babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Αργείς όμως, αργείς!
O πρώτος λόγος είναι ότι γίνονται πολλές απάτες και με υποκλοπή των στοιχείων αλλά και στα μηχανημάτα ανάληψης μετρητών. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι (ανάλογα βέβαια και με τα μέρη που θα κινηθείς) δεν γίνονται καν δεκτές οι πιστωτικές κάρτες (π.χ. σε ξενοδοχεία, εστιατόρια). Αν βέβαια πηγαίνεις κυρίως σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια της πρωτεύουσας φαντάζομαι θα δέχονται και κάρτα, αλλά στην επαρχία όπου και αν κοίταζα δεχόντουσαν μόνο μετρητά.... (μέγα λάθος η χρήση πιστωτικής κάρτας στην Σρι λάνκα)...
μπορεις να μου το αναλυσεις το γιατι? θα ειμαι εκει απο 18 εως 2 Φλεβαρη και εχω κατα νου να χρησιμοποιησω καρτα ..οποτε μου εκοψες τη φορα....
οκ..ευχαριστω .....θα τα πουμε οταν γυρισω και θα διαβαζω τη ιστορια σου οσο βρισκω ιντερνετ εκει..νασε καλα και καλα ταξιδια παντα...O πρώτος λόγος είναι ότι γίνονται πολλές απάτες και με υποκλοπή των στοιχείων αλλά και στα μηχανημάτα ανάληψης μετρητών. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι (ανάλογα βέβαια και με τα μέρη που θα κινηθείς) δεν γίνονται καν δεκτές οι πιστωτικές κάρτες (π.χ. σε ξενοδοχεία, εστιατόρια). Αν βέβαια πηγαίνεις κυρίως σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια της πρωτεύουσας φαντάζομαι θα δέχονται και κάρτα, αλλά στην επαρχία όπου και αν κοίταζα δεχόντουσαν μόνο μετρητά.
Εμείς σηκώναμε μετρητά από χρεωστική κάρτα της εθνικής και κοιτάζαμε το μηχάνημα να είναι μέσα σε τράπεζα (π.χ. hsbc που έχει στις μεγαλύτερες πόλεις). Αλλά τη δική μου εθνοcash δε την δεχόταν κανένα μηχάνημα καμιάς τράπεζας (ενώ στα Εμιράτα σηκωσα πολλές φορές κανονικά). Ευτυχώς του άντρα μου (επίσης εθνοcash) έγινε δεκτή σε κάποια μηχανήματα (όχι σε όλα) και σηκώσαμε όσα χρειαζόμασταν. Οπότε καλό είναι να έχεις και εναλλακτικές, π.χ. κάποια μετρητά σε ευρώ για να αλλάξεις σε ανταλλακτήριο σε περίπτωση που γίνει η στραβή..
Καλό ταξίδι! Να περάσεις υπέροχα και να προσέχεις! Και περιμένω και δικά σου νέα όταν επιστρέψεις!!οκ..ευχαριστω .....θα τα πουμε οταν γυρισω και θα διαβαζω τη ιστορια σου οσο βρισκω ιντερνετ εκει..νασε καλα και καλα ταξιδια παντα...
Ξεχωριστό σακκίδιο να υποθέσω;Δύο μέρες πριν το ταξίδι πάμε σούπερ μάρκετ και φαρμακείο για να αγοράσουμε κάποιες (πολύ απαραίτητες όπως αποδείχτηκε) προμήθειες..
όχι εντάξει! Δε πήραμε πολλά και τα μοιράσαμε στις βαλίτσες.. Αλλά και να 'χαμε πάρει κι άλλα χαμένα δε θα πήγαιναν!Ξεχωριστό σακκίδιο να υποθέσω;
Τώρα, πραγματικά, μ' έχεις εξιτάρει. Περιμένω ν' ακούσω τα τι και πώς!όχι εντάξει! Δε πήραμε πολλά και τα μοιράσαμε στις βαλίτσες.. Αλλά και να 'χαμε πάρει κι άλλα χαμένα δε θα πήγαιναν!