• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ενυδρεια προορισμός must!

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
Νομίζω ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στη Μεσόγειο πρέπει να υπάρχει στην Κρήτη, ή κάνω λάθος;

νομιζω οτι δεν ειναι ακομα το μεγαλυτερο της μεσογειου αλλα φιλοδοξει να γινει καθως κατασκευαζονται καινουρια ενυδρεια ακομα και τωρα παρολο που την ανοιξη θα κλεισει 2 χρονια ζωης.

δυστυχως το καλοκαιρι που περασα για λιγο και απο το ηρακλειο δε μπορεσα να παω :( γιατι η παρεα μου βαριοταν, μια και ο καθενας τους ειχε παει απο 3 εως 5 φορες μεσα στη χρονια!!!

κατι ακομα που εχει κανει πολυ σωστα και εξυπνα αυτο το ενυδρειο εκτος απο τη συμανση στους δρομους, ειναι και η διαφημιση. ολα τα εισητηρια του κτελ κρητης απο πισω εχουν διαφημιση για το ενυδρειο και στα ελληνικα και στα αγγλικα. και μια και τα κτελ ειναι ο μοναδικος τροπος μετακινησης για οσους δεν εχουν αυτοκινητο, το ενυδρειο καταφερνει να γινεται γνωστο σε ντοπιους και ξενους χωρις φανφαρες και τεραστιες διαφημισεις.

Doug

Member
Το ενυδρειο της Κρητης ειναι οντως πανεμορφο!Εχω και μερικες φωτος , θα ανεβασω καποια στιγμη!
Οσον αφορα για αυτο του Πουκετ, Ζωη μην ανυσηχεις ειναι σαν να μην το αγγιξε ποτε το τσουναμι!!!!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
στο ενυδρειο της Κρήτης, τον "Θαλασσόκοσμο", ενας καρχαριας εδειξε τα σαγόνια του στον φωτογραφικό φακό. Στιγμιότυπο αρκετά σπάνιο:

:cool:

sisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Το μόνο ενυδρείο που έχω επισκεφτεί είναι αυτό της Κρήτης!
Με τράβηξε πολύ αυτός ο μαγικός κόσμος...
Έγινε μια καλή αρχή πιστεύω, ώστε να επισκεφτώ και τα ενυδρεία άλλων περιοχών.

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Αρκετά καλό το ενυδρείο της κρήτης αλλά σχετικά μικρό. Σ' αυτό που είχα μείνει με το στόμα ανοικτό, ήταν στην Μπανγκόκ, το οποίο ήταν μέσα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και ήταν τεράστιο. Τι γυάλινους διαδρόμους, τι καρχαρίες, σαλάχια, ροφούς. Να γίνεται πανικός από τροπικά ψάρια, μικρά και μεγάλα. Μέχρι και πιγκουίνους είχε!!!!!!!!!!Οποιος πάει ποτέ από κείθε μεριά, να κάνει μια επίσκεψη στο ενυδρείο (ocean κάτι...). Το καλύτερο που έχω πάει ως τώρα.

GTS

Member
Στης Λισσαβώνας είχα πάει κι εγώ το 99, τεράστιο και εντυπωσιακότατο ενυδρείο...!

giotamike

Member
Επόμενο Ταξίδι
USA
Αρκετά καλό το ενυδρείο της κρήτης αλλά σχετικά μικρό. Σ' αυτό που είχα μείνει με το στόμα ανοικτό, ήταν στην Μπανγκόκ, το οποίο ήταν μέσα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και ήταν τεράστιο. Τι γυάλινους διαδρόμους, τι καρχαρίες, σαλάχια, ροφούς. Να γίνεται πανικός από τροπικά ψάρια, μικρά και μεγάλα. Μέχρι και πιγκουίνους είχε!!!!!!!!!!Οποιος πάει ποτέ από κείθε μεριά, να κάνει μια επίσκεψη στο ενυδρείο (ocean κάτι...). Το καλύτερο που έχω πάει ως τώρα.

Ναι, αυτό το ενυδρείο είναι καταπληκτικο.Πήγα και μου άρεσε πολύ.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μια μικρη γευση-αν και στα σκοτεινα- απο το ενυδρειο του Xcaret στο Μεξικο. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν τα sea cucumber (θαλασσια αγγουρια:haha:) ειναι σαν γιγαντιεs καμπιεs και εξαιρετικοs μεζεs για τουs Ιαπωνεs :shock:.
Eχω ακουσει οτι οι παραλιεs τηs Ραροτονγκα στα νησια Κουκ ειναι γεματεs απο δαυτα! Να παει κανειs η να μην παει?
[AME]

Last edited by a moderator:

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Δεν έχω πάει σε πολλά αλλά το ενυδρείο του Ρόττερνταμ αξίζει να το δεις .;)

Last edited by a moderator:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ενα μικρο και ταπεινο ενυδρειο υπαρχει και εδώ στα Βόρεια.
Συγκεκριμενα στο μικρό χωριουδάκι Βυρώνεια Σερρών.

Είναι στον δρόμο για την Κερκίνη προερχόμενοι απο Σέρρες.
Ειναι ενα μικρο πολυ ερασιτεχνικό ενυδρείο με ψάρια του γλυκού νερού...
Εκτός απο ψαρακια εχει και αρκετά ερπετά, οπως κομπρες, βόες, 2 ιγκουάνα.

Εντύπωση μας έκανε το κουνουπόψαρο και ενας μικρός εισαγώμενος καρχαρίας του γλυκού νερου!!!

Ιδου και ενα λινκ με πολυ καλές φωτο και πληροφορίες:
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/vyronia_aquarium.html
:clap:

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Υπάρχει ένα πολύ όμορφο ενυδρείο στο Loro Parque της Τενερίφης, στα Κανάρια Νησιά.
http://www.loroparque.com/

Περιλαμβάνει πολύ μεγάλη ποικιλία από είδη του υδάτινου κόσμου εκπληκτικά παρουσιασμένα, ενώ δεν λείπει η εντυπωσιακή στοά που περνούν τα ψάρια και οι καρχαρίες από δίπλα σου.

Μα το πιο γνωστό είδος του πάρκου είναι η μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από παπαγάλους.
Παρουσιάζουν ένα πανέμορφο σώου με παπαγάλους, τους οποίους έχουν μάθει να μετρούν, να κάνουν ποδήλατο, να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες κτλ.
Υπάρχει ακόμα στο πάρκο το δελφινάριο, το σώου με τις φάλαινες, η αρκτική περιοχή με τους πιγκουίνους. ενώ ένα πλήθος εκδηλώσεων δεν σου αφήνει κενό κανένα λεπτό, ούτε για να ανασάνεις.
Πολύ όμορφη εμπειρία, που θα σου κοστίσει σε χρόνο 1/2 με 1 ημέρα, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.
Το γενικό εισιτήριο (δεν πληρώνεις για καμμία από τις εκδηλώσεις), είναι 30 ευρώ για τους ενήλικες και από 12-19 ευρώ για τα παιδιά.
Οι Κανάριοι, έχουν μισή τιμή.
Για ΄Ελληνες, δεν είδα τίποτε :haha:

FOYFOY

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ευρώπης (οδικός)
Νομίζω ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στη Μεσόγειο πρέπει να υπάρχει στην Κρήτη, ή κάνω λάθος;
Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο της μεσογείου, νομίζω όμως ότι είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην μεσόγειο, αν και το έχω επισκεφτεί 3 φορές μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσίασε και τόσο, πιστεύω πως είναι λίγο υπερτιμημένο….

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν το έχουν δει….

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom