• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Εντυπώσεις από αεροπορικές εταιρείες

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
θελουμε να παμε Χριστουγεννα οικογενειακως προς Αυστρια ή Ελβετια μερια με οργανωμενο και ολα τα γραφεια ταξιδιων της Θεσσαλονικης ''πετουν'' με εταιρειες οπως, air lauda, strategic, x-L Germany, ASTRA AIRLINES, hello, tvs, europa air , thomson, και σε καποιες αλλες σκετο charter. Τι ακριβως γινεται οταν αναφερουν απλα τσαρτερ? Νομιζετε οτι ειναι ρισκο αυτες οι εταιρειες ή να τα επιλεξουμε?? απο Αθηνα βρισκω καλυτερες τιμες και γνωστες εταιρειες. Οι τιμες απο Θεσ/νικη κυμαινονται απο 700-800 ευρω για 6ημερα με πρωινο ενω απο Αθηνα ιδιες περιπου τιμες αλλα και ημιδιατροφη. ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Για Βιέννη απ όσο ξέρω κάνουν και εκδρομές με την Austrian,(το ΔΙΟΝ πχ κάνει πολύ καλές εκδρομές για Βιέννη)όταν πετάς με τακτικές αερογραμμές είσαι κατά κάποιο τρόπο πιό"εξασφαλισμένος"με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κυρίως με το θέμα των ωρών που είναι στάνταρ.
Τα τσάρτερ ναυλώνονται από τα πρακτορεία για συγκεκριμένες εκδρομές και προορισμούς που πολλές φορές δεν υπάρχει απ ευθείας τακτική πτήση απο Θεσνίκη και σίγουρα το κόστος ενός πακέτου με τσάρτερ είναι φθηνότερο απ ότι αν επέλεγες τον ίδιο προορισμό αλλάζοντας καναδυό και βάλε πτήσεις...
αλλά ακόμα και αν υπάρχει απ ευθείας τακτική πτήση πάλι γίνονται εκδρομές και με τσάρτερ όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια εκδρομή,το πρόβλημα με τα τσάρτερ είναι ότι όσον αφορά τις ώρες τελευταία ώρα θα σου πεί το πρακτορείο πότε πετάς και πότε επιστρέφεις...δεν υπάρχει στάνταρ δηλαδή και οι καθυστερήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο,όσο για την ασφάλεια γι αυτό μόνο ένας πιλότος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Για Βιέννη απ όσο ξέρω κάνουν και εκδρομές με την Austrian,(το ΔΙΟΝ πχ κάνει πολύ καλές εκδρομές για Βιέννη)όταν πετάς με τακτικές αερογραμμές είσαι κατά κάποιο τρόπο πιό"εξασφαλισμένος"με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κυρίως με το θέμα των ωρών που είναι στάνταρ.
Τα τσάρτερ ναυλώνονται από τα πρακτορεία για συγκεκριμένες εκδρομές και προορισμούς που πολλές φορές δεν υπάρχει απ ευθείας τακτική πτήση απο Θεσνίκη και σίγουρα το κόστος ενός πακέτου με τσάρτερ είναι φθηνότερο απ ότι αν επέλεγες τον ίδιο προορισμό αλλάζοντας καναδυό και βάλε πτήσεις...
αλλά ακόμα και αν υπάρχει απ ευθείας τακτική πτήση πάλι γίνονται εκδρομές και με τσάρτερ όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια εκδρομή,το πρόβλημα με τα τσάρτερ είναι ότι όσον αφορά τις ώρες τελευταία ώρα θα σου πεί το πρακτορείο πότε πετάς και πότε επιστρέφεις...δεν υπάρχει στάνταρ δηλαδή και οι καθυστερήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο,όσο για την ασφάλεια γι αυτό μόνο ένας πιλότος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...
το ΔΙΟΝ πεταει με ΑSTRA AIRLINES και αυτο με ''χαλαει'' ως προς την επιλογη του.
Ο Ζορπιδης πεταει με κατι LAUDA AIR - X LARGE - STRATEGIC και να πω την αληθεια, χωρις να ειμαι ειδημων, τις φοβαμαι.
Το Grefis απο Αθηνα πεταει για ΤΥΡΟΛΟ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 6μερες με CSA οπως μου ειπαν αντι AUSTRIAN που γραφει το προγραμμα τους αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα απο αποψη εταιρειας αλλα με το μεγαλο μειονεκτημα οτι πρεπει να ερθουμε Αθηνα. Ευχαριστω παντως.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
το ΔΙΟΝ πεταει με ΑSTRA AIRLINES και αυτο με ''χαλαει'' ως προς την επιλογη του.
Ο Ζορπιδης πεταει με κατι LAUDA AIR - X LARGE - STRATEGIC και να πω την αληθεια, χωρις να ειμαι ειδημων, τις φοβαμαι.
Το Grefis απο Αθηνα πεταει για ΤΥΡΟΛΟ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 6μερες με CSA οπως μου ειπαν αντι AUSTRIAN που γραφει το προγραμμα τους αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα απο αποψη εταιρειας αλλα με το μεγαλο μειονεκτημα οτι πρεπει να ερθουμε Αθηνα. Ευχαριστω παντως.
Δεν έχεις και εντελώς άδικο να φοβάσαι, γιατί τις μέρες των γιορτών ειδικά για τέτοιους προορισμούς υπάρχουν με τα τσάρτερ (συνήθως -όχι πάντα) καθυστερήσεις, ενίοτε πολύ μεγάλες, άλλοτε και ακυρώσεις. Γεγονός είναι ότι αφού κλείσεις με πρακτορείο, θα αναλάβουν εκείνη με οποιονδήποτε τρόπο να σας πάνε στον προορισμό σας, ενδέχεται όμως να ταλαιπωρηθείτε.
Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως αν έρθεις Αθήνα και πετάξεις με austrian ή CSA δε θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα.

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Δεν έχεις και εντελώς άδικο να φοβάσαι, γιατί τις μέρες των γιορτών ειδικά για τέτοιους προορισμούς υπάρχουν με τα τσάρτερ (συνήθως -όχι πάντα) καθυστερήσεις, ενίοτε πολύ μεγάλες, άλλοτε και ακυρώσεις. Γεγονός είναι ότι αφού κλείσεις με πρακτορείο, θα αναλάβουν εκείνη με οποιονδήποτε τρόπο να σας πάνε στον προορισμό σας, ενδέχεται όμως να ταλαιπωρηθείτε.
Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως αν έρθεις Αθήνα και πετάξεις με austrian ή CSA δε θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα.
προς το παρον φοβαμαι να πεταξω με αυτες τις εταιρειες!!!

οι καθυστερησεις σε αυτη τη φαση ειναι σε δευτερη μοιρα....

και εν τελει τι κανουμε ρε παιδια?????????

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εφοσον δεν τις εμπιστευεσαι ,αν εχεις και καποιους συγγενεις στην Αθηνα ,καντο απο Αθηνα.
Αφου λες οτι σε παρομοια τιμη τα αθηναικα πρακτορεια εχουν και ημιδιατροφη.....

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Κατ' αρχάς δες αν σε συμφέρει να κάνεις το ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Αν σου βγαίνει πιο ακριβό το πακέτο με αυτή τη μεταφορά τότε ξέχνα το και πετα από Θεσσαλονίκη.
Δεν είχα καταλάβει ότι ο φόβος σου αφορούσε την ασφάλεια. Δε γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιο θέμα, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους που κατέχουν περισσότερο τα αεροπορικά.

Θα μπορούσες να κοιτάξεις ενδεχομένως αν υπάρχει πακέτο Γερμανίας-Αυστρίας (το λέω γιατί πετάνε περισσότερες "επίσημες" εταιρείες για Γερμανία).

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ουτε τις εχω ματακουσει αυτες τις εταιριες.
Για τη Σλοβακικη Air Εxplore εχει ακουσει καποιος απο σας τιποτα?
Εχει καποιος εμπειρια?

XRISTOS71

Member

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βρε καλως τον!
Και ελεγα και γω καποιος θα πεταγοταν να το πει αυτο...δεν μπορει!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα