• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εντυπώσεις από τα πλοία της ακτοπλοΐας μας

paefstra

Member
Παει ο Μιλκος.
Επρεπε να βλεπει απο τα παραθυρα του ΥΠΕΝ τη θεα στους καταπελτες καλυτερα.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ελληνική ακτοπλοΐα, σωτήριον έτος 2024.
Γίνεται το περιστατικό με το πλοίο Saonisos στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, συλλαμβάνεται ο πλοίαρχος κατόπιν εισαγγελικής εντολής και η εταιρεία τι κάνει; Ρίχνει μια ωραία ακύρωση Αύγουστο μήνα σε όλα τα δρομολόγια με τα νησιά γεμάτα κόσμο που ενδεχομένως να έχει κανονίσει την επιστροφή/μετάβαση του με το συγκεκριμενο πλοίο.
Ψάξε εσύ δύσμοιρε τουρίστα βγάλε άκρη, με ακυρώσεις εισιτηρίων, αλλαγές προγράμματος και δωμάτια, στις 17 του Αυγούστου. Μαγικά πράγματα!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ελληνική ακτοπλοΐα, σωτήριον έτος 2024.
Γίνεται το περιστατικό με το πλοίο Saonisos στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, συλλαμβάνεται ο πλοίαρχος κατόπιν εισαγγελικής εντολής και η εταιρεία τι κάνει; Ρίχνει μια ωραία ακύρωση Αύγουστο μήνα σε όλα τα δρομολόγια με τα νησιά γεμάτα κόσμο που ενδεχομένως να έχει κανονίσει την επιστροφή/μετάβαση του με το συγκεκριμενο πλοίο.
Ψάξε εσύ δύσμοιρε τουρίστα βγάλε άκρη, με ακυρώσεις εισιτηρίων, αλλαγές προγράμματος και δωμάτια, στις 17 του Αυγούστου. Μαγικά πράγματα!
Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιούλιο. Στουκαρε το πλοίο στη Φολέγανδρο, και 3 εβδομάδες που επισκευάζονταν στη δεξαμενή, καμία αρμόδια αρχή δεν έκανε κίνηση για να αντικατασταθεί το πλοίο στα επιδοτούμενα του δρομολόγια. Λεφτά να μη δίνουμε ως κράτος (ευκαιρία ήταν το ατύχημα) και τρέξε μετά εσύ κύριε Θάνο να βρεις τρόπο να πας στην Ανάφη και στην κάθε Ανάφη και άλλαζε εισιτήρια η χρεωσου καινούργια (ήμουν παθών όπως καταλάβατε)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιούλιο. Στουκαρε το πλοίο στη Φολέγανδρο, και 3 εβδομάδες που επισκευάζονταν στη δεξαμενή, καμία αρμόδια αρχή δεν έκανε κίνηση για να αντικατασταθεί το πλοίο στα επιδοτούμενα του δρομολόγια. Λεφτά να μη δίνουμε ως κράτος (ευκαιρία ήταν το ατύχημα) και τρέξε μετά εσύ κύριε Θάνο να βρεις τρόπο να πας στην Ανάφη και στην κάθε Ανάφη και άλλαζε εισιτήρια η χρεωσου καινούργια (ήμουν παθών όπως καταλάβατε)
Έτσι πάει, κατά τα άλλα τα νησιά μας είναι η κορωνίδα του τουρισμού μας, η ακτοπλοΐα που μας ενώνει κι άλλες χίλιεςδυο τέτοιες ...ριές που ακούμε κάθε καλοκαίρι.
Αλήθεια, γιατί να μη συνεχιστεί το δρομολόγιο υπό τη διεύθυνση νέου πλοιάρχου, θα μου πει κανείς;

Προφανώς και δε συμβαίνει μόνο σε 'μας, παντού συμβαίνουν ανά τον κόσμο αυτά, ωστόσο το ζήτημα σε μια χώρα που έχεις κάνει νο1 προϊόν σου τον τουρισμό είναι πως θα ανταπεξέλθεις και τι λύσεις θα έχες όταν γίνει η στραβή. Αλλά τι ψάχνω να βρω κι εγώ τώρα...

paefstra

Member
Αλήθεια, γιατί να μη συνεχιστεί το δρομολόγιο υπό τη διεύθυνση νέου πλοιάρχου, θα μου πει κανείς;
Εγω αν ημουν πλοιοκτητης αυτο, ακυρωση των παντων και εξοργισμο του κοσμου, θα εκανα αν ηθελα να πετυχω εκβιασμουλη των καταστασεων

Αλλα δεν ειμαι, οποτε ας πουμε οτι δεν βρηκαν πουθενα πλοιαρχο.

arabickostas

Member
Έτσι πάει, κατά τα άλλα τα νησιά μας είναι η κορωνίδα του τουρισμού μας, η ακτοπλοΐα που μας ενώνει κι άλλες χίλιεςδυο τέτοιες ...ριές που ακούμε κάθε καλοκαίρι.

Προφανώς και δε συμβαίνει μόνο σε 'μας, παντού συμβαίνουν ανά τον κόσμο αυτά, ωστόσο το ζήτημα σε μια χώρα που έχεις κάνει νο1 προϊόν σου τον τουρισμό είναι πως θα ανταπεξέλθεις και τι λύσεις θα έχες όταν γίνει η στραβή. Αλλά τι ψάχνω να βρω κι εγώ τώρα...
Παμε και οπου βγει ( και στην ναυσιπλοια ) . Οποιος εχει ταξιδεψει μερες που δεν υπαρχει ουτε εισητηριο για καταστρωμα καταλαβαινει τι εννοω. Υπαρχει παντα μια λογική του μπειτε γρηγορα να φύγουμε......

Ψηλε @psilos3, ο τουρισμος λειτουργεί οπως τα παντα, με τη λογικη της αρπαχτης. Κανενας προγραμματισμος, καμια προβλεψη, καμια βαση για βελτιωσεις σε θεματα ασφαλειας ή καλυτερης παροχης υπηρεσιων.

Και μιας και το κατεχεις το θεμα να σου πω ενα παραδειγμα. Βρισκομαι εδω και πολλες μερες στο χωριο διπλα απο την παραλια Σεϋχέλλες της Ικαριας. Επισκεφτηκα την παραλια και δεν πιστευα ποσο πολυ εχει αλλαξει συγκριτικα με μερικα χρονια πριν. Οι βραχοι κρεμονται κυριολεκτικα πανω απο τα κεφαλια των επισκεπτων σαν τσαμπια απο σταφυλι. Προσεξτε δεν εννοω σε τυπου γκρεμο, αλλα σε μια προεξοχη που κανει τους βραχους να αιωρουνται κυριολεκτικα πανω απο τα κεφαλια.

Ε μαντεψε τι γινεται. Ουδεμια ανησυχια...Περιμενουμε να πεσει βραχος, να μεινουν στο τοπο ανθρωποι και μετα να λεμε "μα γιατι επετρεπαν τη παραλια να ειναι ανοικτη" ? Μιλαμε τριτοκοσμικες καταστασεις οπου και να το πιασεις.....

Παμε και οπου βγει..............

Εγω παντως μιας και εχω χρησιμοποιήσει αρκετα πλοία άγονης γραμμής αλλα και μερικά μεγαλύτερα, αρνούμαι να μπω σε ελληνικό πλοιο για τις διακοπες μου.
Εχω πετύχει καταστάσεις τύπου overbook( το ειπε το λιμεναρχείο σε έλεγχο καταμέτρησης μολις φτασαμε Πειραια ), έλλειψη καθίσματος εσωτερικού χώρου, καθώς και βλάβες οχήματος μου στο γκαραζ του πλοίου όπου δεν αναλαμβάνει κανεις ευθύνη.
Μολις μπηκα σε ευρωπαϊκό πλοιο να παω Ιταλία καταλαβα οτι προσωπικά δεν εχω θεση σε ελληνικό πλοιο.
Ειναι τριτοκοσμικές οι καταστάσεις και δυσανάλογοι οι ναύλοι.
Και ειναι πολυ άσχημο που το λεω αλλα αν ειναι να πηγαίνω διακοπες να μου χαλαει η διαθεση καλυτερα να καθομαι σπίτι μου.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ψηλε @psilos3, ο τουρισμος λειτουργεί οπως τα παντα, με τη λογικη της αρπαχτης. Κανενας προγραμματισμος, καμια προβλεψη, καμια βαση για βελτιωσεις σε θεματα ασφαλειας ή καλυτερης παροχης υπηρεσιων.
Όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα δηλαδή, έχεις απόλυτο δίκιο.
Και μιας και το κατεχεις το θεμα να σου πω ενα παραδειγμα. Βρισκομαι εδω και πολλες μερες στο χωριο διπλα απο την παραλια Σεϋχέλλες της Ικαριας. Επισκεφτηκα την παραλια και δεν πιστευα ποσο πολυ εχει αλλαξει συγκριτικα με μερικα χρονια πριν. Οι βραχοι κρεμονται κυριολεκτικα πανω
Μα έτσι ήταν πάντοτε, ακόμα και προ 13ετίας που πήγα εγώ, μη ξεχνάμε ότι αυτή η παραλία δημιουργήθηκε ουσιαστικά από κατολίσθιση.
Παμε και οπου βγει..............
Κανόνας, εδώ και χρόνια.

MVSylvia

Member
Εγω παντως μιας και εχω χρησιμοποιήσει αρκετα πλοία άγονης γραμμής αλλα και μερικά μεγαλύτερα, αρνούμαι να μπω σε ελληνικό πλοιο για τις διακοπες μου.
Εχω πετύχει καταστάσεις τύπου overbook( το ειπε το λιμεναρχείο σε έλεγχο καταμέτρησης μολις φτασαμε Πειραια ), έλλειψη καθίσματος εσωτερικού χώρου, καθώς και βλάβες οχήματος μου στο γκαραζ του πλοίου όπου δεν αναλαμβάνει κανεις ευθύνη.
Μολις μπηκα σε ευρωπαϊκό πλοιο να παω Ιταλία καταλαβα οτι προσωπικά δεν εχω θεση σε ελληνικό πλοιο.
Ειναι τριτοκοσμικές οι καταστάσεις και δυσανάλογοι οι ναύλοι.
Και ειναι πολυ άσχημο που το λεω αλλα αν ειναι να πηγαίνω διακοπες να μου χαλαει η διαθεση καλυτερα να καθομαι σπίτι μου.
Εγώ για αυτά κ πολλά αλλά δεν διανοουμαι εδώ κ χρονια να πάρω ελληνική ναυσιπλοΐα με μια εξαίρεση που έκανα πέρσι για Αγκίστρι που κ εκεί ακόμα μπλέξιμο ήταν, είχε μαζευτεί ο κόσμος σε ένα σημείο μας είπαν εδώ θα έρθει και το επιβεβαίωσαν δύο φορες, δεν ερχόταν, πήγα κ ρώτησα, τελικά ήρθε από αλλού, κουβαλάγε ο κόσμος τελευταία στιγμή να πάει στο άλλο σημείο, από τύχη δηλαδή δεν το χάσαμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom