Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

vasnorth

Member
Aφού υπάρχει έστω και λίγο ενδιαφέρον θα συνεχίσω σύντομα την ιστορία μου.. ;)
Το ενδιαφέρον είναι πάντα πολύ μεγάλο για τις εξαιρετικά καλογραμμένες ιστορίες σου! Πόσο μάλλον για τη συγκεκριμμένη, που αφορά έναν προορισμό που δεν τον λες και εύκολο.
Περιμένω την συνέχεια και την εξέλιξη αυτού του τόσο συναρπαστικού ταξειδιού με πολλή αγωνία, γιατί από την αρχή του ταξειδιού από ότι βλέπω δεν σας έλλειψαν οι εκπλήξεις.

echo2011

Member
Πολυ ενδιαφερον, οχι λιγο!
Το ενδιαφέρον είναι πάντα πολύ μεγάλο για τις εξαιρετικά καλογραμμένες ιστορίες σου! Πόσο μάλλον για τη συγκεκριμμένη, που αφορά έναν προορισμό που δεν τον λες και εύκολο.
Περιμένω την συνέχεια και την εξέλιξη αυτού του τόσο συναρπαστικού ταξειδιού με πολλή αγωνία, γιατί από την αρχή του ταξειδιού από ότι βλέπω δεν σας έλλειψαν οι εκπλήξεις.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον! Σας αφιερώνω την συνέχεια :)
@vasnorth ευτυχώς τα απρόοπτα λιγόστευαν όσο κατευθυνόμασταν προς τις πιο τουριστικές περιοχές της Σρι Λάνκα. Οι όμορφες εικόνες όμως δεν μειώθηκαν καθόλου! :)

echo2011

Member
Mirissa

Φτάσαμε λοιπόν στην παραλία Mirissa στην οποία δυστυχώς δεν κάναμε μπάνιο και πολύ ζηλέψαμε τους λουόμενους! Επειδή θα διανυκτερεύαμε στην Unawatuna είχαμε πει να πάμε εκεί για μπάνιο και δεν είχαμε βάλει από το πρωί τα μαγιό μας. Μεγάλο λάθος.. Η παραλία της Μirissa είναι στην ουσία δύο παραλίες σε μία και χωρίζονται από ένα μικρό νησάκι στο οποίο πας περπατώντας (όταν δεν έχει φουσκώσει η θάλασσα πας χωρίς καν να βραχείς). Η δεξιά παραλία ήταν αμμουδερή και είχε λίγο κυμματάκι, ήταν ιδανική για θαλάσσια σπορ. Η αριστερή δεν είχε καθόλου κύμα, φαινόταν λίγο πιο βαθιά και οι φοίνικες έφταναν κοντά στο νερό. Επίσης φαινόταν καθαρή και κατάλληλη για κολύμπι.

Περπατήσαμε στην αμμουδιά, λιώσαμε από την ζέστη και πριν φύγουμε ήπιαμε μια "drinking coconut". Ένας κύριος είχε τον πάγκο του δίπλα στην θάλασσα και πουλούσε καρύδες. Τις έσπαγε και το νερό πεταγόταν 1 μέτρο! Αυτές οι καρύδες δεν τρώγονται, μόνο πίνεις το νερό τους, και σύμφωνα με τον Τίσσα είναι ιδανικές για hangover!

Eδώ φαίνεται πως χωρίζεται η παραλία..

και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια κορδέλα πάνω :p

Μετά την Μιρίσσα πήγαμε στην περιοχή Weligama για να δούμε το Taprobane Island. Είναι ένα όμορφο νησάκι και είχα δει πολλές φωτογραφίες πριν πάμε. Πρέπει να είναι κλασικό αξιοθέατο της Σρι λάνκα.

Last edited:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..χμμμ μονο την εποχη που πηγαμε εμεις ,υπηρχαν παντου κοκκινες σημαιες και μονο οι σερφερ μεσα στο νερο...

echo2011

Member
..χμμμ μονο την εποχη που πηγαμε εμεις ,υπηρχαν παντου κοκκινες σημαιες και μονο οι σερφερ μεσα στο νερο...
Αν θυμάμαι καλά γενάρη δε πήγατε, λίγο μετά από μας; Θα πέσατε στην περίπτωση γιατί θεωρείται high season και συνήθως η θάλασσα είναι καλή αυτή τη περίοδο..

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Αν θυμάμαι καλά γενάρη δε πήγατε, λίγο μετά από μας; Θα πέσατε στην περίπτωση γιατί θεωρείται high season και συνήθως η θάλασσα είναι καλή αυτή τη περίοδο..
Ναι Ιανουαριο πηγαμε και να σου πω την αληθεια δεν περιμενα και απαγορευτικο όλες τις μερες.... εκανα δυο μπανια και αυτο σε πισινα και τη τελευταια μερα μπηκα λιγο στη Hikadwa αλλα μπλαχχχχχχχ

echo2011

Member
Ναι Ιανουαριο πηγαμε και να σου πω την αληθεια δεν περιμενα και απαγορευτικο όλες τις μερες.... εκανα δυο μπανια και αυτο σε πισινα και τη τελευταια μερα μπηκα λιγο στη Hikadwa αλλα μπλαχχχχχχχ
Δεν σταματήσαμε καθόλου στην Hikaduwa.. Ο οδηγός μας μας είπε ότι παλιότερα ήταν η νούμερο ένα παραλία τους. Μετά έγινε πολύ γνωστή και "γέμισε" οπότε ο τουρισμός κατευθύνθηκε νοτιότερα προς την Unawatuna. Mετά τουριστικοποιήθηκε και αυτή πολύ και ακολούθησε η Mirissa. Tα τελευταία χρόνια άρχισαν να αξιοποιούν την Tangalle (ακόμα νοτιότερα) και πλέον πάνε εκεί όσοι δε θέλουν πολύ κόσμο. Πάντως κρίμα που πέσατε σε απαγορευτικό όλες τις μέρες. Ευτυχώς που η Σρι λάνκα δεν είναι μόνο για μπάνια και έχει πολλά πράγματα να κάνεις..

alma

Member
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες. Αν και η χώρα δεν ήταν ποτέ στους βασικούς ταξιδιωτικούς μου στόχους, την κάνεις να φαίνεται αρκετά ελκυστική.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ όμορφη παραλία!
Όσο την βλέπω τόσο σκέφτομαι "θέλω καλοκαιρινό καιρό και μπάνια στη θάλασσα"! :p

echo2011

Member
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες. Αν και η χώρα δεν ήταν ποτέ στους βασικούς ταξιδιωτικούς μου στόχους, την κάνεις να φαίνεται αρκετά ελκυστική.
Ευχαριστώ alma μου.. Eίναι πολύ ωραίος προορισμός!
Πολύ όμορφη παραλία!
Όσο την βλέπω τόσο σκέφτομαι "θέλω καλοκαιρινό καιρό και μπάνια στη θάλασσα"! :p
Και γω! :) Φέτος αργεί και η άνοιξη οπότε μου φαίνεται πως το καλοκαίρι είναι μακριά.. Τουλάχιστον στην Σρι λάνκα χαρήκαμε λίγο ήλιο και θάλασσα στην καρδιά του χειμώνα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom