμε ένα χαρτί...
μπα..εξαρταται παντα απο την προξενικη Αρχη. ευτυχως ειμαστε πολιτες κρατους με ανθρωπινο προσωπο. ταξιδεψα κυριακη πρωι σε 2 πτησεις απο Ιταλια προς Αθηνα, 1 εσωτερικη ραιαν, χωρις κανενα μα κανενα εγγραφο, ουτε διπλωμα, ουτε καν καρτες, απλα τιποτε. ολα με 1 τηλεφωνημα απο τον προξενο που ηταν σε διακοπες παρεπιπτοντως.αν είναι Σαββατοκύριακο, απλά ατύχησες...